Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 11. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

10

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav

Torek, 13. 11. 2018, 13.00

5 let, 5 mesecev

Odziv športnega direktorja NK Maribor

Zlatko Zahović poslal sporočilo, v katerem se ni mogel ogniti sojenju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

10

Zlatko Zahović | Zlatko Zahović je za klubsko stran strnil vtise po 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije. | Foto Matjaž Vertuš

Zlatko Zahović je za klubsko stran strnil vtise po 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: Matjaž Vertuš

Nogometašem Maribora se nasmiha naslov jesenskega prvaka, zadovoljni so tudi z napredovanjem v polfinale pokala Slovenije, športni direktor Zlatko Zahović pa je po sobotni zmagi nad Triglavom izpostavil vlogo navijačev. Njihova poteza, ko so po koncu tekme zaploskali sodniku Mihaelu Antiću, ga je navdala s ponosom.  

Vijolice so tik pred novembrskim reprezentančnim premorom, ki bo trajal še poldrugi teden, v žep pospravile tri točke. V soboto so v Ljudskem vrtu uprizorile velik preobrat. Čeprav je Triglav povedel z 1:0, so nato s štirimi zadetki visoko premagale goste iz Kranja in ohranile prednost štirih točk pred Olimpijo.

Maribor
Sportal Maribor ni najboljši le po obisku. Naključje? Nikakor.

Ob krajši prekinitvi prvenstva se je za klubsko stran oglasil športni direktor Zlatko Zahović, ki ni v soboto zaploskal le mojstrovinam Marcosa Tavaresa, Felipeja Santosa ali sedmemu zadetku sina Luke Zahovića, ampak tudi navijačem.

Navijačev ne more nihče zmanipulirati

Po koncu tekme se je namreč v Ljudskem vrtu zaslišal ogromen aplavz, ki so ga navijači namenili sodniku Mihaelu Artiću. Primorec, ki je v prvi ligi vodil šele tretjo tekmo, je za razliko od prejšnje tekme na domačih tleh, ko je na večnem derbiju z Olimpijo delil pravico Matej Jug in se naposlušal mariborskih kritih, prejel pohvale.

Vrhunci s tekme v Mariboru:

''Gre za odziv, na katerega smo lahko zelo ponosni. Ne smemo pozabiti, da govorimo o navijačih, ki jih nihče ne more zmanipulirati, saj so doživeli vse v nogometu. Naslove državnega prvaka v serijah, pokalne trofeje in v superpokalu, evropske mejnike. Občinstvo, ki je videlo tri lige prvakov, tri lige Europa in dočakalo evropsko pomlad, je občinstvo, ki zna prepoznati vrednost ter iskrenost. Te navijače je zelo težko prepričati o nečem drugem kot o tem, kar sami začutijo. Kar so naredili gledalci po tekmi proti Triglavu, je razlog za aplavz njim. Ponosni smo na ljudi, ki so zaploskali sojenju, ki je bilo iskreno. Tako kot naši navijači. Želimo si takšne iskrenosti v Ljudskem vrtu in vseh naših stadionih skozi celotno sezono,'' je 47-letni Štajerec izpostavil željo, da v prihodnje ne bi imel več opravka s tekmami, ki bi postregle s tretjimi polčasi zaradi očitkov na sodniške napake v korist tekmecev NK Maribor.

NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Zoran Barišić
Sportal Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami

Opravičijo se lahko le veliki ljudje

Športni direktor je dvoboj med Mariborom in Triglavom spremljal v družbi direktorja NK Maribor Bojana Bana. | Foto: Planet TV Športni direktor je dvoboj med Mariborom in Triglavom spremljal v družbi direktorja NK Maribor Bojana Bana. Foto: Planet TV Mariborčani so na kriterij sojenja opozorili z novinarsko konferenco, ki je bila zelo odmevna, po njej pa je Nogometna zveza Slovenije za srečanje med Mariborom in Triglavom delegirala relativno sveže ime, kot je delivec pravice Artić. Po mnenju mariborskega občinstva je delo opravil korektno, veliko bolje od številnih predhodnikov v tej sezoni, katerim navijači Maribora niso namenjali aplavza, ampak zlasti žvižge. V soboto je bilo drugače.

''Navijači so namenili podporo za hrabrost. Cenijo znanje, znajo ločevati med negativnimi in pozitivnimi zadevami. Kot se negativno odzovejo na slabe stvari, se pozitivno na dobre. Velik klub delajo veliki navijači, ki so ob vsej podpori pokazali tudi, da znajo opravičiti. Opravičijo pa lahko samo veliki ljudje. V klubu smo še enkrat več ponosni nanje. To pa ni prvi takšen odziv. Dokaz, da se v Ljudskem vrtu zaploska sodnikom tudi v primeru, ko Maribor ne doseže želenega rezultata, ne sega daleč nazaj. Proti Qabali si pred dvema letoma nismo priigrali napredovanja v skupinski del, a so Viktor Kassai in preostali člani madžarske sodniške ekipe ob odhodu z igrišča dobili aplavz s tribun,'' je spomnil na tekmo, na kateri je Maribor od napredovanja v skupinski del evropske lige delil le en zadetek, a je obramba predstavnika Azerbajdžana v zadnjih minutah le ustavila vse nalete vijolic.

Navijači dajejo, igralci vrnejo. To je Maribor!

Mariborčani so se na povratni četrtfinalni pokalni tekmi vrnili od mrtvih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani so se na povratni četrtfinalni pokalni tekmi vrnili od mrtvih. Foto: Urban Urbanc/Sportida Maribor se želi vrniti na slovenski prestol, ki ga je spomladi zasedla Olimpija. V prvenstvu ima štiri točke prednosti, tako da se mu nasmiha naslov jesenskega prvaka. ''Po nesrečnem porazu v derbiju, ki se vedno lahko zgodi, v našem primeru tudi z zadevami, na katere ne moremo oziroma nismo mogli vplivati, smo imeli odličen odziv. Z vseh strani. Ne samo z igralske in trenerske,'' Zahović še vedno ne more preboleti nekaterih spornih sodniških odločitev s tekme, ki je v polnem Ljudskem vrtu osrečila ljubljansko Olimpijo.

Le nekaj dni po porazu z zmaji se je Maribor odpravil na zahtevno pokalno gostovanje v Domžale, kjer je nevarno visel vse do zadnjih minut. Izgubljal je z 2:0 in se spogledoval z izpadom, nato pa sta v sodnikovem podaljšku zadela v črno Alexandru Cretu in Jasmin Mešanović.

Veselje v taboru vijolic je bilo ogromno, saj je klub po stresnem porazu proti Olimpiji preskočil pomembno stopničko. ''To zmore samo velika ekipa. Na takšen način se lahko vrnejo samo šampioni. In klub, ki je doživel slabe in dobre trenutke. Klub z življenjskimi izkušnjami. Klub v polnem pomenu besede, z neprecenljivo navijaško podporo. Ko v Domžalah, v 92. minuti, slišijo 'gremo Maribor', imajo igralci dodatno energijo. Ne glede na številčnost se čuti podpora, veliko pri vseh uspehih izhaja iz naših ljudi. Navijači dajejo, igralci vrnejo. To je Maribor!'' je pohvalil navijače, ki so v zahtevnih trenutkih podprli nogometaše in jim pomagali do novih uspehov.

Mariborčani bodo v prihodnjem krogu gostili zadnjeuvrščeno Krško. To bo zadnja tekma v Ljudskem vrtu v tem letu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčani bodo v prihodnjem krogu gostili zadnjeuvrščeno Krško. To bo zadnja tekma v Ljudskem vrtu v tem letu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Do konca jesenskega dela bodo prvoligaški klubi odigrali še tri kroge. Maribor bo doma pričakal zadnjeuvrščeno Krško (24. november), gostoval pa pri Domžalah (1. december) in velenjskem Rudarju (8. december), ki je v nedeljo namučil Olimpijo.

''To bodo zelo težke tri tekme, v katerih se bo Maribor moral pokazati v vsej svoji veličini. In sem prepričan, da se bo. Verjamem, da bo moštvo imelo veliko podporo tudi na zadnji domači tekmi. Naj ostane skupno vodilo: Verjeti v klub, v delo kluba, trenerja in igralcev. Želimo evropski Maribor tudi v zaključku jesenskega dela in ne dvomim, da ga bomo videli,'' je alfa in omega NK Maribor prepričan o uspešnem nadaljevanju sezone. In manj nerazumevanja z delom sodnikov.

Sportal Pet najlepših golov, ki so padli na le dveh tekmah #video
Andres Vombergar
Sportal Olimpija osvojila Velenje, Aluminij strup za Krško #video
Ne spreglejte