Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Trimo Trebnje

Četrtek, 29. 8. 2013, 11.40

8 let

Celje (še) rokometno večje od Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Živahno in včasih burno je bilo nekoč rokometno rivalstvo med Ljubljano in Celjem. V letošnji sezoni bo z vrnitvijo Slovana v prvo ligo spet obujeno, a so - za zdaj - Celjani še uspešnejši.

Po več letih se je obudilo rokometno rivalstvo med Celjem in Ljubljano. Celjani so z novim prvoligašem Slovanom v Dobovi odigrali prijateljsko tekmo in zmagali s 34:21. Moštvo iz knežjega mesta je igralo agresivno obrambo, posledici tega sta bili deset minut izključitev več in rdeči karton Sebastiana Skubeta. Pohvale za obrambe si zaslužita pivovarska vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak. Pri Celjanih je tekmo izpustil Luka Žvižej, pri Ljubljančanih pa Jure Dobelšek.

V Trebnjem so rokometaši Krke v sklopu pripravljalnega obdobja odigrali še povratno prijateljsko srečanje z ekipo Trima, ki je bila tudi v drugo boljša od Novomeščanov. Trebanjci so zmagali z rezultatom 26:24 (14:11). Po prikazanem dober teden pred začetkom državnega prvenstva trener Krke Slavko Ivezič ni bil najbolj zadovoljen, kakor tudi ne eden najizkušenejših krkašev Miha Svetelšek: "Bojim se, da to še ni to. Imamo še veliko rezerv v obrambi in v napadu. Vedeti je treba, da smo v tem tednu prvič trenirali kot ekipa, saj sta se nam te dni pridružila Jan Jurečič in Matic Suholežnik, ki našega sistema še niti ne pozna, kar je normalno. Zato, da se ekipa res uigra, da vsi vemo, kaj delamo, mislim, da je potrebnega veliko veliko več časa kot pa le mesec dni pred ligo. Zato je potrebnih še veliko truda, dela in discipline, če želimo doseči zastavljene cilje." Trebanjci so bili s tekmo in zmago zadovoljni, ugotavljajo, da je bilo pozitivnih stvari v njihovi igri več kot slabih. Nastopili so brez Klemena Ferlina in Anžeta Korelca.

Ne spreglejte