Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
23. 11. 2014,
19.26

Osveženo pred

7 ur, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Branko Tamše Nikolaj Jacobsen liga prvakov liga prvakov

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2014, 19.26

7 ur, 50 minut

Celje slavi: Ne veste, proti kakšnim strojem smo igrali

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši so v 6. krogu lige prvakov postali avtorji velikega podviga, zmage nad nemškim Rhein-Neckar Löwnom. Kaj sta po tekmi dejala oba trenerja ter krilna igralca?

Tokrat niso le poželi simpatij kot na nekaterih prejšnjih tekmah proti izrazitim favoritom. Tokrat ni zmanjkalo sape v zaključku tekme. Celjski rokometaši so v Zlatorogu premagali velikana svetovnega rokometa, vodilno ekipo bundeslige Rhein-Neckar Löwen, ki je po igralskih imenih in proračunu popolnoma neprimerljiv z njimi. Vodili so vso tekmo, največ za sedem golov, ob zadnjem pisku sirene pa je bilo 32:28.

Ključni poudarki zmage so bili dobra obramba, zadevanje v pomembnih trenutkih, tokrat dolga klop oziroma učinek rezervistov in vratarski učinek. Matevž Skok je zbral 13 obramb, sloviti Niklas Landin pet. Tako so si pivovarji okrepili upe na četrto mesto v skupini A in osmino finala, s štirimi točkami so trenutno na petem mestu skupine.

Osem tekem, prva zmaga

Ekipa Branka Tamšeta je bila blizu že na gostovanju pretekli četrtek, tokrat je zložila zmagovito sestavljanko. "Igrati lep, hiter, moderen rokomet. To je zame največji dosežek. To so fantje igrali skoraj do potankosti. Ne veste, kako je igrati proti takšnim strojem. Sami izkušeni, izjemno kakovostni igralci. Poleg tega je bila to prva celjska zmaga na osmih tekmah z levi. Presekali smo neko tradicijo," je po tekmi sijal Tamše.

"Čestitam igralcem za boj. Kar govorim, so prenesli na igrišče. Kopica neizkušenih in nekaj izkušenih je dosegla velik rezultat. A ne smemo se uspavati. To sem povedel tudi v garderobi," je kot vselej previden Velenjčan.

Eden tistih, ki mu zelo zaupa, je tudi Blaž Janc. Čeprav je komaj polnoleten, nosi polno odgovornost na desnem krilu in tudi tokrat je bil njegov učinek zelo pomemben.

"Vedeli smo, da bomo prej ali slej premagali velikana. Končno nam je uspelo odigrati 60 minut dobro. Prikazali smo odlično obrambo in dosegli veliko lahkih zadetkov. Čestital bi soigralcem za bojevitost, vemo, kakšni igralci so nam stali nasproti. Ponesla nas je tudi evforija dvorane," je po verjetno največji zmagi v karieri dejal mladinski reprezentant.

"Celje je doseglo preveč lahkih golov"

Gostujoči trener Nikolaj Jacobsen je korektno in pošteno priznal, da je njegovo ekipo Celje tokrat nadigralo. Lekcija s prve tekme ni zalegla.

"Čestitam, Celju in Branku. Domači so odigrali odlično tekmo, od prve minute so bili korak pred nami. Napravili smo preveč napak v napadu, posebej v prvem polčasu. Vedeli smo, da je Celje dobro v protinapadih. Ob toliko napakah je težko zmagati. Celje je doseglo preveč lahkih golov. V drugem delu smo morali tvegati, poskusili z obrambama 5-1 in 4-2. Nekoliko boljši smo bili v napadu. Zelo smo razočarani, da tokrat nismo igrali bolje," je dejal novinec v bundesligi.

Uwe Gensheimer je eno najboljših levih kril na svetu. Del svojega razkošnega znanja je prikazal tudi v Zlatorogu. A, posebej v prvem polčasu, pravih žog ni dobival.

"Ponavadi igramo podobno kot Celjani, s kompaktno obrambo, tokrat so bili pivovarji hitrejši in agresivnejši," je priznal nemški reprezentant in poslal čestitke na drugo stran mize na novinarski konferenci.

Ne spreglejte