Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 20.21

8 let

Kaj počne Sadik Mujkić?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Se spomnite črnolasega veslača z Gorenjske, ki se je z olimpijskih iger v Seulu in Barceloni vrnil z bronom, enkrat v dvojcu in drugič v četvercu brez krmarja? Preverili smo, kaj počne danes.

Sadik Mujkić je še vedno aktiven člen veslaške srenje. Čeprav je leta 2002 vesla postavil v kot, se je kmalu odločil, da popkovine, ki ga je 20 let povezovala z veslaškim svetom, vendarle ne bo povsem prerezal. "Še vedno sem vključen v veslanje. V Veslaškem klubu Bled treniram mlajšo selekcijo, to so fantje, stari od 11 do 14 let, zaposlen pa sem kot upravnik stavb na Policijski upravi Kranj," je Sportalu zaupal v ciljni areni Nočne 10ke, kjer je Radovljičan reden gost.

Tekmovanja vzame resno

Pravi, da se rad udeležuje rekreativnih prireditev, kjer ne manjka vrveža, niti adrenalina, a bolj kot za rekreativno šalo tekme vzame zares. "Vedno grem na nož. Kadar mi ne gre, sicer malce popustim, ampak s tem ni nič narobe, saj nisem več med rosno mladimi. Po drugi strani pa je tudi res, da obstajajo tekači, ki tudi pri 55 in 60 letih kar letijo po progi, ampak mislim, da so ti iz drugačnega testa," je razmišljal 45-letni Mujkić, ki ne skriva, da mu nekateri očitajo, da bi kot nekdanji olimpijec, veslač in tako naprej moral biti bolje pripravljen.

Vedno iz prve vrste

Tako kot predsednik države Borut Pahor in finančni minister Uroš Čufer se je tudi Mujkić na Nočno 10ko podal s prve štartne linije. "Vedno uberem takšno taktiko. Štartam iz prve vrste in dokler gre, se držim najboljših, potem pa popustim in tečem v svojem tempu. V primerjavi z lanskim letom (0:37:42.2), mi je šlo letos slabše (0:38:25.6), a glede na vse peripetije in poškodbe sem lahko zadovoljen z rezultatom."

Premislil si je sredi maratona

Teku se je začel intenzivno posvečati pred tremi leti, kar je zanimivo, saj v času aktivne športne poti tek ni bil visoko na lestvici njegovih priljubljenih športnih zvrsti. Menda bi selektor slovenske veslaške reprezentance Miloš Janša znal precej povedati o tem. "Začetki so bili težavni, danes pa v tem uživam," je pojasnil Mujkić, ki se redno udeležuje tudi maratonskih razdalj. Svoj prvi (pol)maraton je pretekel leta 2010. Na Kraškem maratonu se je prijavil na osemkilometrsko razdaljo, nato pa se kar na križišču, ki ločuje različne razdalje, odločil, da se raje spoprime z 21-kilometrsko znamko.

Ne spreglejte