Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 7. 2014,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca Slavko Ivezič Kuvajt

Nedelja, 6. 7. 2014, 15.39

8 let

Dve zmagi mladih slovenskih rokometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je konec tedna izkoristila za pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Avstriji. Premagala je prav Avstrijce in Kuvajt.

Avstrijci se kot domačini prvenstva že nekaj časa pripravljajo in so v tekmo šli že z ožjim izborom igralcev, Slovenci pa so (podobno kot v soboto s Kuvajtom) igrali s tremi različnimi postavami, ki so dobile vsaka po dvajset minut priložnosti.

Rezultat je bil v prvem delu vseskozi izenačen, z rahlo prednostjo zdaj za ene zdaj za druge ekipe, šele ob koncu polčasa in v začetku drugega pa so naši rokometaši preobrnili izid v svojo korist. K temu je največ prispeval vratar Blaževič, ki je v dvajsetih minutah ubranil 11 žog od skupaj 17 strelov (65 %), od tega dva z linije kazenskih strelov.

Predvsem z dobro obrambo so naši prednost treh, štirih zadetkov zadržali do konca. S tem da so še pet minut pred koncem vodili z šestimi goli prednosti.

Zmagali za kar 16 golov Slovenska mladinska vrsta je v prvi pripravljalni tekmi na evropsko prvenstvo v Golovcu visoko premagala vrstnike iz Kuvajta, s katerimi je imela lani precej več dela. Kuvajt ni mogel slediti visokemu ritmu igre, ki so ga narekovali slovenski mladinci.

Strokovno vodstvo slovenske izbrane vrste je ponudilo po dvajset minut igre vsem trem vratarjem ter osemnajstim igralcem, kajti v tem drugem tednu priprav so z izjemo Luke Groffa, ki se je iz Belgije priključi ekipi na sobotnem treningu in tekmi z Avstrijo, prisotni še vsi reprezentanti. Na tekmi v Celju so gostitelji povedli s 6:1 in sredi prvega polčasa vodili že s plus deset. Samo enkrat so v tem obdobju gostom dovolili, da so se z delnim izidom 4:0 vsaj malce približali.

Prvi polčas se je končal s 16:8 v slovensko korist. V drugem delu se je razlika v prid ekipe selektorja Slavka Iveziča samo še povečevala, končni izid pa je bil 32:16.

Ne spreglejte