Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 12. 2021,
20.18

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sebastijan Škorc Lube Civitanova Odbojkarska liga prvakov OK Merkur Maribor

Sreda, 15. 12. 2021, 20.18

2 leti, 4 mesece

odbojkarska liga prvakov, 2. krog

Svetovni klubski podprvaki v Mariboru upravičili vlogo favorita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
OK Merkur Maribor : Cucine Lube Civitanova macerata | Mariborčani so z 0:3 izgubili z Macerato. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so z 0:3 izgubili z Macerato.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Odbojkarji OK Merkur Maribor so v 2. krogu lige prvakov gostili aktualnega svetovnega klubskega podprvaka Cucine Lube Civitanova in mu priznali premoč z 0:3 (-18, -16, -24).

Športnik leta 2021
Sportal V vrhunski družbi: Čast in hkrati spodbuda

Mariborski odbojkarji so tudi na drugi tekmi lige prvakov, prvi na domačem igrišču, po pričakovanju ostali praznih rok. Italijani, ki imajo v svojih vrstah reprezentante Italije, Kube, Portorika, Argentine in Češke, so bili vsaj za razred boljši tekmeci in so rezultat nadzorovali od začetka do konca. Nekaj dramatičnosti je bilo le v tretjem nizu, ki pa so ga gosti v "podaljšku" vendarle dobili.

Gianlorenzo Blengini, trener gostujoče ekipe, druge na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v Braziliji, je proti slovenskim prvakom postavil najmočnejšo postavo, ki jo ima trenutno na voljo, s tem pa Sebastijanu Škorcu in njegovim pokazal spoštovanje. Manjkala sta sicer Osmay Juantorena in Ivan Zajcev (ta je pripotoval na Štajersko, a ni igral), ki še nista okrevala po poškodbah, toda njuna odsotnost se jim niti ne pozna veliko in oba še nekaj časa najbrž ne bosta v prvi postavi.

Zvezdnik Ivan Zajcev na ogrevanju, a pozneje ni zaigral. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Zvezdnik Ivan Zajcev na ogrevanju, a pozneje ni zaigral. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborska ekipa, kot da bi se številnih zvezdnikov ustrašila, tekme ni začela dobro. Sprejem ni bil dober, posledično ni mogel biti dober niti napad. Napake domačih so gostom omogočile vodstvo s 7:2 in 14:6, šele sredi niza so Štajerci vzpostavili ravnotežje, toda resneje se tekmecem niso več približali. Še najbližje so prišli na -5, a ko je bilo potrebno, so odbojkarji Civitanove pritisnili na plin in zanesljivo prišli do vodstva z 1:0.

Že v drugi polovici prvega niza so bili domači bolj sproščeni, sproščenost jim je prinesla tudi bolj enakovreden začetek drugega niza. A kakovost italijanske ekipe je sredi niza spet prišla do izraza, po zaslugi bloka je povedla za sedem točk, za Mariborčane v nizu ni bilo več vrnitve.

Robertlandy Aties Simon je bil z 20 točkami najboljši posameznik.  | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Robertlandy Aties Simon je bil z 20 točkami najboljši posameznik. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Gosti so tudi v tretjem nizu takoj prevzeli pobudo, se odlepili. Gostitelji se sicer niso predajali, poskušali so izkoristiti morebitno prezgodnje mnenje, da je tekma končana. Izenačili so na 16:16, pred končnico celo povedli, a Blenginijevi varovanci so uvideli, da je vrag odnesel šalo. Končnico so odigrali zbrano in prišli do zmage.

Fotogalerija s tekme (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 38

Zaksa pri dveh zmagah, Maribor januarja v Rusijo

Na drugi tekmi skupine je Zaksa Kedzierzyn Kozle že v torek v gosteh premagala Lokomotivo Novosibirsk, naslednjega tekmeca Mariborčanov. Tekma 3. kroga v Novosibirsku bo v torek, 11. januarja.

Zenit Tineta Urnauta je po zanesljivi zmagi nad Benfico v 2. krogu s 3:0 premagal še Vojvodino, kapetan slovenske reprezentance je prispeval 10 točk. Danijel Koncilja je ob porazu Cannesa proti Perugii (0:3) vpisal štiri točke. Francosko moštvo je še drugič izgubilo brez dobljenega niza.

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina C

Sreda, 15. december
Merkur Maribor : Lube Civitanova 0:3 (-18, -16, -24)
Ikhbayri 16, Donik 7, Gergye 6, Kržič 5; Simon Aties 20, Garcia, Anzani, Yant Herrera vsi po 10, Santos de Souza 9

Torek, 14. december
Lokomotiva Novosibirsk : Azoty Kedzierzyn Kozle 1:3 (-19, 21, -24, -23)

Lestvica
1. Lube Civitanova 2 tekmi - 6 točk 
2. Azoty Kedzierzyn Kozle 2 - 6
3. Lokomotiva Novosibirsk 2 - 0
4. OK Merkur Maribor 2 - 0


Skupina A

Četrtek, 16. december
Hebar : Friedrichshafen 3:2 (13, -18, -22, 12, 12)
(Dejan Vinčić je obporazu igral v vseh nizih.)


Skupina D

Sreda, 15. december
Vojdovina : Zenit St. Petersburg 0:3 (-22, -13, -20)
(Tine Urnaut je ob zmagi dosegel 10 točk)


Skupina E

Sreda, 15. december
Cannes : Perugia 0:3 (-15, -18, -22)
(Danijel Koncilja je ob porazu dosegel štiri točke.) 

Azoty Kedzierzyn Kozle : OK Merkur Maribor
Sportal Mariborčani po pričakovanjih brez možnosti na Poljskem
Ne spreglejte