Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
15.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Kavčič Polona Hercog Katarina Srebotnik Andreja Klepač olimpijske igre

Četrtek, 26. 7. 2012, 15.10

7 let, 12 mesecev

Hercogova se spogleduje z Azarenko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V All-England Clubu v Wimbledonu so opravili žreb olimpijskega turnirja. Poloni Hercog se nasmiha dvoboj v drugem krogu z Viktorijo Azarenko, ugoden žreb za slovensko žensko dvojico.

Blaž Kavčič, ki se je na igre uvrstil s posebnim povabilom ITF, se bo v prvem krogu pomeril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, medtem ko bo Polona Hercog lopar v prvem krogu prekrižala s Španko Mario Sanchez Martinez. Če bo Hercogova uspešna v prvem krogu, pa jo že v naslednjem bržčas čaka prva nosilka turnirja Belorusinja Viktorija Azarenka, ki bo v prvem krogu igrala z Romunko Irino Begu. Slovenski ženski dvojici Katarina Srebotnik – Andreja Klepač je žreb v prvem krogu namenil precej slabše “rangirano” gruzijsko navezo Margarita Čahnašvili – Ana Tatišvili. V primeru uspeha se bosta Slovenki v drugem krogu pomerili z drugima nosilkama olimpijskega turnirja, najboljšim parom to sezono, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci.

Prvi nosilec olimpijskega turnirja Švicar Roger Federer, ki je skupaj z rojakom Stanislasom Wawrinko pred štirimi leti v Pekingu osvojil naslov med dvojicami, bo v prvem krogu igral s Kolumbijcem Alejandrom Fallo. Drugi nosilec Srb Novak Đoković, ki je v Pekingu osvojil bron, pa se bo pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem. V ženskem delu imata sestri Williams obe težek žreb. Četrta nosilka Serena Williams se bo v prvem krogu pomerila s Srbkinjo Jeleno Janković, starejša Venus Williams pa z deveto nosilko Saro Errani. Sestri sta dvakratni branilki naslova v ženskih dvojicah, Venus pa je v Sydneyju leta 2000 osvojila tudi posamični naslov.

''Najboljši žreb sta dobili Srebotnikova in Klepačeva, a ju nato v drugem krogu čakata drugi nosilki, Kavčič ima Kohlschreiberja, ki je neugoden, v nadaljevanju ga čaka četrti nosilec Ferrer, če seveda zmaga, najbolj neugoden žreb pa ima Polona Hercog, a na travi je vse možno,'' je ocenila vodja slovenske teniške odprave Mima Jauševec, ki je praktično v isti sapi dodala, da gre za turnir, kjer slabih nasprotnikov ni.

"Vsak krog je izjemno težak, še posebej za naju z Andrejo, ki nisva ravno najbolj uigrani. Treninge sva sicer dobro izkoristili, a treba je vedeti, da nekatere dvojice igrajo skupaj vse leto ali še celo dlje časa. Mislim, da se bova na začetku zadovoljili s prvim krogom, šele nato bova razmišljali naprej," poudarja izkušena Srebotnikova, ki gruzijske dvojice ne pozna, zato pa ima več izkušenj s tema igralkama Klepačeva. "Nasprotnic v prvem krogu sama ne poznam, a pozitivno je, da Andreja dobro pozna obe, tako da se bova danes zvečer ali jutri zjutraj v miru usedli, sestavili taktiko in pripravili za dvoboj. Jaz upam na najboljše: da bova dobro odigrali in jasno, da nama bo uspelo zmagati," je še povedala Srebotnikova.

Ne spreglejte