SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bobinac rokometašicam: Kakovostne, "fajne" in bojevite ste!

4

termometer

V domovino se je s srebrom okoli vratu vrnila ženska rokometna reprezentanca, ki je na sredozemskih igrah dosegla uspeh kot ga slovenski šport še nima.

O kolajni so, sploh zaradi statusa, ki ga je ženski rokomet užival v zadnjih letih, odkrito povedano sanjale. Želele so si je, nekatere o njej govorile tudi na glas. Redkokdo jim je verjel. Zdaj so besede udejanjile in Sloveniji priborile srebrno medaljo. Po dolgem času v središču pozornosti niso fantje, ampak one. Do najžlahtnejše kovine jim je zmanjkalo malo. En polčas. V prvih tridesetih minutah so se s Srbijo povsem enakovredno kosale, nato padle in osvojile drugo mesto. Mesto, ki ga v zgodovini Sloveniji na sredozemskih igrah ni še noben kolektivni šport. Ob povratku v domovino jih je v prostorih Rokometne zveze Slovenije sprejel predsednik Franjo Bobinac. "Pred finalom sem si pripravil tole kravato (bila je zlata, op. a.). Nekako sem računal, da bo ta barva povsem primerna. A kljub drugemu mestu je nisem želel spremeniti," je dekleta, ki so kljub dolgemu potovanju kar sijala, nagovoril predsednik.

"Pokazale ste, da ste prava ekipa. Odigrale ste vrhunsko, kolektivno, borbeno in hitro. Po mojem mnenju ste tudi sebe prepričale, da zmorete. Eni bi znali reči, da ste pridne, da se trudite in tako naprej. Ampak ne. Kakovostne ste! "Fajne" ste, bojevite ste in mislim, da ste to pokazale vsem in da boste to kazale tudi v prihodnje na drugih tekmovanjih. Narava je bila do vas zelo kruta. Dala vam je lepoto in bojevitost," je nadaljeval Bobinac iz ust katerega so komplimenti in lepe besede kar deževale. Čestital je dekletom, čestital je selektorki Marti Bon. "Marta je malo "freh", malo je drugačna, nepredvidljiva. Verjamem, da to na dolgi rok vodi k pravim rezultatom." Po uradnem delu, prejemu čestitk, cvetja in daril, nazdravljanju je sledilo sproščeno druženje, nato pot domov. Vsaka v svoj del Slovenije. Na počitnice, na odmor. Zaslužen odmor! "Da mi besede trening zdaj nekaj časa nihče ne omeni," je ob slovesu dejala ena izmed reprezentantk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin