SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladinke, kadeti in mladinci dobili nasprotnike

3

termometer

Na Cipru so izžrebali kvalifikacijske skupine za uvrstitev na EP in SP prihodnje leto za mlajše reprezentance. Tako so nasprotnike dobile vse tri slovenske mlajše selekcije.

V vseh treh žrebanjih (moški U-18 in U-20 za evropsko prvenstvo ter ženske U-20 za svetovno) so sodelovale tudi reprezentance Slovenije, ki so dobile tekmece v svojih skupinah.

Na Cipru, kjer od petka do nedelje poteka kopica srečanj na najvišji ravni v okviru EHF, sta tudi Tomaž Jeršič (kot povabljenec s strani komisije za marketing pri evropski zvezi) in Leopold Kalin.

Na EP do 20 leta za fante, ki bo med 29. julijem in 8. avgustom na Slovaškem so neposredno udeležbo zagotovile Slovaška (organizator EP), Nemčija (aktualni evropski prvak v tej starostni kategoriji) in Danska (nosilka srebrne kolajne z EP 2008), ostalih 29 reprezentanc pa si jo bodo skušale skozi kvalifikacije v osmih skupinah. V prvih petih skupinah so po štiri reprezentance (na EP potujeta po dve najboljši), v zadnjih treh pa samo po tri (na EP gredo le zmagovalke skupin). Slovenski mladinci pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča se bodo pomerili s Švedsko, Belgijo in Nizozemsko, Slovenija pa ima prva pravico do organizacije skupine 1. Tekme v kvalifikacijskih skupinah bodo od 16. do 18. aprila 2010.

V evropskem delu kvalifikacij sta si neposredno udeležbo na SP v Južni Koreji, ki je na sporedu od 16. do 29. avgusta 2010, že zagotovili Norveška in Madžarska, ki sta osvojili zlato in srebrno kolajno na letošnjem evropskem prvenstvu do 19 let, ostalih 24 reprezentanc pa je razdeljenih v šest kvalifikacijskih skupin. V prvih treh so po štiri reprezentance (na SP potujeta po dve najboljši), v zadnjih treh pa le po tri (vozovnico za Južno Korejo si bodo priigrale le zmagovalke skupin). Slovenija pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja bo igrala v skupini s Španijo, Švico in Turčijo, Španija pa ima kot prav pravico do gostiteljstva kvalifikacijskega turnirja. Tekme v kvalifikacijskih skupinah bodo od 21. do 23. maja 2010.

Med 36 prijavljenimi reprezentancami si je neposredno udeležbo na EP za kadete v Črni gori med 12. in22 avgustom 2010 zagotovila le Črna gora kot gostitelj tekmovanja, ostalih 35 pa je bilo na osnovi žrebanja razdeljenih v devet kvalifikacijskih skupin. V osmih so po štiri reprezentance, v zadnji pa le tri, pri čemer se iz skupin od 1 do 6 na EP uvrstijo po dve najboljši, iz skupin od 7 do 9 pa le prvouvrščene reprezentance. Slovenija pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča bo igrala v skupini 3 s Švedsko, Estonijo in Moldavijo, Švedska pa ima kot prva pravico do organizacije kvalifikacijskega turnirja. Tekme v kvalifikacijskih skupinah bodo od 21. do 23. maja 2010.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin