Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
8. 1. 2014,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zarabec Maribor Branik

Sreda, 8. 1. 2014, 11.44

6 let, 6 mesecev

Miha Zarabec vroča želja Celja PL

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadarjeni Miha Zarabec, eden najboljših rokometašev slovenske lige, bo po sezoni prost igralec. Interesentov za njegov podpis pod pogodbo ne manjka. Želijo si ga tudi v Celju.

V zadnjih dveh sezonah je srednji zunanji Miha Zarabec v majici Maribora dodobra opozoril nase. Gre za igralca, ki je za ekipo vitalnega pomena, tako z ustvarjalnega kot strelskega vidika.

Trenutno je 22-letnik, ki je kariero začel v Trebnjem – Trimo je znan po ustvarjanju odličnih srednjih zunanjih igralcev, saj sta tam zrasla tudi brata Skube –, tretji strelec lige s 106 goli, njegov Maribor pa je na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Evropa je dvignila obrvi Na štirih tekmah pokala EHF je zabil 31 golov, Bregenzu na primer deset. Nekdanji mladinski reprezentant je bil eden ključnih igralcev vijoličaste ekipe tudi v lanski sezoni, ko se je ta zavihtela vse do četrtfinala pokala EHF. Navdušil je tudi bundesligaša Göppingen, ki je za las izločil Mariborčane. Nekdanji trener tega kluba Velimir Petković ga je zaradi podobnosti po višini in slogu igre razglasil kar za novega Ljubomirja Vranješa.

Namesto koga? Zarabcu po sezoni poteče pogodba z Mariborom, po naših informacijah pa obstaja več ponudnikov za njegov podpis. Želijo si ga tudi pri Celju Pivovarni Laško, pogovori pa naj bi že stekli. Pri slovenskih podprvakih konec sezone pogodba poteče osmim igralcem. To so Žiga Mlakar, David Razgor, Nikola Ranevski, Sebastian Skube, Mate Lekai, Vid Poteko, Grega Potočnik in Luka Žvižej.

Upoštevajoč interes za Zarabca je treba le sešteti ena in ena za sklep, da ali Skube ali Lekai v prihodnje ne bosta več igrala v Zlatorogu, kjer naj bi bilo več znanega do konca januarja.

Vsi ne bodo ostali Zdi se, da bi bilo sodelovanje enega najbolj vročih igralcev slovenskega prvenstva in Celjanov smiselno, saj bi se Dolenjec vključil v tok klubskega koncepta dela z mladimi silami. Vsekakor dogovor še ni sklenjen, navsezadnje lahko pridejo (ali so že) tudi druge ponudbe.

Celjani pa bodo morali verjetno opraviti tudi selekcijo. Vsi igralci namreč niso upravičili pričakovanj, čeprav so dobili priložnost. Nekateri so tudi prerasli finančne okvirje pivovarjev. Zato je gotovo, da se bodo po koncu sezone zgodili določeni odhodi.

Ne spreglejte