Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 1. 2021,
13.33

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

6

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija Goran Stanković

Ponedeljek, 11. 1. 2021, 13.33

3 leta, 3 mesece

Goran Stanković se iz Sežane vrača v Ljubljano

Olimpija ima novega trenerja, Mandarić ne skriva zadovoljstva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

6

Milan Mandarić | Milan Mandarić je pri Olimpiji poskrbel že za 15 trenerskih menjav. | Foto NK Olimpija/SPS

Milan Mandarić je pri Olimpiji poskrbel že za 15 trenerskih menjav.

Foto: NK Olimpija/SPS

Nogometaši Olimpije so dobili novega trenerja. V Stožice se je vrnil Goran Stanković, nekdanji trener mladincev zeleno-belih, s tem pa se tudi nadaljuje nenavadna zgodba Tabora, ki mu je tako prvoligaški tekmec v dobrem letu iz rok "iztrgal" že tretjega stratega, s katerim ima sklenjeno pogodbo. Kraševce bosta do nadaljnjega vodila Srdjan Trailović in Nace Kosmač. 

Safet Hadžić
Sportal Safet Hadžić se je pripravljen vrniti v Olimpijo

Ko je Dino Skender v petek pospravil kovčke in zapustil Olimpijo, se je vodstvo kluba lotilo iskanja novega trenerja. To je bila že 15. menjava trenerja, odkar je leta 2015 prvi mož ljubljanskega kluba postal Milan Mandarić. Ameriški poslovnež srbskih korenin je trenersko paličico zaupal povratniku, s katerim je že sodeloval.

Vsi dozdajšnji trenerji NK Olimpija v Mandarićevem obdobju:

Vlogo prvega trenerja NK Olimpija je namreč dodelil Goranu Stankoviću, ki je v prejšnji sezoni popeljal mladince zmajev do zgodovinskega uspeha, prvega mesta in možnosti sodelovanja v mladinski ligi prvakov, ki pa zaradi epidemije novega koronavirusa v tej sezoni še ni zaživela. 

"Vesel sem, da sem dobil možnost, da se vrnem nazaj domov. Občutki so fenomenalni. Rad bi se zahvalil predsedniku in upravi za zaupanje. Sem Ljubljančan, zato je vodenje Olimpije zame velika čast, hkrati pa tudi velika odgovornost. Ve se, kakšni so cilji pri Olimpiji, potrebno pa bo vključevati tudi veliko mladih, domačih igralcev. Začetka dela se že veselim," je ob sklenitvi sodelovanja z Olimpijo in vrnitvijo v Ljubljano povedal novi trener zmajev, obenem pa se tudi zahvalil Taboru, da mu je omogočil vrnitev v Stožice. "Iskrena hvala upravi, igralcem, celemu trenerskemu štabu in vsem navijačem NK Tabor. Hvala za gostoljubje in izkazano priložnost. Klubu želim veliko uspeha v nadaljevanju prvenstva. Hvala Sežana!," je izpostavil Stanković.

Ste zadovoljni z odločitvijo, da je Olimpija za novega trenerja potrdila Gorana Stankovića?

  • Ne.
    61,20 %
    366 glasov
  • Da.
    38,80 %
    232 glasov
Oddanih 598 glasov

Sežančane popeljal celo do prvega mesta

Stankovićeve češnjice so veliko večino točk osvojile na Krasu. Bo podobno uspešen tudi z Olimpijo v Stožicah? | Foto: Grega Valančič/Sportida Stankovićeve češnjice so veliko večino točk osvojile na Krasu. Bo podobno uspešen tudi z Olimpijo v Stožicah? Foto: Grega Valančič/Sportida 41-letni Ljubljančan se je v začetku jesenskega dela aktualne sezone preselil na Kras, kjer je pri Taboru nasledil Maura Camoranesija in nabiral prve izkušnje kot trener prvoligaškega moštva. S Taborom je večino točk osvajal na domačem stadionu, po zmagi nad "njegovo" Olimpijo (2:1) pa je 25. oktobra 2020 popeljal Sežančane do zgodovinskega uspeha, saj so rdeče-črni zasedli prvo mesto na lestvici.

Češnjice, ki so prvi domači poraz doživele šele v zadnjem krogu jesenskega dela, so prvi del sezone končale na šestem mestu, navijači Tabora pa so bili lahko z delom ljubljanskega stratega v nehvaležnem obdobju, v katerem je padel sežanski klub v finančne težave, več kot zadovoljni.

Odlično pozna podmladek Olimpije

Milan Mandarić in Goran Stanković ob današnji sklenitvi sodelovanja nista skrivala zadovoljstva. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić in Goran Stanković ob današnji sklenitvi sodelovanja nista skrivala zadovoljstva. Foto: NK Olimpija Ljubljana Stanković je pustil tako dober vtis, da si ga je za novega trenerja Olimpije zaželelo vodstvo Olimpije. Poteza je do neke mere logična in pričakovana, saj je predsednik Mandarić mlademu hrvaškemu strategu Skenderju očital vključevanje premajhnega števila igralcev iz klubskega podmladka. Stanković odlično pozna mladinsko selekcijo in bi znal hitro presoditi, kateri izmed upov zeleno-belih si zasluži večjo priložnost.

Glede na osip igralcev, po koncu jesenskega dela so poleg Skenderja Stožice zapustili številni hrvaški legionarji, bo Olimpija v drugem delu sezone potrebovala pomoč mladih in svežih sil, če bo želela slediti napornemu ritmu. V dneh, ko so bili zmaji brez trenerja, je treninge Olimpije vodil Milan Anđelković, sicer nekdanji pomočnik Safeta Hadžića, nato pa trener mladinske zasedbe zmajev, kjer je nasledil prav Stankovića.

Kdo je novi trener Olimpije?

Trenerska pot ga je med drugim popeljala tudi na Kitajsko, kjer je sodeloval s Tomažom Kavčičem. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Trenerska pot ga je med drugim popeljala tudi na Kitajsko, kjer je sodeloval s Tomažom Kavčičem. Foto: NK Olimpija Ljubljana Goran Stanković je v članski konkurenci pred Taborom iz Sežane vodil nižjeligaška kluba Šenčur in Brinje Grosuplje.

Bil je tudi trener mladincev Slovana, Brava in Olimpije, kateri se je pridružil leta 2019, ko je zapustil Grosuplje in se podpisal pod odmeven uspeh, saj je z obetavno generacijo zmajev, v kateri je tudi nekaj igralcev, ki se že dokazujejo v Prvi ligi Telekom Slovenije, osvojil prvo mesto, s tem pa Olimpiji zagotovil nastop v mladinski ligi prvakov. Pri Olimpiji je deloval tudi kot vodja mladinske šole.

Trenerske izkušnje je nabiral tudi na Kitajskem, kjer je pomagal nekdanjemu slovenskemu selektorju Tomažu Kavčiču. Kot pomočnik je deloval tudi v mladinski izbrani vrsti.

Tabor na lov za novim trenerjem

Kdo bo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije vodil Tabor? | Foto: Grega Valančič/Sportida Kdo bo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije vodil Tabor? Foto: Grega Valančič/Sportida V Stožicah se je tako danes pokadil beli dim. S tem se je zapolnila vrzel na trenerskem stolčku zmajev, v težavah pa se je znašel Tabor, saj mora "pet minut pred dvanajsto" poiskati novega stratega. Že tretjič v dobrem letu se je pripetilo, da je prvoligaški tekmec Sežančanom izmaknil trenerja, ki ima s Taborom veljavno pogodbo. To pa je tudi razlog več za odškodnino, ki jo bo morala poravnati Olimpija in vsaj malce omilila finančne težave Tabora.

Predlani je tako Sežano zapustil Andrej Razdrh in se odpravil v Domžale, nato pa je Maribor na Štajersko zvabil Camoranesija, ki je nato vijolice popeljal do jesenskega naslova in prvega favorita za osvojitev državnega naslova. Pred Olimpijo, ki se je v začetku leta odločila za menjavo trenerja, ima tri točke prednosti, Tabor pa je prezimil kot šesti.

"Goranu se zahvaljujemo za ves doprinos in mu želimo vso srečo na nadaljnji življenjski in športni poti," so se pri sežanskem klubu poslovili od trenerja Stankovića ter sporočili, kako bosta do imenovanja novega trenerja bosta ekipo vodila dosedanja pomočnika Srdjan Trailović in Nace Kosmač.

Slaviša Stojanović
Sportal Novi trener Olimpije Slaviša Stojanović? Ljubljančan razjasnil vse dvome.
NK Olimpija Trening
Sportal Mandarić presenetil in odpustil trenerja Skenderja!
Ante Vukušić
Sportal Žalostna usoda nedavnega strelskega kralja Olimpije in 1. SNL
NK Olimpija Trening
Sportal Olimpija zavihala rokave, Hrvata ekspresno odšla #foto
Ne spreglejte