Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 21.42

8 let

Gorenje tudi v drugo boljše od Bosne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sarajevski dvorani Skenderija sta se v zadnjem, 6. krogu, predtekmovanja moške rokometne lige prvakov pomerila Bosna Sarajevo in Gorenje Velenje.

Kljub temu,da je bilo napovedano, da bo dvorana polna, še posebej zaradi prostega vstopa, pa se to ni zgodilo, saj bila napolnjena manj kot polovico. Držala pa je vsaj ena napoved, in sicer da pri domačih ne bo zaigral Adnan Harmendić, pri gostih pa je trener Ivica Obrvan pustil na tribuni Branka Tamšeta in vratarja Primoža Prošta.

Dobro z igralcem več, še boljše z igralcem ali dvema manj

V vratih Velenja je odlično, z dvema obrambama začel Matevž Skok, v napadu sta zadela Drago Vuković in Pavel Baškin, tako so v četrti minuti "ose" povedle z 2:0. Pri 4:3 za goste sta bila v razmaku vsega 15 sekund izključena Vuković in Matjaž Mlakar, vendar pa so se odlično obranili, saj niso prejeli zadetka. Z igralcem več so veliko bolje odigrali gostje in si v 15. minuti priigrali prednost treh zadetkov (7:4). V drugem delu prvega polčasa je trener Obrvan v napadu zamenjal praktično vse igralce, edini je na igrišču celoten polčas ostal Vuković. V napadu se je Velenjčanom po teh menjavah zaustavilo, saj niso uspeli doseči zadetka več kot šest minut, kar je Bosna izkoristila in v 29. minuti izenačila (10:10). Do slednjega bi lahko prišlo še veliko preje, a je bil med vratnicama odličen Skok, ki je v prvem delu igre zbral 13 obramb. Prav v zadnji minuti so "ose" kljub igralcu manj dvakrat dosegle gol (Sebastjan Sovič in Vuković) in dobile prvi polčas z 12:10.

Pri Gorenju vsi dobili priložnost

V 33. minuti je Gorenje prvič na tekmi vodilo za štiri gole (14:10), saj so znova odlično igrali ob igralcu več na igrišču. V napadu je pri gostih priložnost dobil tudi Alen Blažević, ki je začel z dvema izgubljenima žogama, na drugi strani pa je Petar Kapisoda s svojim sedmim zadetkom znižal zaostanek na -2 (13:15). V 44. minuti so gostje povedli z 21:16, domači trener pa se je odzval z minuto odmora.

Kljub temu je bilo že minut zatem +6 (22:16), Vuković pa je dobil v napadu svojega "čuvaja". Trener Obrvan je v igro poslal še zadnjega, ki ni dobil priložnosti, Skoka (zbral je 17 obramb) je zamenjal Morten Seier. Gorenje je svojo prednosti le še višal, najvišja je bila +7, na koncu pa je slavil zmago z rezultatom 30:25. Ob zmagi je potrebno pohvaliti tudi zveste navijače Gorenja, ki so naredili vzdušje, kot da bi njihovi ljubljenci igrali na domačem igrišču.

Ne spreglejte