Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2012,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakinj

Petek, 24. 2. 2012, 20.17

8 let

Karakter ni bil dovolj za dve točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Visok zaostanek v prvem polčasu četrte tekme drugega dela LP je bil za Krim Mercator prevelik, da bi ugnal Budućnost. Na krilih Slovenk ga je sicer zmanjašal, a poraz je bil neizbežen. Konec sanj.

Čeprav je obramba Budućnosti povzročala kopico preglavic Krimovi zasedbi, ki je v tekmo vstopila z le eno Slovenko v postavi (Tamara Mavsar), je zunanja linija Franić-Ačimović-Penezić, le nekako speljala akcije. A neučinkovitost strelov Penezićeve in Bille Hans nove ter dva prekrška Šerićeve na šestmetrski črti v napadu so ponujale priložnosti nasprotnicam. Do 18. minute je zasedba slovenskih prvakinj za hrbet Clare Woltering spravila le štiri žoge (4:7).

V desetih minutah le en zadetek Krima

Tudi igralka več ni bila dovolj za Krim, da bi zadel. K sreči je v kriznih minutah brez zadetka nekaj odbranila Jelena Grubišić, Budućnost pa storila nekaj napak. A ob tretjem poskusu nekdanje "krimovke" Dragane Cvijić v 19. minuti si je črnogorska zasedba priigrala pet zadetkov naskoka za 9:4, nato še 10:5. V napadu Krima sta sodnika zaradi pretvarjanja in ugovarjanja izključila kapetanko Krima Ljudmilo Bodnjevo, v naslednjem napadu je z desnega krila zadela Radmila Miljanić, nato pa še z levega Maja Savić za črnogorskih +7 (5:12 v 24. minuti).

Ko ni in ni šlo prvotni postavo, je Tiselj v 27. minuti na igrišče poslal Slovenke (Koren, Lazović, Janković, Šon), ob njih je igrala Bodnjeva. Slednje so vsaj nekaj zadele, a na odmor odšle z visokim zaostankom petih zadetkov.

Rezervna zasedba pokazala karakter

Ko se je obramba Krima postavila na devetmetrsko črto so imele nasprotnice veliko manj prostora in idej. Gostiteljice so si na ta način priborile štiri napade, v katerih so zadele ter izid na hitro zmanjšale na 14:17. Pod dirigentsko palico Alje Janković je "rezervna" postava Krima, ki je do te tekme dobila sila malo minutaže, dvignila igro. Z žarom se je borila tako v napadu kot obrambi, nobena žoga ni bila izgubljena.

Že pred obračunom je kakšnih 50 navijačev Budućnosti – gre za nogometne navijače – povzročalo nevšečenosti v parkirni hiši, za manjši incident pa je v 45. minuti poskrbel eden izmed navijačev, ki se je približal parketu in pljunil hrvaškega sodnika. Po treh zadetkih zaostanka v 42. minuti (16:19), pa je Krim vnovič popustil in dovolil Budućnosti nov nalet do vodstva s 24:17.

Tislju dve minuti izključitve

Prvi strokovnjak na klopi Ljubljančank Tone Tiselj je v igro spet poslal Penezićevo, Šerićevo in Franićevo, ki so v obrambi pritisnile na Budućnost, na drugi strani pa zadevale Varlečeva in Penezićeva. Kako odločilna je bila tekma, je kazala nervoza trenerja Krima. Tiselj si je štiri minute pred koncem prislužil dve minuti izključitve. Igralka manj pa ekipe ni ovirala, za tri minusa je zadela Penezićeva, ki se je razigrala šele v drugem delu. Poleg tega je od 50. minute dobro branila Krimova vrata Sergeja Stefanišin.

V zadnjih minutah so res da znižale zaostanek, a časa za kaj več ni bilo. Krim Mercator je vknjižil tretji poraz v drugem delu lige prvakinj in si zaprl vrata za polfinale. Do konca mu ostajata le še dve tekmi, gostovanje v Valcei in domača tekma z Metzom.

Ne spreglejte