SiolNET. Sportal Odbojka
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki (28. do 30. novembra)

V Črnuče prihaja 39 dvojic iz devetih držav

0

termometer

Danijel Pokeršnik
Danijel Pokeršnik bo združil moči z izkušenim Jernejem Potočnikom. Foto: FIVB

V četrtek, 28. novembra, se bo v Ljubljani začelo srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki, na katerem bo nastopilo 39 dvojic iz devetih držav. V boj za naslov se bo podalo tudi šest slovenskih dvojic, na čelu s slovenskima prvakoma, Tadejem Boženkom in Vidom Jakopinom.

V moški konkurenci bomo na srednjeevropskem prvenstvu lahko spremljali tri slovenske dvojice. Ob Tadeju Boženku in Vidu Jakopinu, ki sta konec oktobra že nastopila na turnirju svetovne serije na Kitajskem, bosta slovenske barve branila še izkušena Jernej Potočnik in Danijel Pokeršnik, kot tretja naša dvojica pa se bosta navijačem v Športnem parku Ludus predstavila še Matjaž Lobnik in Matija Primec.

V Ljubljano sicer prihaja enaidvajset moških dvojic iz devetih držav, po tri iz Slovenije, Izraela, Madžarske in Hrvaške, pet je čeških, dve avstrijski, po ena pa italijanska in nemška.

Nina Zdešar in Katarina Bulc bosta branili slovenske barve. Nina Zdešar in Katarina Bulc bosta branili slovenske barve. Foto: FIVB

Pri ženskah bodo za Slovenijo prav tako nastopile tri dvojice. V boj za najvišja mesta se bodo podale Nina Zdešar in Katarina Bulc, ki že imata izkušnje s turnirjev svetovne serije, enako kot tudi Katarina Fabjan in Klara Kregar. Na mednarodnih prizoriščih pa smo tudi že lahko videli naš tretji par, Niko Benedik Bevc in Niko Hrovat.

Pri dekletih bomo ob treh slovenskih ekipah lahko spremljali nastope po dveh parov iz Izraela in Slovaške, po treh iz Češke in Hrvaške ter kar petih iz Madžarske, skupno pa k nam prihaja 18 ženskih ekip.

Tekmovanje se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, 28. novembra, 29. in 30. novembra bodo v Črnučah potekali obračuni v okviru glavnega dela turnirja, v nedeljo pa bodo na sporedu polfinalne tekme. Ženski finale se bo začel ob 17. uri, moški pa ob 18. uri.

Preberite še:

Planinšec Potokar Ščuka 1 Sportal Dolenjka na super pogon: Monika se je strgala z verige

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin