Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 2. 2022,
16.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Nataša Derepasko liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Petek, 18. 2. 2022, 16.22

2 leti, 2 meseca

Rokometna liga prvakinj

Krimovke pred odločilno tekmo za biti ali ne biti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Krim Odense | Krim čaka izjemno pomembna tekma. | Foto Vid Ponikvar

Krim čaka izjemno pomembna tekma.

Foto: Vid Ponikvar

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je odločilna tekma za preboj v osmino finala lige prvakinj. Na nedeljskem obračunu proti švedskemu Sävehofu, ki se bo pričel ob 14. uri, si bodo v primeru zmage ali remija izborile izločilne tekme v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v primeru poraza pa bodo končale svojo mednarodno pot v tej sezoni.

Krimovke so v tem letu prikazale zelo spremenljive predstave. Proti madžarskemu Györu in norveškemu Vipersu so bile nemočne, na obeh tekmah so doživele visoka poraza, na obračunu proti danskemu Odenseju jih je pokopala porazna igra v prvem polčasu, po zmagi nad turškim Kastamonujem in neodločenem izidu proti francoskemu Metzu pa imajo dve točki prednosti pred nedeljskimi tekmicami iz predmestja Göteborga.

"V zadnjem mesecu je naša igra močno nihala, a se zavedamo, kakšna je nagrada za pozitiven rezultat na nedeljski tekmi. Že od začetka tega tedna smo z mislimi pri Švedinjah. Za zmago bo ključna obramba," je na današnji novinarski konferenci odločno dejala Tjaša Stanko.

"Naša samozavest bomo črpale s tekem proti Kastamonuju in Metzu," je dejala Andrea Lekić in dodala. "Pred sezono nismo pričakovali šestega mesta, a smo veliko tekem izgubile s tesnim izidom in bi lahko bilo marsikaj tudi drugače. V tem trenutku niti ni pomembno, katero od prvih šestih mest zasedamo, ključno je, da dobro odigramo v nedeljo, potem bo znova vse odprto."

"Verjamem, da bomo osmo medsebojno tekmo dobile in točki zadržale v Stožicah," je dejala Derepaskova. | Foto: Ana Kovač "Verjamem, da bomo osmo medsebojno tekmo dobile in točki zadržale v Stožicah," je dejala Derepaskova. Foto: Ana Kovač

Na prvem medsebojnem obračunu tesno izgubile

Krimovke so na prvem medsebojnem obračunu na Švedskem izgubile z 28:29. Pri tekmicah izstopa 31-letna Jamina Roberts, ki je na trinajstih tekmah dosegla že 85 zadetkov, Ljubljančankam je na uvodni tekmi sezone nasula deset golov.

"Robertsova je motor ekipe in obenem prva strelka lige prvakinj. Če jo bomo zaustavile, potem smo opravile že pol naloge," je pred ključno tekmo dejala trenerka Natalija Derepasko.

"Naše priprave potekajo dobro, ekipa je nared. Veseli dejstvo, da nimamo težav s poškodbami in se lahko osredotočimo na taktične priprave za nedeljo. Verjamem, da bomo osmo medsebojno tekmo dobile in točke zadržale v Stožicah," je še dodala Derepaskova.

Nedeljska tekma je ključna za obe ekipi, ki lovita šesto mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje. Trenutno ga z osmimi osvojenimi točkami zasedajo krimovke, Švedinje so dve točki za njimi. Gostiteljicam že remi zadostuje za izločilne boje, tekmice pa lahko napredujejo le v primeru zmage.

V skupini B zanesljivo vodi Györ, ki je zmagal na vseh dosedanjih trinajstih tekmah in si je že zagotovil nastop v četrtfinalu. Med osem bo napredovala tudi drugouvrščena ekipa, trenutno je na drugem mestu Metz z 19, na tretjem pa Vipers z 18 točkami. CSKA Moskva je zbral 14, Odense 13, Krim osem, Sävehof šest, Kastamonu pa je brez točk.

Pari zadnjega kroga so Vipers - Györ (sobota), Krim Mercator - Sävehof, CSKA Moskva - Metz in Odense - Kastamonu (vse nedelja).

Preberite še:

Krim Odense, Allison Pineau
Sportal Polom Krimovk proti evropskim prvakinjam, Ana Gros petkrat v polno
Krim Odense
Sportal Krimovke za polfinale rokometnega pokala za ženske proti Ajdovkam
Ne spreglejte