Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Rudi Požeg Vancaš NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 4. 11. 2018, 8.00

5 let, 5 mesecev

NK Celje pred tekmo z Mariborom

"Zadeti proti Mariboru je nekaj posebnega" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Nedeljski derbi Prve lige Telekom Slovenije bo postregel z bojem med prvo- in četrtouvrščeno ekipo na prvenstveni lestvici. V knežje mesto prihaja četa Darka Milaniča, ki so se ji varovanci Dušana Kosiča v Ljudskem vrtu letos že odščipnili točko. Zdaj se grofje na čelu s prvim strelcem lige Rudijem Požegom Vancašem že ves teden vneto pripravljajo na štajerski derbi.

Na Skalni kleti že zavzeto pilijo formo za tekmo jeseni. Motivacije jim ne manjka, saj so letos na gostovanju v Mariboru remizirali z 1:1. Z osmimi goli imajo Celjani tudi prvega strelca prvenstva, ki je bil v Ljudskem vrtu podajalec za izenačujoči gol. "Proti Mariboru je motiv večji, ampak na vsaki tekmi sem vesel, ko dam gol, proti Maribrou pa bi bilo to nekaj posebnega," pred tekmo 15. kroga prve lige pravi Rudi Požeg Vancaš.

Rudi Požeg Vancaš je v tej sezoni prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Rudi Požeg Vancaš je v tej sezoni prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Vid Ponikvar Lani je dvakrat doživel poseben trenutek, ko je vijoličastim zatresel mrežo. Zato bi rad ponovil lansko domačo zmago z 2:1. A to je zanj preteklost, pomembneje je, da so se s Celjani v zadnjih krogih z zadnjega mesta povzpeli na četrto. Za tretjeuvrščeno Gorico zaostajajo za dve točki. "Upam, da tam tudi ostanemo, ne glede na to, kdo bo dal gol. Pomembne so samo zmage in to nas žene naprej," pravi celjski napadalec.

Celjani pri sedmih remijih

Po dveh zaporednih zmagah je zdaj precej boljše volje tudi Dušan Kosič, ki je moral letos že sedemkrat deliti točko. Zdaj Celjane čaka visoka ovira, ki pa ni nepremagljiva. "Maribor je izjemno nevaren nasprotnik. Tudi pokalno srečanje so Mariborčani na fantastičen način preobrnili v svojo korist. Imajo ogromno kakovosti in tega se moramo zavedati, istočasno pa moramo biti zelo samozavestni tudi mi. Imamo svojo kakovost in če se nam bodo nekatere stvari sestavile, smo lahko zahteven nasprotnik za Mariborčane," pred domačo tekmo pravi trener Celja Dušan Kosič.

Znova bo torej na preizkušnji Belokranjec, ki je pod okriljem trenerja Kosiča na 41 tekmah zabil 18 golov. "Nekako se dobro razumemo, igramo tudi tak sistem igre, ki mi ustreza. Igramo zelo napadalen nogomet, imamo pa tudi nekaj svobode," je o igri svoje ekipe rekel belokranjski nogometaš.

Celjani bodo z Rudijem na čelu lovili tretjo zaporedno zmago, medtem ko bodo Mariborčani želeli popraviti slab vtis iz Ljudskega vrta. Planetov derbi si lahko ogledate v nedeljo ob 13.45 na Planet TV.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.
NK Maribor NK Olimpija
Sportal NZS sporočil kazen za Hotića, s sodniki obračunal tudi Milec! #video

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte