Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2022,
17.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

1. SNL upokojitev NK Domžale Senijad Ibričić

Nedelja, 15. 5. 2022, 17.15

1 leto, 11 mesecev

Slovo Senijada Ibričića

Po Marcosu Tavaresu se je poslovila še ena legenda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Senijad Ibričić Dario Kolobarić | Senijad Ibričić je z zadetkom sklenil športno pot. | Foto Vid Ponikvar

Senijad Ibričić je z zadetkom sklenil športno pot.

Foto: Vid Ponikvar

Po Marcosu Tavaresu se je danes od domače zelenice v Domžalah poslovila še ena legenda slovenskih nogometnih igrišč. Pri 36 letih se od aktivnega igranja nogometa poslavlja Senijad Ibričić, ki se je z golom in remijem s Celjem (1:1) poslovil od navijačev Domžal. Te je razveseljeval zadnjih pet let, tudi po koncu kariere pa bo izkušeni nogometaš ostal v vrstah slovenskega prvoligaša.

Koper Bravo
Sportal Radomljani zadali hud udarec Kopru in razveselili Maribor

V soboto je bilo zelo čustveno v Mariboru, danes v Domžalah. Tekma med Domžalami in Celjem je bila namreč zadnja v karieri za Senijada Ibričića. Kapetan rumene družine je v petih letih ob Kamniški Bistrici nastopil na 186 dvobojih v vseh tekmovanjih, dosegel 49 zadetkov in pristavil 37 asistenc. Zadnji zadetek je vknjižil prav danes, ko je bil natančen z bele pike. V deseti minuti – deset je številka, ki jo je Ibričić nosil na dresu – so navijači v športnem parku v Domžalah ob stoječih ovacijah in z aplavzom nagradili kariero nogometnega velemojstra. 

V domžalski športni park se je klubski legendi prišlo prikloniti dva tisoč gledalcev. Nekdanji reprezentant BiH pa je hitro dobil tudi priložnost, da se od navijačev poslovi tudi z golom. V osmi minuti je Žana Zaletela žoga zadela v roko, Ibričić pa je po pričakovanju izvedel kazenski udarec in dosegel svoj peti gol v tej sezoni 1. SNL.

V 72. minuti je Ibričić igro zapustil, nogometaši obeh ekip so mu pripravili špalir, gledalci pa ga pozdravili z glasnimi vzkliki.

Ostaja v Domžalah

"Seveda sem žalosten, po drugi strani sem vesel, a mislim, da sem pripravljen na to, da je prišel čas za slovo," je za domžalsko spletno stran dejal Ibričić. "O slovesu sem se pogovarjal z ženo, družino, prijatelji, a pri meni je ta odločitev že eno leto. Želel sem končati že v prejšnji sezoni, pa so me na koncu prepričali drugače. Bil sem najboljši igralec lige, izborili smo si tudi nastope v Evropi in zato smo se odločili, da odigram še eno sezono," je razloge za svojo odločitev pojasnil Ibričić.

"Mogoče mi je malo lažje, ker ta odločitev ni prišla čez noč, ampak sem se nekako že celo leto pripravljal na to," pravi kapetan Domžal. "Vsako leto sem bolj dozorel. Verjamem, da bi se moja kariera razvila še nekoliko drugače, če bi ves čas razmišljal tako kot zdaj. A ko si mlad, so stvari drugačne. Vse se je še dodatno spremenilo, ko sem postal oče. To ti res spremeni pogled na življenje in nogomet in mislim, da je to normalen potek," se je proti svoji karieri ozrl Ibričić.

Nekdanji zvezdnik splitskega Hajduka, ki je z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine odpotoval na svetovno prvenstvo v Brazilijo (2014), kjer mu takratni selektor Safet Sušić na tekmah ni ponudil priložnosti za nastop, bo, kot kaže, tudi po končani igralski karieri pot nadaljeval v Domžalah. "Glede na to, da sem tu igral pet let, to zagotovo nekaj pove. Tu se res počutim kot doma, ljudje v klubu in v mestu so me odlično sprejeli, prav tako tudi mojo družino in mislim, da je to najboljše mesto, v katerem sem do zdaj živel. "Ljudje iz kluba so mi povedali, da si želijo, da po koncu kariere ostanem tu in da sem še naprej del kluba. Verjamem, da je to najboljša situacija za nas vse."

Preberite še:

Tavares Družina
Sportal Junak mariborskih src s solzami v očeh nagovoril navijače
Kaheem Anthony Parris
Sportal Vesela novica za Koprčane
SPINS priznanje
Sportal Kdo je najboljši v Sloveniji? Glasujte in si v živo oglejte finale lige prvakov!

 

Ne spreglejte