Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rok Tičar Soči olimpijske igre

Sreda, 5. 2. 2014, 12.43

8 let

Tičar: Nemci so malce ljubosumni na nas, a nam OI privoščijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kar sedem Slovencev, ki si kruh služijo v prvi nemški ligi, bo naše barve zastopalo na OI v Sočiju. Rok Tičar pravi, da so bili Nemci v zadnjih dneh malce ljubosumni na Slovence, a da jim privoščijo.

Nemčija postaja vse bolj priljubljena dežela med slovenskimi hokejisti, katerih število v elitnem razredu nemškega hokeja se je v letošnji sezoni ustavilo pri številki sedem. Rok Tičar je član nemške sedmerice, ki bo 13. februarja okusila tekmovalni del olimpijskih iger. V skupinskem delu bodo izbrancem Matjaža Kopitarja nasproti stale Rusija, Slovaška in ZDA. Čeprav bodo "risi" palice prekrižali s samimi hokejskimi velesilami, je centralni napadalec prepričan, da lahko presenetijo tudi tako velike hokejske države. "Res je, tri velesile nas čakajo. Ampak mislim, da lahko vsakega dobimo na levi nogi. Vemo sicer, da so nasprotniki zelo močni, da v teh reprezentancah igrajo najboljši igralci na vsem svetu. Ampak mislim, da imamo tudi mi zelo dobro ekipo, ki je naši nasprotniki ne smejo podcenjevati. Vsak, ki proti nam ne bo stoodstotno pripravljen vseh 60 minut, se lahko opeče. In to, da koga presenetimo, je tudi naš cilj," je bil v pogovoru za Sportal odločen Tičar.

"Najpomembneje je, da smo poenoteni"

Član Kölna bo nasprotnikom poskušal mešati štrene še z dvema "Nemcema" v udarnem napadu, Robertom Saboličem in Žigo Jegličem, ki zaradi trebušne gripe v torek nista poletela v obmorsko rusko letovišče, (slovenski hokejski odpravi naj bi se v Sočiju pridružila v četrtek, 6. februarja), a 24-letnik verjame, da bo s svojima ''partnerjema'' kmalu zadrsal v novem dresu: "Pri Ingolstadtu (moštvo Saboliča in Jegliča, op. p.) so imeli že prej bolnega enega hokejista in ko se je vrnil, je okužil druge fante. A kolikor vem, sta Žiga in Robert že bolje, tako da me za njiju ne skrbi." In kaj Gorenjec poreče na menjavo barv na opravi hokejske reprezentance, ki je sprožila kar nekaj razprav med privrženci dveh nekdaj večnih tekmecev? "(smeh) Prav vsak najprej pomisli na to, da je rdečo zamenjala zelena. Ampak mislim, da je lepo, da imamo vsi enake barve. Tako nogometaši, pa košarkarji in zdaj še mi. To, da smo poenoteni, se mi zdi najpomembneje, ne glede na barvo dresa."

"Nemci si kot velik hokejski narod želijo biti na OI"

Za razliko od slovenskih hokejistov, ki so si pred letom dni v Vojensu priigrali premierne olimpijske igre, se v deželi, ki je Tičarjev hokejski dom vse od sezone 2011/2012, lanskega februarja ne spominjajo z veseljem. Le kako bi se ga, ko so pred domačimi gledalci v Bietigheimu doživeli pravi debakel in po letu 1948 prvič ostali brez vstopnice na tekmovanje vseh tekmovanj.

Je ob stopnjevanju olimpijske vročice v klubu občutil kaj zavisti? "Morda so v zadnjem času res pokazali, da so malce ljubosumni, ker so olimpijske igre res velika stvar. Kot velik hokejski narod so si zagotovo želeli biti tam, a jim ni uspelo. Po drugi strani pa nam večina kar privošči, da bomo prvič zaigrali na olimpijskih igrah."

Verjame, da bodo zdržali brez najučinkovitejšega igralca

Če bo Tičar za nekaj časa odmislil klubski hokej, ga njegovi klubski soigralci ne bodo mogli, saj nemška liga med olimpijskim premorom ne bo povsem počivala. Glede na to, da je s 30 točkami na 43 tekmah najučinkovitejši igralec Kölna, smo ga malo za šalo, malo zares, povprašali, ali bodo njegovi "morski psi" zmogli brez njega? "Jaz upam, da bodo (smeh). Imamo res zelo dobro ekipo. Že vso sezono igramo s štirimi napadi, tako da verjamem, da bodo," je v ekipo, ki je nekaj časa krojila vrh lestvice nemškega prvenstva, trenutno pa je tretja, prepričan Tičar, ki kljub nekaj slabšim igram Kölna v zadnjem času upa na čim boljše izhodišče pred končnico: "Prvega decembra se je nekako začel padec, ko nam nikakor ni steklo. Vmes smo imeli še nekaj poškodovanih igralcev, tako da nam res ne gre vse tako, kot si želimo. Je pa res, da smo bili ves čas prvi ali drugi, tako da je bil padec ne ravno pričakovan, ampak zelo težko je zdržati vso sezono na prvem mestu. Zdaj imamo še devet tekem in cilje je vsekakor ostati najvišje, kar se da. Končnica pa je tako in tako zgodba zase."

A preden se misli spet popolnoma osredotočijo na klub, bo v Sočiju dosanjal sanje, ki jih je pred slabim letom pomagal uresničiti.

Ne spreglejte