Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
23.35

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

6

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Sreda, 15. 5. 2019, 23.35

4 leta, 11 mesecev

Trener Maribora po osvojitvi naslova

Darko Milanič: Tega meni in fantom ne more vzeti nihče #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

6

Maribor slavi 15. naslov državnega prvaka. Tri tekme pred koncem Prve Lige Telekom Slovenije so Štajerci izkoristili poraz Olimpije, sami pa s 3:1 premagali Celje in najbližji zasledovalki iz Ljubljane pobegnili na neulovljivih 11 točk prednosti. V prvih 75 minutah niso pokazali veliko, še več, zaostajali so z 0:1, nato pa v razmiku desetih minut zadeli trikrat (Jasmin Mešanović, Jan Mlakar, Dino Hotić) in dobili tisto, kar so iskali. Zmago in tri točke, s katerimi so si zagotovili nov naslov slovenskega državnega prvaka.

Čeprav so Mariborčani želeli pokal dvigniti že pretekli konec tedna, zmaga v Celju ni bila nič manj sladka. ''Skozi sezono smo imeli veliko lepih trenutkov, igrali smo dober nogomet, tri kroge pred koncem imamo zelo veliko prednost, zato je jasno, da smo zelo zadovoljni," je takoj po osvojitvi naslova za Planet dejal presrečni trener Maribora Darko Milanič.

''Rad bi izpostavil fante, ki so odigrali izjemno sezono. Ni šlo vse gladko, a šlo je točno tako, kot to gre v Mariboru. Močno smo se morali potruditi, tudi trpeli, zato je zadovoljstvo zdaj še toliko večje," je nadaljeval trener, ki je Maribor povedel še do šestega naslova.

Fotogalerija slavja NK Maribor (Foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Milaniča so po zadnjem sodnikovem žvižgu igralci visoko metali v zrak, lepo so ga pozdravile tudi Viole. ''Kot sem rekel, hvala fantom in Violam, ki nas na vsaki tekmi spodbujajo in za nas držijo pesti. Res sem zadovoljen. Tega zadovoljstva meni in fantom ne more vzeti nihče. Ponosen sem na to. Krasi nas trdo delo in to trdo delo bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Naj si te besede vsak predstavlja, kakor želi, a to je edina prava pot," je trener pohvalil tudi svoje zveste navijače, ki po hudem porazu na večnem derbiju niso ravno ploskali.

A pustimo zdaj to. Maribor je Olimpiji vzel slovenski primat, uradno pa ga bo z dvigom pokala potrdil v soboto po tekmi s Triglavom.

Vrhunci s tekme v Celju:

Nogometna gala v živo

V nedeljo, 19. maja, bo potekala Nogometna gala, svečana prireditev v ljubljanski Operi, na kateri bodo razglasili najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/2019, izbrali pa bodo tudi najboljšega trenerja in idealno enajsterico sezone. Prireditev, ki se bo začela ob 20. uri, si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na Planetu. Že ob 18. uri pa boste lahko na Sportalu sledili neposrednemu prenosu dogajanja z rdeče preproge, na kateri bomo spremljali prihod povabljencev.

Preberite še:

Nk Maribor
Sportal Maribor jih ima več od vseh slovenskih klubov skupaj!
Nk Maribor
Sportal Maribor izkoristil darilo Domžal in se vrnil na slovenski vrh! #video #foto
Sportal Po boleči klofuti se je oglasil tudi Zahović #video
NK Maribor
Sportal Naslov se vrača na Štajersko: Maribor tri kroge pred koncem ušel na neulovljivo prednost #video #foto
Sportal Vodstvo NK Maribor po noriji navijačev: Namen bakel je različen #video
Ne spreglejte