Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorenje Celje Krim

Petek, 28. 6. 2013, 13.24

8 let

Gorenje, Celje in Krim v pričakovanju nasprotnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi (20.15) bo na Dunaju potekal žreb skupinskega dela rokometne lige prvakov in prvakinj. Slovenija v ogenj pošilja tri predstavnike, dva moška in enega ženskega.

V moški konkurenci bo, kot navadno, tekmovanje začelo 24 klubov. Do tega trenutka jih je znanih 18 iz 11 različnih držav. Štiri bodo navrgle kvalifikacije, enega turnir "wild card" in enega tekma med aktualnim prvakom Hamburgom ter Berlinom. Izmed osemnajsterice že znanih imata po tri predstavnike Nemčija in Španija. Danska, Francija in Slovenija (Gorenje ter Celje) imajo po dva, medtem ko se lahko Poljska, Madžarska, Hrvaška, Rusija, Makedonija in Švica lahko pohvalijo s po enim klubom.

Med ekipami, ki se bodo merile za prestižni naslov bo tudi nekaj novincev. Najbolj zagotovo izstopa zvezdniški PSG, ustvarjen z denarjem katarskih šejkov, ki je v pretekli sezoni z lahkoto pobasal naslov francoskega prvaka. Novo ime je tudi Aalborg. Danski prvak, ki je bil ustvarjen šele pred dvema letoma. Zanimiv bo tudi Vardar Matjaža Brumna, ki je v svoje vrste zvabil štiri igralce Čehovskih medvedov. Ena izmed glavnih favoritov bosta spet s Karabatićem in Lazarovim okrepljena Barcelona ter Kiel, ki je revnejši za Omeyerja, Narcissa, Ilića in Ahlma, a bogatejši za Jallouza, Laugeja in Sjöstranda.

Sistem tekmovanja ostaja nespremenjen. 24 klubov bo razporejenih v štiri skupine, iz katerih bodo najboljši štirje napredovali v osmino finala, zmagovalci v četrtfinale, 31. maja in 1. junija 2014 pa bo na sporedu final four, ki ga bo tudi tokrat gostil Köln.

ri ženskah se bo prvič v vlogi branilca naslova, potem ko ga je izjemno dolgo lovil, znašel madžarski Györ. Klub sta sicer zapustili Andrea Lekić in Jovanka Radičević, a cilj – ubranitev naslova – kljub temu ostaja enak. Tudi zaradi Katarine Bulatović, ki v Györ prihaja iz Valcee. Tako kot aktualni prvak, sta tudi Krim in Larvik obdržala jedro ekipe. Za razliko od Budućnosti, ki je napravila kar nekaj modifikacij. Najbolj izstopa zagotovo prihod Romunke Cristine Neagu.

V prvem bobnu so se poleg Krima znašli še Budućnost, Györ in Larvik, izmed katerih se lahko z največ nastopi (19) v ligi prvakinj pohvali ravno slovenski prvak. Tudi pri nežnejšem spolu bo igralni sistem ostal enak. Žreb bo formiral štiri skupine s po štirimi ekipami (do zdaj so znana imena dvanajstih, tri bodo določile kvalifikacije, eno pa turnir "wild card"). Po šestih krogih skupinskega dela bo na sporedu glavni del (dve skupini s po štirimi klubi). Iz slednjega bosta najboljša dva napredovala v polfinale, zmagovalca pa v finale.

Ne spreglejte