Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 7. 2012,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sara Isaković

Ponedeljek, 30. 7. 2012, 9.30

7 let, 12 mesecev

Moja olimpijska junakinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpijske igre so največji športni dogodek, kjer so zbrani vsi najboljši športniki sveta. Sodelovanje na olimpijskih igrah je zagotovo želja vsakega športnika.

Kadar sem gledala olimpijske igre po televiziji sem začutila, kako so ti športniki navdušeni in polni adrenalina. Ob prejetih medaljah ali slabem nastopu ne morejo skrivati svojih čustev. In kako olimpijske igre doživlja Sara Isaković?

Mislim, da Sara letošnje olimpijske igre, ki bodo potekale v Londonu, že komaj čaka. Na zadnjih olimpijskih igrah, ki so potekale v Pekingu je osvojila srebrno olimpijsko medaljo na 200 metrov prosto. Stara je bila komaj 20 let. Težko si predstavljam, kako je biti drugi najboljši na svetu, stati na stopnički in dobiti srebrno medaljo. Gledajo te vsi gledalci v dvorani, poleg tega pa še milijoni ljudi preko televizijskih sprejemnikov. Gotovo si ponosen, vesel in zadovoljen. To so lepše strani športa. Najtežje pa je športnikom na tako velikih dogodkih takrat, ko za las zgrešijo stopničko oziroma medaljo in začnejo premišljevati, kje so naredili napako in kaj vse bi dali, da bi lahko čas zavrteli nazaj. Takrat se mi smilijo. Prejeta srebrna medalja Sare Isaković na olimpijskih igrah je samo potrdila njeno delo in ji je dala polno energije za naslednje olimpijske igre in te bodo že čez en mesec. V teh zadnjih dneh pred velikimi tekmovanji gotovo veliko trenira, vendar mora paziti, da ne bi prišlo do kakšne poškodbe, ki bi jo potem oviralana tekmovanjih. Zagotovo po tihem premišljuje, kako bi bilo super dobiti še kakšno olimpijsko medaljo. Večkrat tudi premišljujem in občudujem velike športnike, kako jim uspe uskladiti študij in treninge. Sara je pridna študentka univerze Berkeley v ZDA. Je zelo delavna, prijazna in pozitivna oseba, ki jo poleg plavanja zanima tudi glasba ter kolesarjenje in bi bila lahko zgled vsem mladim.

Letošnje olimpijske igre, ki bodo potekale od 27. julija do 12. avgusta, bom z veseljem gledala in navijala za naše športnike. Želim jim, da bi se na igrah čim bolje odrezali in prejeli čim več medalj.

Taja Andolšek, 6. Č, OŠ Simona Jenka, Kranj

Ne spreglejte