Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 1. 2017,
17.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Jan Grebenc Veselin Vujović

Petek, 20. 1. 2017, 17.46

6 let, 6 mesecev

V pričakovanju tekme osmine finala svetovnega prvenstva z Rusi

Slovenski selektor za osmino finala poklical debitanta #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
rokometna reprezentanca Slovenija Savdska Arabija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vse, kar je bilo, je lahko pozabljeno. Točke in zmage iz skupinskega dela svetovnega prvenstva v rokometu niso pomembne. Začenjajo se boji na izločanje. Slovenci se bodo jutri v Parizu ob 20.45 z Rusijo pomerili z novim igralcem.

Tretja zaporedna osmina finala svetovnega prvenstva za slovensko rokometno reprezentanco. Njen tekmec je Rusija, ki je bila tretja v skupini A. Slovenci so po zmagah nad Angolo, Islandijo in Makedonijo, remiju s Tunizijo in porazu proti Špancem zasedli drugo mesto v skupini.

Selektor Veselin Vujović se je pred srečanjem z Rusi odločil za menjavo. Jan Grebenc, levi zunanji iz Ribnice, je prispel v francosko prestolnico, vadil z reprezentančnimi soigralci in bo proti Rusom v ekipi. Zanimivo, zamenjal je Davida Miklavčiča, najstarejšega reprezentanta. Ta se od Grebenca ne razlikuje le po igralnem položaju, ampak tudi po igralskih značilnostih. Ribničan je boljši v napadu, Grosupeljčan pa v obrambi. Tekma proti Rusom bo za Grebenca debi na velikih tekmovanjih.

Veselin Vujović z novim igralcem upa na presenečenje. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Veselin Vujović z novim igralcem upa na presenečenje. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

Ruska reprezentanca, ki jo vodi nekdanji odlični krožni napadalec Dimitrij Torgovanov, ima težave s poškodbami. Proti Slovencem gotovo ne bosta igrala srednji zunanji Pavel Atman, ki ga je zamenjal Aleksander Dereven iz Vardarja, in odlični slovenski znanec Sergej Gorbok.

Lahko bi bil presenečenje

"Na dveh treningih bom preizkusil Grebenca in mu na podlagi tega morda ponudil priložnost na tekmi z Rusijo. V primeru njegove strelske razpoloženosti bi naš napad lahko bil nevarnejši, hkrati pa je širši rokometni javnosti povsem neznan. Morda bi prav on lahko presenetil na tekmi z Rusijo, čeprav verjamem, da bomo v Franciji odigrali še vsaj dve tekmi," je svojo potezo utemeljil Vujović, še preden se je dokončno odločil, ali Ribničanu ponuditi priložnost.

Slovenci na prvem treningu v Parizu:

 

O kot obramba

"V obrambi moramo biti bolj močni, kompaktni in agresivni, kot smo bili proti Špancem. Rusi ne igrajo tako agresivne obrambe kot Španci, zato ne bo toliko izgubljenih žog. Vsekakor pa moramo imeti boljšo realizacijo kot na zadnji tekmi. Zbrani bomo morali biti vseh 60 minut," pa so besede Marka Bezjaka, ustvarjalca slovenske igre.

Ne spreglejte