Maratonka Grandovčeva in Krevs osvojila Cirkulane

Čeprav večina rekreativnih tekaških pokalov ta čas počiva, so bili tekači še kako aktivni v Cirkulanah. Na 6. Aninskem teku sta slavila Mitja Krevs in maratonka Daneja Grandovec.
Maratonka Grandovčeva in Krevs osvojila Cirkulane

Rekreativni tekaški pokali, ki potekajo v sklopu akcije Slovenija teče 2012, so podobno kot kolesarski pokali že dodobra v drugi tekmovalni polovici. In čeprav je julij prinesel nekoliko manj tekem kot meseci poprej, so ljubitelji rekreativnega teka na svoji račun prišli v Cirkulanah. Športno društvo Cirkulane je v občini blizu slovensko-hrvaške meje priredilo 6. Aninski tek, na katerem so tekači lahko preverili poletno tekaško pripravljenost.

V športnem parku Cirkulane je članske moške vrste v sončnem poletnem vremenu pričakala dobrih sedem kilometrov dolga proga oziroma trije krogi. Med moško konkurenco se je najbolje znašel Mitja Krevs (AD Štajerska), ki je s progo opravil s časom 25:56 in tako za petnajst sekund ugnal vso konkurenco. Kot drugi je ciljno črto prečkal Mario Vračič (AD Štajerska), tretje mesto je pripadlo Severinu Ogrizku (AD Štajerska). Dekleta so na Aninskem teku morala preteči nekoliko krajšo razdaljo, in sicer 4,7 kilometra. Najhitreje je v cilj pritekla lanska zmagovalka maratonka Daneja Grandovec (AD Štajerska), ki je za progo potrebovala 19:58. Le sedem sekund za Grandovčevo je v cilj prišla Tina Čačilo (AD Štajerska), najboljšo trojico je zaokrožila Vesna Pliberšek (AD Štajerska).

Rekorda proge nista bila dosežena, saj so morali udeleženci preteči nekoliko daljšo razdaljo kot minula leta, tako da rekord osnovne proge držita Tadej Kaluža (20:47) in letošnja zmagovalka Daneja Grandovec (16:33).

Rezultati 6. Aninskega teka:

Moški absolutno (7 kilometrov): 1. Mitja Krevs 25:56 2. Mario Vračič 26:10 3. Severino Ogrizek 26:15 4. Matej Jeza 26:23 5. Leon Bedrač 26:30 … Ženske absolutno (4,7 kilometra): 1. Daneja Grandovec 19:58 2. Tina Čačilo 20:05 3. Vesna Pliberšek 21:48 4. Polona Lamut 22:33 5. Marjeta Gomilšak 22:37 …

Povabite naše bralce na Vašo prireditev

Na naši podstrani rekreacija Vam omogočamo, da na vašo prireditev povabite tudi naše bralce. Vse kar morate storite je to, da nam pošljete podatke, priporočljive so tudi slike, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Prav tako bomo z veseljem objavili kratko poročilce po končani prireditvi, kot tudi zanimive fotografije z dogodka. Vse to in še več nam pošljite na: rekreacija@tsmedia.si

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano