Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 3. 2012,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jeruzalem Ormož

Petek, 2. 3. 2012, 17.21

8 let

Koprčane zanima le zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Polfinalni dvoboj slovenskega rokometnega pokala med Koprom in Ormožem Primorce postavlja v vlogo izrazitega favorita, a Štajerci v Podčetrtek kljub temu ne odhajajo kot turisti.

Z žrebom, ki je Ormožanom v polfinalu slovenskega pokala namenil Koprčane, zaključni turnir najboljših štirih bo na sporedu v soboto in nedeljo, se v štajerskem taboru ne obremenjujejo. "Če bi lahko izbiral, bi si gotovo za nasprotnika izbral Mariborčane, tako kot bi si oni nas, a proti žrebu ne moremo nič. Pomerili se bomo s Koprom, kar je še vedno bolje, kot da nam bi nasproti stali Celjani," o nasprotniku v sobotnem polfinalu pravi trener Ormožanov, Saša Prapotnik. In čeprav so proti Cimosu v letošnji sezoni dvakrat izgubili, nazadnje minulo sredo, v dvoboj ne odhajajo z belo zastavo. "Zagotovo bomo poskušali tekmo odigrati čim bolje, morebitne priložnosti bomo zagrabili z vsemi štirimi, če priložnosti ne bo, pa vseeno upam, da bomo odigrali dobro tekmo," pravi prvi strokovnjak na klopi Ormoža in dodaja, da so veliko naredili že z uvrstitvijo na zaključni turnir v Podčetrtek.

Če Ormožani v pokalnem tekmovanju še nimajo lovorike, pa je Koper pokal v zadnjih štirih letih dvignil kar trikrat. "Rumeno-modri" na zaključni turnir odhajajo v tekmovalno stresnem obdobju (v štirih tednih bodo odigrali 10 tekem), kar pa po mnenju Fredija Radojkoviča ne sme biti izgovor za neuspeh. "Mi ne iščemo alibijev, čeprav je ritem tekem izjemno oster. Posledice se kažejo v poškodbah, skoraj polovica ekipe toži zaradi bolečin. Zato v zadnjih tekmah nismo igrali v polni postavi, a fantje stiskajo zobe," je za spletno stran kluba dejal Radojkovič, ki bo v Podčetrtku lahko z izjemo Osmajića računal na vse igralce. "Igrali bodo vsi, pa čeprav samo z eno roko ali eno nogo."

Dejstvo, da sta se ekipi v državnem prvenstvu srečali tri dni pred polfinalom, je lahko za obe zelo koristno. "Sredina tekma nam je dala kar nekaj koristnih informacij, čeprav je Ormož igral precej atipično. Menim, da bodo v polfinalu igrali drugače. Mi moramo odigrati dovolj intenzivno, nekaj podobnega kot včeraj. Da bomo igrali zelo resno, ni dvoma. Na takih tekmah ni popravnega izpita," pred tekmo razmišlja Uroš Bundalo.

Obračun Ormoža in Kopra se bo v športni dvorani v Podčetrtku začel v soboto ob 16.30, vstopnice, ki so dnevne in veljajo tudi za drugi polfinale med Celjem in Mariborom, ta bo na sporedu ob 19.00, bodo po ceni 10 evrov na voljo pred tekmo na prizorišču.

Ne spreglejte