Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Gašper Marguč Celje

Petek, 11. 11. 2011, 16.50

8 let

Marguč: Gorenje favorit v Rdeči dvorani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden tistih, na krilih katerega leti ekipa rokometašev iz dvorane Zlatorog, je Gašper Marguč. Slednji v vlogo favorita v nedeljskem derbiju državnega prvenstva postavlja Gorenje.

Čeprav so Celjani vodilni na lestvici in z le enim porazom v devetih krogih, so napovedi razpleta nedeljskega derbija v Rdeči dvorani med Gorenjem in Celjem, nehvaležne. Razlike so sila majhne, obe ekipi pa gojita podobno igro. Agresivna obramba in hitri protinapadi, v katerih veliko priložnosti dobi tudi 21-letni Gašper Marguč. "Že od vsega začetka, od prihoda novega trenerja, kvalitetno treniramo. Smo mlada ekipa, ki si želi igrati, se dokazovati in zmagovati. Med nami v garderobi in na igrišču vlada dobro vzdušje," opiše stanje v dvorani Zlatorog.

Borba do zadnjega atoma moči

Recept za uspeh? "Trener zahteva borbo v vsakem trenutku ne glede na rezultat. Na igrišču moramo vselej pustiti srce. Zato se tudi vse začenja v obrambi." Celjani so v devetih krogih klonili le pri Mariboru, v derbiju pred 14 dnevi pa s kar desetimi zadetki razlike ugnali Maribor. Z novima točkama bi se od zasledovalcev že pošteno oddaljili.

"Nedeljski derbi bo po moje prava paša za oči, eden tistih, ki ga vsi nestrpno pričakujemo. Res da nima odločilnega pomena, saj smo šele v prvem delu prvenstva, a vsaka osvojena točka daje rahlo prednost in samozaupanje," razmišlja celjski rokometaš na desnem krilu.

Všečna igra z lepo idejo in hitrim tempom kot je celjski rokomet opisal velenjski trener Branko Tamše kažeta lahkotnost in neobremenjenost z rezultatom. "Proti Kopru smo odigrali izvrstno, kljub temu bi vlogo favorita pripisal Gorenju. Ima prednost domače dvorane, hkrati pa ne igra slabo. Razen enega 'kiksa' v Škofji Loki, je vse tekme dobil," opozarja na moč nasprotnika mladi slovenski reprezentant. Prepričan je tudi, da bo sezona 2011/12 še bolj izenačena kot minula, ko si je Gorenje v prvem delu nabralo zajetno prednost, a jo v borbi s Koprom nato izgubilo. "Prepričan sem, da bo prvenstvo med nami tremi do konca napeto. Nihče si ne bo nabral večje prednosti, zato bo odločitev padla šele v zadnjih krogih končnice."

Celjska zasedba tako kot velenjska ta čas še ni obremenjena z evropskimi tekmami, ki poberejo veliko moči in ima v primerjavi s Koprom prednost. A tudi zanju kaj kmalu prihajajo obračuni v pokalih Evropske rokometne zveze.

Ne spreglejte