Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

6

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Jan Mlakar Zlatko Zahović

Četrtek, 16. 5. 2019, 11.00

4 leta, 11 mesecev

Odmevi po 15. naslovu NK Maribor

Zahović razkril, kaj dela NK Maribor največjega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

6

Mariborčani so si po velikem preobratu sredi deževnega Celja dali duška. Postali so slovenski nogometni prvaki, se poveselili in nazdravljali s šampanjcem, alfa in omega vijolic, športni direktor Zlatko Zahović, pa je po novem uspehu pojasnil, kje tiči največja moč mariborskega kluba.

Nk Maribor
Sportal Maribor izkoristil darilo Domžal in se vrnil na slovenski vrh! #video #foto

Čeprav bodo do konca sezone odigrani še trije krogi, je naslov prvaka že oddan. Zanesljivo ga je osvojil Maribor, ki ima pred branilci naslova iz Ljubljane kar 11 točk prednosti.

Mariborski sprehod do naslova:

"Prvenstvo je maraton. V maratonu imaš dobre in slabe trenutke. Preprosto je treba vse zdržati. Imamo dovolj izkušenj, da takrat, ko pridejo slabši trenutki, preprosto potrpimo. Razumemo fante, da ne morejo vedno zmagati. V tisti veliki želji včasih pregoriš, zato pa smo mi tukaj, da jih usmerjamo. Tokrat nam je uspelo," športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović ni skrival ponosa na vijolice, ki so ciljno črto prvoligaškega maratona prečkale najhitreje.

Fotogalerija slavja v Celju, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Z ogromno prednostjo pred zasledovalci in veliko bolj vedrim razpoloženjem, kot ga je bilo zaznati po sobotnem porazu v Ljudskem vrtu, ko je Maribor zapravil prvo zaključno žogico za zagotovitev naslova proti Olimpiji (0:3).

Sporočil jim je: Vi ste veliki šampioni

"Po tekmi z Olimpijo smo rekli fantom, naj dvignejo glave gor. Da bova s trenerjem to prevzela nase. Vi ste veliki šampioni in gremo v Celje, da postanemo prvaki. To se je zgodilo," je razkril vsebino motivacijskega sporočila, s katerim je spodbudil nogometaše Maribora, da so se v knežjem mestu, zlasti v drugem polčasu, predstavili v bistveno boljši luči kot v soboto proti Olimpiji.

"Ta klub zna potrpeti. Skoraj vedno zna najti pravo pot, ko mu ne gre dobro. Kadar ti gre dobro, ni problema. Potem se vsi veselijo in gredo stvari spontano, ko pa gre manj dobro, kot bi si želeli, je treba najti eno pot, eno nit. V zadnjem desetletju nam to kar uspeva. Ali pa še več," je opozoril na vrlino, s katero si je Maribor zgradil status najuspešnejšega slovenskega kluba.

Kako so si nogometaši Maribora dali duška na celjski zelenici:

V njegove vrste se je s prihodom Zahovića naselila potrpežljivost, ki prihaja najbolj do izraza v kriznih trenutkih. V šampionski sezoni 2018/19 jih ni bilo veliko, saj so Mariborčani hitro zagospodarili na vrhu lestvice in osrečili navijače s ponovnimi kvalifikacijskimi nastopi v ligi prvakov.

Vesel, da je del te zgodbe

V prihodnji sezoni jim ne bo več pomagal Jan Mlakar, ki so se mu v knežjem mestu uresničile sanje, saj je dočakal prvi naslov: "Krasno je postati prvak. Vesel sem, da sem del te zgodbe. Verjeli smo, da lahko preobrnemo rezultat, uspelo nam je," ni obupal, ko je Maribor zaostajal v Celju z 0:1 vse do zadnjih 20 minut.

Nato je dosegel tri zadetke, med strelce se je vpisal tudi Mlakar, in osvojil dovolj točk, da je s slovenskega prestola spodil Olimpijo. "Zdaj se bomo malce sprostili, potem pa imamo še en cilj. Pokal," je napadalec opozoril, da sezona še zdaleč ni končana. Od dresa Maribora -poleti odhaja v Brighton, kjer ga čaka izziv angleškega prvenstva - se želi posloviti z dvojno krono. In maščevanjem Olimpiji za boleč poraz v Ljudskem vrtu.

Sportal Zahovićeva trnova pot od suspenza do izjemne časti #video
Sportal Darko Milanič: Tega meni in fantom ne more vzeti nihče #video #foto
Nk Maribor
Sportal Maribor jih ima več od vseh slovenskih klubov skupaj!
NK Maribor
Sportal Naslov se vrača na Štajersko: Maribor tri kroge pred koncem ušel na neulovljivo prednost #video #foto
Ne spreglejte