SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maratonka Grandovčeva in Krevs osvojila Cirkulane

4

termometer

Čeprav večina rekreativnih tekaških pokalov ta čas počiva, so bili tekači še kako aktivni v Cirkulanah. Na 6. Aninskem teku sta slavila Mitja Krevs in maratonka Daneja Grandovec.

Rekreativni tekaški pokali, ki potekajo v sklopu akcije Slovenija teče 2012, so podobno kot kolesarski pokali že dodobra v drugi tekmovalni polovici. In čeprav je julij prinesel nekoliko manj tekem kot meseci poprej, so ljubitelji rekreativnega teka na svoji račun prišli v Cirkulanah. Športno društvo Cirkulane je v občini blizu slovensko-hrvaške meje priredilo 6. Aninski tek, na katerem so tekači lahko preverili poletno tekaško pripravljenost.

V športnem parku Cirkulane je članske moške vrste v sončnem poletnem vremenu pričakala dobrih sedem kilometrov dolga proga oziroma trije krogi. Med moško konkurenco se je najbolje znašel Mitja Krevs (AD Štajerska), ki je s progo opravil s časom 25:56 in tako za petnajst sekund ugnal vso konkurenco. Kot drugi je ciljno črto prečkal Mario Vračič (AD Štajerska), tretje mesto je pripadlo Severinu Ogrizku (AD Štajerska). Dekleta so na Aninskem teku morala preteči nekoliko krajšo razdaljo, in sicer 4,7 kilometra. Najhitreje je v cilj pritekla lanska zmagovalka maratonka Daneja Grandovec (AD Štajerska), ki je za progo potrebovala 19:58. Le sedem sekund za Grandovčevo je v cilj prišla Tina Čačilo (AD Štajerska), najboljšo trojico je zaokrožila Vesna Pliberšek (AD Štajerska).

Rekorda proge nista bila dosežena, saj so morali udeleženci preteči nekoliko daljšo razdaljo kot minula leta, tako da rekord osnovne proge držita Tadej Kaluža (20:47) in letošnja zmagovalka Daneja Grandovec (16:33).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin