Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
20.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 20.04

6 let, 7 mesecev

Isakovičeva popravila olimpijski rekord, v polfinale z drugim časom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska plavalka Sara Isakovič je v svoji paradni disciplini 200 m prosto v predtekmovanju osvojila odlično drugo mesto. Izvrstno se je v razburkanih vodah znašel kajakaš Peter Kauzer.

Eden izmed glavnih adutov slovenske odprave za medaljo, kajakaš Peter Kauzer, je izvrstno opravil s prvo vožnjo v olimpijskem parku Shunyi in za več kot tri sekunde prehitel vse konkurente. V drugi vožnji je zadržal prvo mesto in se tako suvereno uvrstil v torkov polfinale. Isti dan bo na sporedu tudi finale.

Prva dama slovenskega plavanja, Sara Isakovič, je v kvalifikacijah njene paradne discipline - 200 m - prosto plavala zelo hitro. Sprva je s 1:55,86 postavila nov olimpijski rekord, a ji ga je nato odvzela Italijanka Federica Pellegrini, ki je v naslednji predtekmovalni skupini odplavala celo svetovni rekord (1:55,45). Skupno je imela Sara drugi čas predtekmovanja, v torek pa jo čaka polfinalni nastop. V kvalifikacijah na 200 m mešano je v drugi predtekmovalni skupini plavala Anja Klinar, ki je dosegla čas 2:15,39, kar je bilo premalo za napredovanje. Na koncu je pristala na 25. mestu.

Zjutraj po slovenskem času sta olimpijsko tekmovalno vzdušje na regatnem polju v Qingdao v razredu 470 občutila Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny, ki sta bila po prvi regati na odličnem tretjem mestu, po drugi pa sta pristala na peto mesto. V boj s tekmicami sta se v istem razredu podali tudi Vesna Dekleva in Klara Paoli-Maučec, ki sta po nekoliko slabšem jadranju v prvi regati (10.) odlično nadaljevali v drugi, v kateri sta bili celo tretji, kar ju v skupnem seštevku uvršča na šesto mesto. Ponedeljkovo nalogo (5. in 6. plovba) je opravil Gašper Vinčec ter v generalni razvrstitvi nazadoval za eno mesto in je sedaj peti, še vedno pa je v igri za odličje. Pred njim so še štiri plovbe in sobotna finalna za najboljših deset jadralcev.

Z zračno puško je "led" v Pekingu prebil izkušeni Rajmond Debevec, ki pa se preko kvalifikacij (končal je na 31. mestu) ni uspel uvrstiti v finale osmih najboljši. Zračna puška na 10 metrov je bila le ogrevanje za trojni položaj.

V kitajski prestolnici sov ponedeljek podelili 13 kompletov odličji. Za naslov olimpijskega prvaka so se potegovali v lokostrelstvu, skokih v vodo, sabljanju, judu, strelstvu in dvigovanju uteži. Nadaljevala so se tudi druga tekmovanja, izpostaviti gre žensko košarko, rokomet, vaterpolo, odbojko in odbojko na mivki. Začel se je tudi moški turnir v hokeju na travi, tudi tokrat pa je bilo zanimivo na teniških igriščih.

Ne spreglejte