Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2022,
14.19

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 5. 5. 2022, 14.19

11 mesecev

Pred povratno tekmo četrtfinala lige prvakinj

Krimovke verjamejo v čudež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Liga prvakinj, četrtfinale: Krim Mercator - Vipers Kristiansand, Ana Gros | Krimovke čaka izjemno zahtevna naloga. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krimovke čaka izjemno zahtevna naloga.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja po nedeljskem porazu na domačem parketu proti Vipers Kristiasandu s 25:32 to soboto na Norveškem čaka težka naloga na povratni tekmi četrtfinala lige prvakinj. Kot izpostavlja trenerka Nataša Derepasko, se v športu čudeži radi dogajajo, predvsem pa Ljubljančanke znajo odigrati bolje, kot so v nedeljo.

Kljub sedmim golom zaostanka se Krimovke ne predajajo, je izpostavila tako trenerka kot tudi igralke, prisotne na današnji novinarski konferenci v Stožicah.

Zavedajo se, da je v športu vse mogoče, zato jim pred sobotno odločilno tekmo najelitnejšega evropskega tekmovanja motivacije ne manjka. "Vemo, da je v športu vse mogoče. Igralke še nismo dvignile bele zastave, zato bomo zaostanek napadale. Če celotna ekipa verjame v preobrat, je ta mogoč," je izpostavila Alja Varagić.

"Če bomo odigrale, kakor znamo, potem jih lahko presenetimo. Pripravljen imam tudi kakšen adut v rokavu, a več o tem ne morem pred tekmo," je dodala glavna trenerka, ki bi na povratni tekmi od svojih varovank predvsem rada videla manj osnovnih napak. Te so nasprotnicam na pravi tekmi omogočile številne lahke priložnost iz protinapada.

"Po dvoboju, ko nam nič ni šlo, nam je bilo težko. Predvsem zato, ker je bila tekma zelo pomembna. Težko se je bilo motivirati in zbrati, a zavedamo se, da smo sposobne pokazati več, kot smo," je o razmišljanju znotraj ekipe pred povratnim dvobojem dejala kapetanka Nina Žabjek.

"Če celotna ekipa verjame v preobrat, je ta mogoč," je izpostavila Alja Varagić. | Foto: Vid Ponikvar "Če celotna ekipa verjame v preobrat, je ta mogoč," je izpostavila Alja Varagić. Foto: Vid Ponikvar

Pomembna bo agresivna igra v obrambi

Podobno je izpostavila tudi brazilska vratarka Krima Barbara Arenhart, ki skupaj s trenerko poudarja pomen bolj agresivne igre v obrambi. "Na prvi tekmi nismo pokazale naše prave igre. Na gostovanju bomo gotovo morale biti bolj učinkovite, predvsem pa bolj odločne v obrambi," je ocenila.

Proti trdim nasprotnicam z Norveške si nihče ne zatiska oči, da je ovira visoka. A kot je še izpostavila Alja Varagić, je želja Ljubljančank velika. "Pomembno bo, da jim vrnemo z isto ali večjo mero borbe, kot jo poznajo one ... Igralke se ne predajamo, gremo na polno in pričakujem od ekipe, da bomo dale vse od sebe."

Krimovke po današnjem popoldanskem treningu čaka pot na Norveško. Povratna tekma je na sporedu v soboto ob 18. uri.

Preberite še:

Liga prvakinj, četrtfinale: Krim Mercator - Vipers Kristiansand
Sportal Visok poraz Krima pred domačimi navijači: Puške še ne bomo vrgle v koruzo
slovenska rokometna reprezentanca, trening, rokomet splošna, rokometna žoga
Sportal Začela se je končnica ženske rokometne lige
Ne spreglejte