Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
1.15

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Dolenec Montpellier državni prvak

Sobota, 25. 5. 2013, 1.15

1 leto, 1 mesec

Dolenca oboževalke skoraj niso spustile iz rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jure Dolenec je drugo in za zdaj zadnjo sezono v dresu Gorenja sklenil kot se spodobi. Zmago nad Celjem in potrditev naslova državnih prvakov je kronal z nazivom najboljši strelec tekme.

"Tekma proti Celju ni imela nekega posebnega tekmovalnega navoja. Zmagati smo si želeli predvsem zaradi navijačev. Da bo slovo lepše, da ne bo grenkega priokusa. Zbrali smo moči, odigrali dokaj kakovostno. Vse sicer ni bilo na najvišji ravni, a vseeno dovolj za zmago," je za zdaj zadnjo tekmo v dresu Gorenja ocenil Jure Dolenec. Zakaj za zdaj? "Nikoli ne reci nikoli. Zagotovo se bom enkrat vrnil v Slovenijo, mogoče celo v Velenje. Bomo videli, kam me bo peljala pot. V Velenju sem preživel dve krasni sezoni. Odlični so bili navijači, soigralci, klub, uprava, trenerji, vsi. Same pohvale. Res sem se dobro počutil, tako da vrnitev ni izključena," je dejal Škofjeločan, ki je bil po tekmi najbolj zaželen v dvorani. Vrsta (predvsem deklet), ki je želela avtogram, fotografijo ali pa le nasmeh se kar ni in ni končala.

"Zahvalil se bi vsem, od prvega do zadnjega"

"Slovo je zagotovo težko. Še težje se je bilo po sedmih, osmih sezonah posloviti od matične Škofje Loke. Ampak tudi sedaj ni lahko. V teh dveh sezonah smo se imeli super. Uspelo nam je skoraj vse. Mogoče bi lahko osvojili še kakšno lovoriko več, ampak kar je bilo glavno, smo vzeli. Res bom imel lepe spomine. Ne le zaradi rezultatov, ampak zaradi vsega, kar se je dogajalo. Še enkrat bi se rad vsem zahvalil. Od prvega do zadnjega," je razložil z nasmehom na ustih, a zagotovo s cmokom v grlu. Dolenec je novega delodajalca našel v Franciji. Skupaj z Matejem Gabrom bosta v prihodnji sezoni oblekla dres Montpelliera.

Draganu Gajiću in Vidu Kavtičniku se bosta priključila sredi julija. "22. Julija začnemo s pripravami. To sezono prostega časa ne bo veliko, ampak za to pot smo se odločili sami. Tak je kruh profesionalnega športnika. Vesel sem, da sem napravil korak naprej, po drugi strani pa žalosten, da zapuščam Gorenje." Če ima Velenje ligo prvakov v naslednji sezoni že zagotovljeno, pa to ne velja za njegovega bodočega delodajalca. Montpellier je trenutno tretji (točko za drugim), do konca prvenstva sta še dva kroga, v ligo prvakov pa peljeta prva dva mesta. "Tudi če ne bo lige prvakov, ne bo nobene katastrofe. Bomo pa igrali pokal EHF."

"Gorenje bo tudi v prihodnje zelo konkurenčno"

A pred selitvijo ga čaka še ena pomembna reč. 12. in 16. junija bo z reprezentanco lovil zmagi nad Romunijo in Belorusijo, ki bi zagotovili vstopnico za EP prihodnje leto na Danskem. "Vemo kaj moramo storiti. Obe tekmi moramo zmagati in na ta način rešiti naše težave. Verjamem, da smo sposobni in da imamo kakovost," je še dejal Dolenec, ki ga prihodnost Gorenja, čeprav se je s trenerjem vred v petek poslovilo devet članov, ne skrbi. "Verjetno bodo imeli nekaj težav z uigravanjem, saj bodo igralci prišli z vseh vetrov. Verjamem, da bodo sestavili zelo konkurenčno ekipo, ki se bo borila za prvaka. Če ne v naslednji sezoni pa čez dve leti."

Ne spreglejte