Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
14.54

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

olimpijski ogenj

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 14.54

4 leta

Olimpijske bakle naprodaj za več 10 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpijski ogenj je šele dobro začel svojo pot po Britanskem otočju, na straneh eBayja pa so se že pojavile ponudbe za prodajo pristnih plamenic, s katerimi ogenj potuje po Otoku.

Udeleženci olimpijske štafete, ki so nosili plamenico, izdelano iz aluminija in polakirano s prepoznavnim zlatim odtenkom, se niso mogli upreti skušnjavi in so se odločiti, kljub številnim kritikam, unovčiti svojo enkratno življenjsko priložnost. Vsak nosilec namreč lahko plamenico, enkrat, ko je predal ogenj naslednjemu v štafeti, obdrži kot spominek in odkupi za znesek 199 funtov (246 evrov), kar je veliko manj od njene proizvodne cene 500 funtov (619 evrov).

Med tistimi, ki so se odločili prodati trajni olimpijski spomin, je tudi Sarah Milner Simonds, nosilka plamenice iz Somerseta, ki je po lastnih trditvah za ta dragoceni spominek dobila ponudbo v višini kar 150.000 funtov (185.689 evrov). Za prodajo se je odločila, ko je prebrala, da se plamenice za londonske olimpijske igre na spletnih dražbah zelo dobro prodajajo za nore zneske. Znesek bo, kot je zagotovila, namenila v dobrodelne namene. "Nedvomno je takšna prodaja precej vznemirila ljudi, vendar pa z njimi ne delim mnenja, da bi morala baklo kot nekakšno trofejo hraniti nekje v omari, čeprav bi lahko s prihodkom od prodaje naredila veliko dobrega, glede na to, da je nekdo dejansko pripravljen odšteti takšen znesek," je povedala nova lastnica manjšega premoženja.

Omenjena podjetna udeleženka olimpijske štafete ni edina, ki se želi znebiti dragocenega spominka, saj ima precej somišljenikov. Na dražbi na eBayju je tako več ducatov londonskih bakel, nekatere ponudbe pa presegajo 60.000 funtov (74.299 evrov). Britanska televizijska mreža BBC je ob tem navedla uraden odziv organizacijskega odbora londonskih iger (LOCOG): "Bakle so od tistih, ki so jih nosili, in z njimi lahko naredijo pravzaprav, kar hočejo. Želimo si seveda, da bo vsaka od bakel našla dober dom."

Ne spreglejte