Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
18. 11. 2018,
17.43

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

3

Natisni članek

NK Mura NK Triglav ND Gorica NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Aluminij NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 18. 11. 2018, 17.43

5 let, 5 mesecev

Prijateljske tekme klubov 1. SNL

Vrtnice prispele z ladjico in pokvarile načrte Italijanom, udarec za Muro

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

3

Marcos Tavares Maribor | Marcos Tavares se je vpisal med strelce še na tretji zaporedni tekmi Maribora. | Foto Vid Ponikvar

Marcos Tavares se je vpisal med strelce še na tretji zaporedni tekmi Maribora.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski prvoligaški nogometni klubi med reprezentančnim premorom ne mirujejo. Na nadaljevanje jesenskega dela - odigrani bodo še trije krogi - se pripravljajo na različne načine. Večina se je konec tedna pomerila s klubom iz sosednje države, trije klubi pa so se odločili, da bodo pripravljenost stopnjevali brez pomoči prijateljskih obračunov.

Vodilni Maribor, ki je ponosen na novega članskega reprezentanta, saj je selektor Bosne in Hercegovine Robert Prosinečki v izbrano vrsto povabil mladega vratarja Kenana Pirića, bo v zadnje dejanje jesenskega dela vstopil s štirimi točkami prednosti pred Olimpijo. Izbranci Darka Milaniča so v soboto v prijateljski tekmi v Ljudskem vrtu premagali Aluminij. Morebitnega tekmeca v polfinalu pokala Slovenije, s katerim se letos v prvenstvu ne bodo več srečali, so ugnali s 3:1.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija osvojila Velenje, Aluminij strup za Krško #video

Marcos Tavares želi v 1. SNL doseči vsaj še 55 zadetkov. | Foto: Twitter/NK Maribor Marcos Tavares želi v 1. SNL doseči vsaj še 55 zadetkov. Foto: Twitter/NK Maribor Na tem dvoboju je dobil priložnost tudi Dino Hotić, ki je zaradi kazni za letos že končal nastope v 1. SNL. Trener ni mogel računati na članska reprezentanta Amirja Derviševića in Luko Zahovića, manjkalo je tudi kar nekaj poškodovanih igralcev (Martin Milec, Jan Mlakar, Luka Uskoković, Kassim Doumbia, Sunny Omoregie in Denis Šme).

Kapetan Marcos Tavares, ki je dodatno motiviran pred nadaljevanjem sezone, saj želi postati prvi nogometaš z 200 doseženimi zadetki v 1. SNL, je nadaljeval imenitno strelsko formo. Na zadnjih dveh tekmah v prvenstvu je zadel v polno štirikrat, med strelce pa se je vpisal tudi proti Kidričanom.

"Cilj je 200 golov v prvi ligi in upam, da mi bo s pomočjo soigralcev uspelo. Verjamem, da počasi, a vztrajno skupaj z ekipo lahko dosežem ta cilj, ampak to ni prioriteta," razmišlja Brazilec, ki je s 145 zadetki rekorder slovenskega prvenstva.

Marcos Tavares
Sportal O ljubosumju na kapetana Maribora #video

Mrežo Aluminija sta zatresla še Alexander Cretu in Felipe Santos. Za Kidričane je zadel v polno Nikola Leko.

Strelski trening zmajev v Kresnicah

Aljaž Krefl (desno) je Olimpiji pomagal tudi do naslova v sezoni 2015/16. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Krefl (desno) je Olimpiji pomagal tudi do naslova v sezoni 2015/16. Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani, ki med reprezentančnim premorom pogrešajo prvega vratarja Aljaža Ivačiča (ta si je poškodoval koleno, tako da z reprezentanco ne bo odpotoval v Sofijo) in latvijskega branilca Vitalijsa Maksimenka, so v soboto v Kresnicah napolnili mrežo tamkajšnjemu četrtoligaškemu klubu. Zmagali so kar z 11:0.

Trener Zoran Barišić, ki z zmaji še ni izkusil grenkobe poraza, je dal priložnost tudi nekaterim igralcem, ki v prvenstvu ne dobijo veliko igralnih minut. Za branilce naslova so zadeli v polno Savić, Lukanović (oba dvakrat), Putinčanin (z 11-m), Kronaveter, Lupeta, Kapun, Valenčič, Kobiljar in Zarifović (11-m). Na seznamu strelcev se je znašel tudi Nik Kapun, ki v tej sezoni ponovno nima sreče z zdravjem, dvoboj pa je razveselil navijače Olimpije tudi zato, ker je levi bočni branilec Aljaž Krefl odigral celoten drugi polčas in tako nastopil prvič po 21. maju 2017.

Andres Vombergar
Sportal Robustni Argentinec za Slovenijo? ''On je kader za reprezentanco" #video

Mešana zasedba Olimpije je imela "tekmovalno" ogrevanje že v sredo, ko se je v Spodnji Šiški pomerila s kombinirano ekipo Hitradia Antena in navijačev.

Drzen načrt Mure in poškodba najboljšega podajalca

V Murski Soboti so navijači zapolnili že sedem avtobusov za gostovanje v Ljubljani. | Foto: Mario Horvat/Sportida V Murski Soboti so navijači zapolnili že sedem avtobusov za gostovanje v Ljubljani. Foto: Mario Horvat/Sportida Strokovno vodstvo Mure na čelu z Antejem Šimundžo, ki je reprezentančni premor pričakalo na visokem tretjem mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije, je presodilo, da med reprezentančnim premorom ne potrebuje prijateljske tekme. Moštvo se pripravlja na nadaljevanje sezone po ustaljenem programu, za slabo voljo pa je poskrbela poškodba Luke Bobičanca. Hrvat, ki je v tej sezoni prispeval že šest asistenc, se je poškodoval na treningu. "Res je, počila mu je kost v stopalu," je potrdil član upravnega odbora kluba Stanko Prelec. Bobičanec naj bi počival vsaj dva meseca, tako da je jesenskega dela zanj že konec. 

Vodstvo kluba se v teh dneh ukvarja z drzno nalogo. Prihodnji petek bo Mura gostovala v Stožicah, Prekmurce pa bi lahko spremljalo kar dva tisoč navijačev.

Navijači Mure so že razgrabili 800 vstopnic, kolikor jim jih je v prvem paketu namenila Olimpija, v ponedeljek pa jih bodo dobili še tisoč. Dvoboj v Stožicah bo nekaj posebnega, saj bo na njem navijaška skupina Green Dragons praznovala 30-letnico obstoja, tako da se obeta dobra obiskanost srečanja.

Hrvaška lokomotiva "besnela" na domžalskem peronu

Rumena družina se je v uvodnih dneh reprezentančnega premora na nadaljevanje sezone pripravljala brez prvega trenerja Simona Rožmana, ki je odpotoval v Barcelono na izobraževanje. V igralskih vrstah manjka reprezentant Ekvatorialne Gvineje Ruben Belima, ki se bo v soboto v kvalifikacijah za afriški pokal narodov pomeril s Senegalom, za katerega igra tudi zvezdnik Liverpoola Sadio Mane.

Domžalčani so v soboto odigrali prijateljsko tekmo z zagrebško Lokomotivo. Drugouvrščena ekipa hrvaškega prvenstva se je v domžalskem Športnem parku izkazala za prehud zalogaj. Sosedje so zmagali s 3:0, vse zadetka pa so dosegli že v uvodnem polčasu. Rumeni so nastopili skoraj v najmočnejši postavi. Poleg Belime so manjkali še poškodovani Matija Rom, Slobodan Vuk, Matej Podlogar in Žan Žužek.

Domžale se veselijo, da bodo lahko v kratkem na igrišču pozdravile pomembno pridobitev. Petindvajsetega novembra se bo po kazni vrnil Amadej Vetrih, ki se je pod vodstvom Srečka Katanca ustalil v članski izbrani vrsti.

Vrtnice remizirale v Benetkah

Izbranci Mirana Srebrniča, ki so v teden vstopili s prostim ponedeljkom, so se v nedeljo pomerili z italijanskim drugoligašem iz Benetk. Dogovorili so se za gostovanje, dvoboj na stadionu Pierluigi Penzo z Venezio, za katero je od prve minute zaigral nekdanji slovenski reprezentant Siniša Anđelković, pa je potekal za zaprtimi vrati.

Nogometaši Gorice, ki so konec tedna ostali brez prvega vratarja Grege Sorčana, saj se je naknadno pridružil članski izbrani vrsti, so na prizorišče dvoboja, takšna je navada pri objektu, ki stoji na otoku, pripotovali z ladjico. Po prvem delu je bolje kazalo članu serie B, ki je od 30. minute vodil z 1:0, a so štirikratni slovenski prvaki v nadaljevanju le vrnil udarec. V 87. minuti je rezervist Mark Gulič izenačil na 1:1 in poskrbel za končni rezultat. Venezio vodi nekdanji vratar azzurrov Walter Zenga.

Aluminij izgubil v Ljudskem vrtu

Kidričani so izbrali zanimivo generalko pred nadaljevanjem prvenstva. V soboto so se predstavili v Ljudskem vrtu, kjer so se pomerili z Mariborom, s katerim se letos v državnem prvenstvu ne bodo več potegovali za točke. Dvoboj morebitnih tekmecev v polfinalu pokala Slovenije se je končal v korist vijolic (1:3), edini zadetek za Kidričane pa je dosegel Hrvat Nikola Moro.

Mujčinovićeva ekipa boljša od Jeričeve

Celjani med reprezentančnim premorom ne morejo računati na najboljšega strelca Rudija Požega Vancaša. Njegovi soigralci se pod vodstvom Dušana Kosića pripravljajo na nadaljevanje sezone, klubsko vodstvo pa na 14. redni zbor članov, ki bo v VIP-prostorih štadiona Z'dežele prihodnji torek. Celje ni odigralo nobene prijateljske tekme, igralci pa so se v soboto na štadionu Skalna klet pomerili kar med seboj. Ekipa trenerja vratarjev Amela Mujčinovića je z 1:0 premagala zasedbo pomočnika glavnega trenerja Jasmina Jeriča. Edini zadetek je dosegel Gašper Koritnik.

Rudi Požeg Vancaš bi lahko v petek proti Norveški dočakal krstni nastop v državnem dresu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rudi Požeg Vancaš bi lahko v petek proti Norveški dočakal krstni nastop v državnem dresu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Načrt Rudarja padel v vodo

Velenjčani so med tednom načrtovali prijateljski dvoboj s tretjeligaškim klubom iz Dravograda, a je načrt padel v vodo. Knapi, ki so v nedeljo ostali brez domačih točk proti Olimpiji, so tako ostali brez pripravljalnega srečanja. Po koncu reprezentančnega premora jih čaka vedno zanimiv šaleško-savinjski derbi s sosedi iz Celja, na katerem bo Marijan Pušnik iskal zlata vredne točke.

Triglav premagal najslabšega hrvaškega prvoligaša

Kranjčani so priprave med reprezentančnim premorom oplemenitili s prijateljsko tekmo. V soboto so v hrvaški prestolnici s 3:1 premagali zadnjeuvrščenega hrvaškega prvoligaša Rudeš. Gorenjski orli so se tako podobno kot Domžale in Krško dogovorili za prijateljsko tekmo proti hrvaškemu tekmecu in reševali slovensko čast, saj so si edini priigrali zmago. Za najlepši trenutek dvoboja je poskrbel David Tijanić, ki je zadel v polno s prostega strela, med strelce pa sta se vpisala še Tom Žurga in Dickson Afoakwa.

Krško pri sosedih brez Šćulca prejel pet golov 

Posavci, ki ne morejo biti zadovoljni s trenutnim izkupičkom, saj so na prvoligaški lestvici kljub nekaterim nedavnim okrepitvam na zadnjem mestu, so se v petek odpravili na Hrvaško v neposredno bližino državne meje. Gostovali so v Zaprešiću, kjer domuje dolgoletni hrvaški prvoligaš Inter, in izgubili s 3:5. Moštvo je vodil donedavni pomočnik trenerja Radovan Karanović, ki je začasno nadomestil Alena Šćulca.

NK Triglav NK Krško Prva liga
Sportal Krško ostalo brez trenerja
Sportal Pet najlepših golov, ki so padli na le dveh tekmah #video
Maribor
Sportal Maribor ni najboljši le po obisku. Naključje? Nikakor.
Kyrian Nwabueze
Sportal Američan s srčnimi težavami, ki ga Gorica ni hotela, je na igrišču skoraj umrl
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović poslal sporočilo, v katerem se ni mogel ogniti sojenju
NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Zoran Barišić
Sportal Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami
Ne spreglejte