Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
19. 2. 2013,
20.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

OFEM Štefan Hadalin Anže Lanišek Anže Lanišek Cene Prevc Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Torek, 19. 2. 2013, 20.52

7 let, 12 mesecev

Na OFEM dan petih mest za Slovenijo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po sila uspešnem prvem dnevu olimpijskega festivala evropske mladine, ko je Slovenija osvojila tri medalje, drugi dan ni prinesel takšnega veselja. Višje od petega mesta tokrat ni šlo.

Tekači in tekačice na smučeh so se pomerili na klasični preizkušnji – dekleta na pet kilometrov, fantje pa na sedem in pol. Anamarija Lampič, ki je v prosti tehniki osvojila bron, se je tokrat morala zadovoljiti s petim mestom. Anita Klemenčič je bila deveta, Manca Slabanja 28., Anja Žavbi Kunaver pa je končala na 36. mestu. Pri fantih je z osmim mestom vtis prvega dne močno popravil Miha Šimenc, Benjamin Črv je bil 34., Lovro Malnar tri mesta za njim, 48. čas pa je dosegel Klemen Razinger.

Tudi Hadalin peti, v četrtek na medaljo

Po ponedeljkovem veleslalomu za dekleta so na svoj račun prišli še fantje. Štefan Hadalin je bil najboljši Slovenec na petem mestu, Miha Hrobat, ki je bil peti po prvi vožnji, pa je v finalu odstopil. Aljaž Dvornik je pozitivno presenetil z 11. mestom, Jan Kunc, sin nekdanjega odličnega smučarja Mitje, ki se je pred dnevi v medijih znašel zaradi fizičnega obračuna s trenerjem Tine Maze Andreem Massijem, pa je odstopil že v prvi vožnji. "Prva vožnja je bila preveč zadržana, s premalo tempa, druga pa je bila super. Tako je v športu, enkrat si, drugič te ni. Zmanjkal mi je malo sreče in izkušenj, je pa peto mesto dobra popotnica za naprej. Sedaj imam dober rezultat in bom lahko bolj sproščen, tako da v slalomu gremo na medaljo," je po tekmi povedal Hadalin, ki je bil pozitivno presenečen nad pogoji in progo, ki so jo pripravili romunski organizatorji. Smučarje v četrtek čaka še slalom, v petek pa mešani ekipni paralelni veleslalom.

Za morda največje presenečenje dneva v slovenski ekipi je s petim mestom poskrbel biatlonec Žan Petrinčič. Na posamični tekmi (12,5 km) s štirimi postanki na strelišču je trikrat zgrešil tarčo, a se z odličnim tekom prebil med najboljše. ''S tekaškim delom sem zelo zadovoljen, trije zgrešeni streli pa so žal preveč za vrhunsko uvrstitev. Na posamični tekmi je že minuto pribitka težko nadoknaditi, če nisi res vrhunski tekač. Razmere tukaj so sicer odlične, danes je bilo tudi sonce, nagajal pa nam je le veter," je povedal Petrinčič, ki v času pogovora še ni vedel, da je uvrščen tako visoko. Jure Ožbolt je po petih zgrešenih strelih končal na 22. mestu, kar pol tarč pa je zgrešil Mitja Drinovec, ki je v biatlonske vode presedlal šele v pretekli sezoni, kar je zadoščalo za 56. mesto. Manj uspešna so bila dekleta, ki so se zvrstila med 46. in 57. mestom.

Kar nekaj smole je imela smučarska skakalka Julija Sršen, ki je bila v obeh serijah med najdaljšimi, a je obakrat 'podrsala', kar so sodniki opazili in njena skoka ocenili kot padca. Tako je na koncu osvojila zgolj 14. mesto, v nasprotnem primeru pa bi se zagotovo borila za medalje. Druga predstavnica Anja Javoršek je bila 13.

Zvečer odmevala Zdravljica

Čeprav drugi dan Slovenija ni osvojila medalje, pa je na večerni podelitvi v Poiani Brasov odmevala Zdravljica. Podelitev so imeli namreč skakalci, ki so s tekmo opravili že v ponedeljek, a so morali na uradne rezultate počakati cel dan. Na dan tekme namreč ni bilo prisotnega tehničnega kontrolorja, ki bi pregledal tekmovalne kombinezone. Do sprememb v rezultatih ni prišlo, tako da je zlato osvojil Cene Prevc, srebro pa Anže Lanišek.

Ne spreglejte