Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2012,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anja Klinar

Torek, 31. 7. 2012, 21.21

8 let

Klinarjeva brez finala, a presenetila sabo sebe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska plavalka Anja Klinar je v olimpijskem polfinalu na 200 metrov delfin s časom 2:07,84 osvojila 11. mesto in se ni uvrstila v finale. "Res sem zelo zadovoljna s svojim plavanjem."

V svoji skupini je bila Anja Klinar peta, najhitrejša je bila Kitajka Liuyang Jiao (2:06,10). Skupno je imela najboljši polfinalni dosežek Američanka Kathleen Hersey (2:05,90). Klinarjevo je od finala ločilo 46 stotink, Britanka Jemma Lowe se je s časom 2:07,37 kot zadnja uvrstila med najboljših osem, do desetega mesta in Švedinje Martine Granstrom pa le stotinka.

"Res sem zelo zadovoljna s svojim plavanjem. Že v jutranjem nastopu sem dobro plavala in se uvrstila v polfinale. Zdaj zvečer pa sem si želela le izboljšati jutranji dosežek in se spustiti pod 2:09. Očitno sem tistih 2:08 kar izpustila in sem šla takoj na 2:07, tako da sem bila res presenečena nad rezultatom, ko sem prišla v cilj," je po nastopu v centru vodnih športov Aquatics povedala simpatična plavalka. "Seveda pa je tudi končno 11. mesto za 200 metrov delfin, ki ni bila ravno moja paradna disciplina in nisem imela nobenih pričakovanj, odličen dosežek. Naj rečem, da sem lahko ‘ful’ zadovoljna in če bom v prihodnje še kaj dodala v tej disciplini, vidim, da lahko postane tudi moja paradna." Mlada plavalka je dejala, da že dolgo ni tako sproščeno nastopala na kakšni veliki tekmi: "Gre le za olimpijske igre in normalno je, da imaš tremo. A nisem imela tiste prave treme, ampak bolj tisto pozitivno, ki ti pomaga plavati in za katero je dobro, da jo imaš. Že dolgo nisem plavala tako sproščeno in tukaj mi je res v užitek plavati. Vem, da sem v dobri formi in dosegam dobre rezultate. Iz starta v start mi je lažje plavati in z večjim veseljem skočim v vodo." Klinarjevo je še dodatno spodbudila zlata kolajna judoistke Urške Žolnir: "Seveda, za njen uspeh sem slišala, še preden sem šla na bazen in sem bila res vesela zanjo in za vse slovenske športnike. Je res ‘fejst’ punca, moja sodelavka v Slovenski vojski, tako da sem bila še toliko bolj vesela. Super je in upam, da se nam bo zdaj vsem slovenskim športnikom končno odprlo." Klinarjeva bo olimpijske nastope v Londonu končala z nastopom v štafeti 4 x 200 metrov prosto.

Ne spreglejte