Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,10

3

Natisni članek

Natisni članek

Stožice Aljaž Ivačič Zoran Barišić Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 4. 11. 2018, 9.00

5 let, 11 mesecev

Zoran Barišić in Aljaž Ivačič o sojenju in Domžalah

Iz tabora Olimpije o sojenju in kritikah Maribora: Naj delajo, kar hočejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,10

3

Zoran Barišić | Zoran Barišić danes pričakuje sosedski obračun, ki bo zadovoljil gledalce v Stožicah. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Zoran Barišić danes pričakuje sosedski obračun, ki bo zadovoljil gledalce v Stožicah.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Trener Olimpije Zoran Barišić spoštuje nogometne sodnike in poudarja, da v njegovih očeh ne bodo nikoli krivci za slab rezultat. Tako se je obnašal že v Avstriji in Turčiji, podobno se vede tudi v Sloveniji, kjer za razliko od največjih tekmecev iz Maribora noče komentirati sodniških odločitev. Danes ga čaka derbi ljubljanske kotline z Domžalami, na katerem pričakuje njegov prvi vratar Aljaž Ivačič veliko dela, saj se zaveda kakovosti tekmeca.

Današnji sosedski spopad med Olimpijo in Domžalami bo zelo pomemben za obe ekipi. Zmaji želijo zadržati stik z vodilnim Mariborom, rumeni pa dokazati javnosti, da si z igro, ki jo prikazujejo v zadnjih tednih, zaslužijo več točk.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

"Domžale so imele težave na začetku prvenstva. Izgubile so veliko dobrih igralcev, zdaj pa so se stabilizirale. V igri se prepozna načrt, imajo idejo tako v fazi obrambe kot tudi napada. Imajo dobro moštvo z veliko kakovostnih posameznikov. Zato se veselim tekme, saj bo zanimiva za gledalce," je prepričan trener Olimpije Zoran Barišić, ki se še ni pomeril z Domžalami. Na vroči stolček ljubljanskega kluba se je podal ravno po zmagi Olimpije v Domžalah. To tekmo, na kateri je zmaje vodil Safet Hadžić, je pozorno spremljal v družbi vodstva ljubljanskega kluba s tribun, nato pa prevzel moštvo in ostal vse do danes neporažen.

Sportal "Zadeti proti Mariboru je nekaj posebnega" #video

Barišić: Domžale niso imele sreče

Tako je Zoran Barišić 26. avgusta spremljal gostovanje Olimpije v Domžalah. Zmaji so zmagali z 1:0. | Foto: Damjan Medica Tako je Zoran Barišić 26. avgusta spremljal gostovanje Olimpije v Domžalah. Zmaji so zmagali z 1:0. Foto: Damjan Medica Ljubljančani so vedno bližje vrhu, Domžalčani, ki so v svoje vrste privabili kar nekaj zvenečih imen, večinoma povratnikov, pa ne gre vse po načrtih, saj so (imajo tekmo manj) izpadli iz zgornje polovice razpredelnice 1. SNL, ostali pa so tudi brez možnosti naskakovanja pokalne lovorike. V sredo so imeli v žepu polfinalno vstopnico, vodili proti vijolicam z 2:0 do sodnikovega podaljška, nato pa gostom iz Maribora dovolili pot do remija (2:2).

"Domžale na zadnjih tekmah niso imele sreče. Vemo, da se nogomet igra do zadnjega sodnikovega piska. A to se lahko zgodi vsaki ekipi," je imel Dunajčan v mislih zadnje minute, v katerih so Domžalčani v zadnjih tednih zapravili kar nekaj vodstev.

Domžale so v sredo proti Mariboru zapravile vodstvo z 2:0 in izpadle iz pokala. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Domžale so v sredo proti Mariboru zapravile vodstvo z 2:0 in izpadle iz pokala. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Barišić se veseli tekme, saj je prepričan, da bo občinstvo v Stožicah spremljalo dopadljiv nogomet. "Za nas bo to zelo zahtevna tekma. Zanima ne, s kakšno energijo bomo vstopili v tekmo. To bo zame kot trenerja zelo zanimivo. Naš cilj je, da nam Maribor do zime ne uide. Zmanjšali smo zaostanek (znaša dve točki, op. p.), a dobro vemo, kako je v nogometu, kjer se ti lahko hitro vse obrne na glavo. Moramo ostati zbrani in osredotočeni na vsako naslednjo tekmo," si strateg iz Avstrije noče privoščiti, da bi Olimpija do konca jesenskega dela povečala zaostanek za vodilnim Mariborom.

Darko Milanič
Sportal Jezni Mariborčani bodo na novem derbiju močno oslabljeni

Sodnik ne sme biti krivec za slab rezultat

Tudi po večnem derbiju v Ljudskem vrtu je poudaril, da noče komentirati sojenja. | Foto: Mario Horvat/Sportida Tudi po večnem derbiju v Ljudskem vrtu je poudaril, da noče komentirati sojenja. Foto: Mario Horvat/Sportida Vijolice so v torek, tri dni po bolečem porazu v večnem derbiju z Olimpijo (1:2), opozorile nase z javno kritiko sojenja v 1. SNL in odnosu sodnikov do neposrednih akterjev na igrišču. Mariborčani niso bili preveč zadovoljni s kriterijem sojenja tudi na sredini pokalni tekmi v Domžalah, kjer sta jih Alexandru Cretu in Jasmin Mešanović čudežno rešila iz izgubljenega položaja.

"Sojenje? Okrog njega je preveč polemik. Nočem govoriti o teh stvareh. Tisti, ki so spremljali moje delo v Avstriji in Turčiji, zdaj pa v Sloveniji, vedo, da nisem nikoli kritiziral sodnikov in njihovih odločitev. Zelo jih spoštujem, saj opravljajo najtežje delo v nogometu. Tega se zavedam, zato se raje osredotočam na svojo ekipo. Na svetu se to dogaja. Ko izgubijo, so vsi jezni na sodnika. Ko izgubim jaz, se s tem sprijaznim in čestitam ekipi, ki nas je premagala, nato pa gremo dalje. Ko izgubim oziroma ne zmagam, ni sodnik nikoli krivec. Niti ne bi smel biti," je tako strateg Olimpije prepričan, da sodniki ne vplivajo namerno na potek prvenstva.

Aljaž Ivačič o sojenju:

Kako pa o sojenju v 1. SNL in kritikah NK Maribor razmišlja edini članski slovenski reprezentant v vrstah Olimpije, prvi vratar Aljaž Ivačič? "Kaj bi sploh komentiral? Imajo svoje težave, a naj delajo, kar hočejo. Meni je vseeno. Sojenje se mi ne zdi problematično. Ko smo pogledali posnetke, se mi je zdelo povsem korektno sojenje. Mogoče oni (Mariborčani, op. p.) iščejo razloge v tem. To je njihova težava, ne naša," je o vroči temi, o kateri vse od zadnjega večnega derbija dalje razpreda nogometna Slovenija, spregovoril mladi Ljubljančan.

Sportal Mariborčani glasno nad sodnike: Ne mislimo, da je Olimpija favorizirana! #video

Voditi z 2:0 proti Mariboru ni lahko

Kaj pa Ivačič meni o Domžalah, ki jih je v Prvi ligi Telekom Slovenije pozorno spoznaval že kot vratar Radomelj? "To je dobra ekipa, ki trenutno mogoče ni na lestvici tam, kjer si želi biti. A Domžale imajo zelo dobre posameznike. To so dokazale na zadnji tekmi z Mariborom, ko so v izdihljajih zapravile prednost. Vseeno so zelo dobra ekipa. Voditi z 2:0 proti Mariboru ni lahko. Čaka nas težka tekma," je napovedal prvi vratar Olimpije, ki je z dobrimi predstavami poskrbel, da se je na klop preselil nekdanji dolgoletni čuvaj mreže Domžal Nejc Vidmar.

Aljaž Ivačič o Domžalah:

Derbi ljubljanske kotline se bo v Stožicah začel ob 16.15, glavni sodnik bo Damir Skomina, eden najboljših delivcev pravice v Evropi.

NK Maribor NK Olimpija
Sportal NZS sporočil kazen za Hotića, s sodniki obračunal tudi Milec! #video

Simon Rožman: Sezona je še dolga, predali se zagotovo ne bomo

Simon Rožman je znal kot trener Domžal večkrat pokvariti načrte Olimpiji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Simon Rožman je znal kot trener Domžal večkrat pokvariti načrte Olimpiji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Že nekaj tekem smo odigrali na enaki, precej visoki ravni. Zadovoljen sem z dinamiko, fantje se maksimalno trudijo. Marsikaj nam še manjka, a se trudimo, da bi čim prej odpravili določene pomanjkljivosti. Zagotovo pa delo otežujejo te nesrečne situacije, ki so se prav neverjetno obrnile proti nam. Zadetke prejemamo iz povsem netipičnih situacij, dajejo jih nogometaši, ki zelo redko ali pravzaprav nikoli ne zadevajo, na drugi strani smo denimo zadeli ogromno število vratnic … To je prav neverjetno, a bomo vztrajali na svoji poti. Sezona je še dolga, predali se zagotovo ne bomo. Naš cilj je eno izmed mest, ki vodi v Evropo, ob tem želimo tudi pomagati nogometašem, ki jih imamo v kadru. Na vsako naslednjo tekmo se bomo maksimalno pripravili, začenši z nedeljskim dvobojem z Olimpijo," je izpostavil 35-letni trener Domžal Simon Rožman.

Andrej Žnidaršič
Sportal Milanič si je dal duška in spregovoril o sodniški mapi #video
Maribor domžale
Sportal Po drami med Domžalami in Mariborom: takšne stvari jih ubijajo #video

Ne spreglejte