Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
15. 2. 2013,
8.59

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Flensburg

Petek, 15. 2. 2013, 8.59

4 leta, 7 mesecev

Borut Mačkovšek: Nič proti Celju, a želim v Nemčijo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden najbolj vročih slovenskih rokometašev ta hip Borut Mačkovšek ne skriva, da si želi stopiti korak višje in kariero nadaljevati v Nemčiji, čeprav ima s Celjem pogodbo do leta 2014.

"Sam si najbolj želim v Flensburg, a kluba nista našla skupnega jezika pri odškodnini. Obstajajo še nekatere druge mamljive ponudbe, ampak jaz si želim in bom do zadnjega trenutka čakal na Flensburg. Tudi njegov trener (Ljubomir Vranješ, op. a.) je dejal, da bi me bil zelo vesel. Upam, da se bosta kluba dogovorila, ker si želim oditi po tej sezoni. Če ne bo dogovora, se bo morda odprla kakšna druga različica" je razložil Borut Mačkovšek, levi zunanji Celja Pivovarne Laško in prototip sodobnega strelca, ki lahko preskoči še tako visok obrambni zid. Navduševal je na svetovnem prvenstvu, zasijal je tudi v Madridu z devetimi goli evropskim podprvakom. V ligi prvakov je za Celje več golov od njega zabil le izjemni Gašper Marguč. Očitno se je 20-letnik trdno odločil, da je napočil čas za odhod: "Mislim, da je Nemčija prava izbira zame. Tam so takšni tipi igralcev, kot sem sam, bombarderji, obramba 6-0, najmočnejša liga. Najbolj si želim v Nemčijo. Mislim, da bi bila to zame dobra izkušnja in bi se lahko razvil v še boljšega igralca."

Kje tičijo vzroki, da mladenič, ki šele dobro stopa na pot dokončne potrditve potencialov na najvišji ravni, zapušča klub, ki je pomagal ponesti v svet ime? "Posebnih vzrokov ni. Nimam nič proti Celju niti ni prišlo do nobenih zamer. Imamo super trenerja, vodstvo kluba je v redu, nimam se nad čim pritoževati. Gre preprosto za priložnost, ki jo hočem zgrabiti. To je moja odločitev, nisem imel nobenih sporov ne s trenerjem ne s klubom. Rad bi napravil korak naprej," je, kot se zdi, vsaj pri sebi odločitev v dilemi "naj ostanem ali grem" že sprejel Primorec, ki pravi, da je imel ponudbe še iz Francije in Madžarske, eden ključnih elementov za odločitev pa je trener Ljubomir Vranješ: "Flensburg je vrhunski klub. Vedno je bil in vedno verjetno bo. O Ljubomirju Vranješu sem slišal same lepe besede. Rad dela z mladimi, z njim sem osebno govoril. Dejal mi je, da bi rad, da pridem pod njegovo okrilje, tudi jaz sem mu odvrnil enako. Tudi zaradi tega me je najbolj prepričal. Poleg tega je 'naš' človek. Čeprav je Šved, izhaja iz Srbije. Na začetku bi mi bilo zato lažje, govoriva skupni jezik, zato bi imel v Flensburgu morda tudi najmanj problemov, da bi se vključil v ekipo."

A v teh dneh bo treba grajenje klubske prihodnosti postaviti na stran. Celjane namreč čaka morda najpomembnejša tekma sezone. Tekma, na kateri lahko potrdijo ali pa zakockajo senzacionalno zmago proti Kielu. Tekma z romunsko Constanto, ki bi jih ohranila v bitki za četrto mesto oziroma ob ugodnem razpletu tega že zagotovila. Vseeno se je Mačkovšek sprva ozrl nazaj proti nedeljskemu srečanju z Atleticom. "Če bi zmagali v Madridu, bi bili morda že v osmini finala. Dobro smo se borili, predvsem v obrambi, dobra sta bila vratarja. Odkar smo se vrnili iz reprezentanc, pa se nam dogaja preveč izgubljenih žog in tehničnih napak. To bomo morali pospešeno popraviti, zmanjšati vsaj za pol. Zaradi svoje igre sem vesel, ampak razočaran, ker nismo zmagali. Vsakokrat ekipa koga izvrže. Tokrat sem bil jaz, morda bo v soboto kdo drug," pravi Maček, trdno odločen, da se bo njegova ekipa maščevala romunskemu prvaku za poraz v Buzauu: "Odkar sem v Celju, mislim, da nismo odigrali tako slabe tekme, kot je bila prva v Romuniji. Mislim, da se Constanti moramo oddolžiti, tu ni druge teorije. Zmagati moramo, da bomo odšli v nadaljevanje lige prvakov. Ne Švedi ne Constanta. Mislim, da se bomo Romunom dobro oddolžili." Tekma Celja in Constante, obe ekipi imata po štiri točke na lestvici, bo v soboto ob 16.30 v Zlatorogu.

Ne spreglejte