Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2019,
23.26

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

OK Šoštanj Topolšica MOK Krka Hiša na kolesih OK Hoče OK Maribor Panvita Pomgrad 1 DOL

Sobota, 16. 11. 2019, 23.26

4 leta, 5 mesecev

1. DOL, moški, 8. krog

Kanalci kot senca sledijo Štajercem, še naprej navdušuje tudi Krka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
OK Maribor 1 | Mariborčani ob odsotnosti Calcita in ACH Volleyja kraljujejo v slovenskem državnem prvenstvu. | Foto Facebook OK Maribor

Mariborčani ob odsotnosti Calcita in ACH Volleyja kraljujejo v slovenskem državnem prvenstvu.

Foto: Facebook OK Maribor

Vodilni in še vedno neporaženi Maribor je v 8. krogu 1. DOL  za moške z gladkih 3:0 v nizih odpravil tudi zadnjeuvrščeni Šoštanj, ki ostaja brez zmage in pri eni sami točk. Na drugi petkovi tekmi je Panvita morda celo lažje od pričakovanj premagale Črnuče (3:0). Salonit Anhovo je bil v soboto uspešen, ko so gladko premagali Hoče. Bolj izenačena je bila druga sobotna tekma, v kateri je Krka s 3:2 premagala kranjski Hiša na kolesih Triglav in utrdila tretje mesto na lestvici.

Kanalci proti Hočam niso pokazali najboljše predstave, a vseeno niso imeli nobenih težav, da so vknjižili nove točke. Tekmo so odlično odprli, povedli s 5:1, a se Štajerci niso dali. Gostiteljem so dihali za ovratnik, niso jim dopustili, da se sprostijo, a prave možnosti za vodstvo z 1:0 niso imeli. Še manj so jih imeli v drugem in tretjem nizu, ko domači začetnega zanesljivega vodstva niso izpustili iz rok.

Če je v Kanalu domača ekipa prevladovala, pa to ne velja za Novo mesto, kjer se je Krka namučila s Kranjčani. Izgubila je prvi niz, nato dva dobila, toda gostje so si priborili "tie break", v katerem so že bili v lepem položaju. Vodili so z 9:7, a nato do konca niso osvojili niti točke. Pokopali so jih servisi Grege Erpiča.

Mariborčani brez težkega dela

Mariborčani v dvorani Tabor v petek niso imeli težkega dela. Že takoj so napovedali, kdo bo gospodar na igrišču. V prvem nizu so potopoma večali prednost, čeprav niso igrali na vso moč. V drugem nizu so se gosti upirali nekoliko dlje, na začetku celo povedli s štirimi točkami razlike, pri izidu 17:15 so še imeli realne možnosti, toda nato niso mogli ukrotiti servisov Filipa Uremoviča, do konca niza so osvojili vsega dve točki.

V tretjem nizu je domači trener Sebastijan Škorc v igro poslal nekatere rezerviste, a to se na rezultatu ni poznalo. Domači, pri katerih je bil z 11 točkami najučinkovitejši Rok Možič, so si hitro priigrali prednost, ki je niso zapravili.

Panvita Pomgrad je na zadnjih dveh tekmah dvakrat izgubila, da pa se bo vendarle potegovala za tretje mesto, pa je dokazala z gladko zmago v Črnučah. V prvem nizu so Prekmurci domače povsem nadigrali, v drugem in tretjem je bilo bolj izenačeno, a gosti so ves čas vzdrževali minimalno prednost in se na koncu veselili zaslužene zmage.

1. DOL, moški, 8. krog:

Petek, 15. november:
Črnuče : Panvita Pomgrad 0:3 (-11, -23, -20)
Maribor : Šoštanj Topolšica 3:0 (15, 17, 16)

Sobota, 16. november:
Krka : HišaNaKolesih Triglav 3:2 (-24, 17, 22, -22, 9)
Salonit Anhovo : Hoče 3:0 (22, 18, 20)

Lestvica:

1.    Maribor 8 tekem -  23 točk
2.    Salonit Anhovo 8 - 20
3.    Krka 8 - 17
4.    Panvita Pomgrad 8 - 14
5.    Hiša na kolesih 8 - 9
6.    Hoče 8 - 6
7.    Črnuče 8 - 6
8.    Šoštanj Topolšica 8 - 1

Ne spreglejte