Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2019,
20.03

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vid Jakopin Tadej Boženk Katarina Fabjan Liga MEVZA

Četrtek, 21. 11. 2019, 20.03

1 leto, 2 meseca

Srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki (28. do 30. novembra)

V Črnuče prihaja 39 dvojic iz devetih držav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V četrtek, 28. novembra, se bo v Ljubljani začelo srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki, na katerem bo nastopilo 39 dvojic iz devetih držav. V boj za naslov se bo podalo tudi šest slovenskih dvojic, na čelu s slovenskima prvakoma, Tadejem Boženkom in Vidom Jakopinom.

V moški konkurenci bomo na srednjeevropskem prvenstvu lahko spremljali tri slovenske dvojice. Ob Tadeju Boženku in Vidu Jakopinu, ki sta konec oktobra že nastopila na turnirju svetovne serije na Kitajskem, bosta slovenske barve branila še izkušena Jernej Potočnik in Danijel Pokeršnik, kot tretja naša dvojica pa se bosta navijačem v Športnem parku Ludus predstavila še Matjaž Lobnik in Matija Primec.

V Ljubljano sicer prihaja enaidvajset moških dvojic iz devetih držav, po tri iz Slovenije, Izraela, Madžarske in Hrvaške, pet je čeških, dve avstrijski, po ena pa italijanska in nemška.

Pri ženskah bodo za Slovenijo prav tako nastopile tri dvojice. V boj za najvišja mesta se bodo podale Nina Zdešar in Katarina Bulc, ki že imata izkušnje s turnirjev svetovne serije, enako kot tudi Katarina Fabjan in Klara Kregar. Na mednarodnih prizoriščih pa smo tudi že lahko videli naš tretji par, Niko Benedik Bevc in Niko Hrovat.

Pri dekletih bomo ob treh slovenskih ekipah lahko spremljali nastope po dveh parov iz Izraela in Slovaške, po treh iz Češke in Hrvaške ter kar petih iz Madžarske, skupno pa k nam prihaja 18 ženskih ekip.

Tekmovanje se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, 28. novembra, 29. in 30. novembra bodo v Črnučah potekali obračuni v okviru glavnega dela turnirja, v nedeljo pa bodo na sporedu polfinalne tekme. Ženski finale se bo začel ob 17. uri, moški pa ob 18. uri.

Preberite še:

Monika Potokar
Sportal Dolenjka na super pogon: Monika se je strgala z verige
Ne spreglejte