SiolNET. Sportal Rokomet
3,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bronasti rokometni reprezentant na razpotju

Jan Grebenc – v tujino, Gorenje ali ...

3,23

termometer

Riko Ribnica Füchse Berlin
Foto: Vid Ponikvar

Jan Grebenc, eno od odkritij slovenske rokometne reprezentance s svetovnega prvenstva, je tarča domačih in tujih klubov.

Na svetovno prvenstvo je prišel s popotnico le treh reprezentančnih tekem v obdobju dan pred prvo izmed tekem, ko je bilo na kocki vse, osmino finala. A na igrišču se niti po naključju ni zdel negotov, prestrašen, pretirano impresioniran nad vzdušjem in veličino priložnosti. Pokazal je, kaj zna. Med drugim zelo močno in natančno ustreliti proti vratom.  To je demonstriral tudi v nadaljevanju, še posebej na odločilni tekmi za svetovni bron s Hrvati.

Sledila je vrnitev v vsakdanjost. Kakšen je bil prehod? "Treba je preklopiti na druge obveznosti. Imam takšen značaj, da me težko karkoli spravi iz tira." Čestitk je bilo in jih je nešteto. Družabna omrežja se šibijo. Tu so evropske obveznosti, prvič v zgodovini Ribnice, ki je vodilna v državnem prvenstvu. Čeprav je v zadnjem tednu doživela dva poraza zapored.

"Moja želja je liga prvakov." "Moja želja je liga prvakov." Foto: Reuters Zanimanje Gorenja

Vsekakor je Grebenc s svojo igro nase opozoril na velikem odru. Zanimanja zanj je veliko. A fant ima z Ribničani, tako kot večina najpomembnejših igralcev, pogodbo še za naslednjo sezono. Edini klub, ki je do zdaj uradno potrkal na klubska vrata, je slovenski podprvak.

"Z Gorenjem smo se pogovarjali pred svetovnim prvenstvom. Ponudbe prihajajo, klubi se ogrevajo zame. S tem se ne obremenjujem. Vem, da se bo stvar rešila, ohraniti je treba le mirno glavo," pravi 24-letnik, ki razmišlja, da je napočil čas za odhod.

"Moja želja je, da bi po letošnji sezoni, po vrhuncu rokometa v Ribnici, odšel. S klubom me veže še enoletna pogodba. Možnosti, da bi ostal so, ampak … Z Ribnico igramo v pokalu EHF močne tekme, a nisem več star 20 let. Čaka me še leto ali dve napredka, časa, da naberem izkušnje še z močnejšimi tekmami. Moja želja je liga prvakov," se k ciljem kariere ozira Grebenc.

Trojček ključnih igralcev za Ribnico: Patrik Leban (levo), Grebenc in Henigman Trojček ključnih igralcev za Ribnico: Patrik Leban (levo), Grebenc in Henigman Foto: L. G. Naj ostane ali gre ...

Za rokav ga cukajo z vseh strani. Dobesedno in metaforično. Pri odločanju med Slovenijo in tujino pa je njegova tehtnica približno v ravnovesju, pravi: "Pomembno mi je, da bom v močnem klubu in da bom imel minutažo. Zaupam sam sebi, da bi se ne glede na odločitev bojeval za minute in si jih tudi pribojeval."

Ni edini Ribničan, ki je zanimiv. Ob njegovem boku je še en bronasti reprezentant, Nik Henigman, ki je debitiral pol leta prej, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Govori se o zanimanju iz bundeslige, a Ribnica bo verjetno trd pogajalec. Odločitve bodo pretehtane, razprodaje ekipe ne bo. Dolenjci imajo ambicije, finančnih težav pa ne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 320
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin