Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 8. 2014,
15.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi Red Bull Salzburg

Četrtek, 7. 8. 2014, 15.28

8 let, 1 mesec

Želja pred žrebom: Ibraimi bi Salzburg

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborski klub bo v petek izvedel ime tekmeca v odločilnem krogu za vstop v ligo prvakov. Agim Ibraimi je izpostavil željo, da bi se vijolice pomerile z njegovim nekdanjim klubom Salzburgom.

Čeprav ima šele 25 let, je Makedonec z albanskimi koreninami, nesporni junak torkovega srečanja med Mariborom in Maccabijem, v nogometni karieri zamenjal že ogromno dresov. Če je mladost podaril Shkëndiji iz Tetova ter v prvi makedonski ligi debitiral pri 16 letih, pa ga je nato pot vodila v Avstrijo, Turčijo, Italijo in Slovenijo. Na sončni strani Alp je nosil tri različne drese (Olimpija, Nafta in Maribor), pri severnih sosedih pa se je mudil med letoma 2006 in 2008. V Mozartovo mesto je prišel z velikimi željami. Težave zaradi domotožja je poskušal omiliti z dobrimi igrami, a se mu v času, ko je rdeče bike vodil Giovanni Trapattoni, ni godilo nič kaj dobro. Znameniti italijanski trenerski lisjak ni zaupal mlajšim kandidatom, ki so se le stežka prebijali na ožji seznam kandidatov. Agim Ibraimi je branil barve amaterske ekipe Salzburga, izkušnje je nabiral tudi v dresu mlade ekipe, pri članih pa se žal ni naigral.

Po dveh letih čakanja, ki ni prineslo napredka, se je odločil, da je napočil čas za spremembe. Izbral je Ljubljano, takrat so njegove nepredvidljive poteze in številne zadetke začeli spoznavati tudi slovenski ljubitelji nogometa, takrat ga je uzrlo tudi oko Zlatka Zahovića, ki ga je leta 2011 zmagoslavno pripeljal v Ljudski vrt.

V Salzburg bi prišlo ogromno navijačev Maribora

V petek bi lahko ples kroglic poskrbel, da bi se Makedonec vrnil v Salzburg, s katerim ima še neporavnane račune, saj je bil pred leti prepričan, da si zasluži trening s prvo člansko ekipo. ''Ko sem bil star 18, 19 let, sem igral v Salzburgu. Zato bi si za tekmeca želel njega. Bomo videli,'' je po vrnitvi iz Cipra dejal strelec dveh zadetkov na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Če bi se na žrebu resnično združili kroglici sosedskih prvakov, bi bila to odlična novica za navijače Maribora, saj bi se zaradi bližine na gostovanje podali v velikem številu. Če bi bili tekmeci BATE Borisov, APOEL Nikozija, Steaua ali pa Ludogorec Razgrad, bi bilo navijačev občutno manj. Po drugi strani pa je vprašljivo, ali je Red Bull Salzburg, ki je v avstrijskem prvenstvu v strahoviti formi in tekmece premaguje z ogromnimi razlikami, najbolj primeren tekmec za uresničitev mariborskih sanj.

Kampl in druščina so dokazali ranljivost

Slovenski reprezentant Kevin Kampl, najboljši strelec Jonathan Soriano in druščina bi bili za vijolice ogromen zalogaj, a je Ibraimi prepričan, da bi na dvobojih s tako prepričljivim Mariborom, kot smo ga spoznali v tej evropski sezoni, imel težave tudi on. Salzburg je ranljivost pokazal že na prvi tekmi tretjega kroga, ko je izgubil na gostovanju v Azerbajdžanu.

''Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo naredili. Moramo iti dalje, upati v petek na dober žreb. Maribor ni bil še nikoli tako močan. To se opazi na pomembnih tekmah. Maccabi je zelo velika ekipa, a dajemo na srečanjih vse od sebe, spremlja nas dobra taktična podkovanost. Če bomo odigrali tekmo v zadnjem krogu kvalifikacij tako dobro kot dve zadnji v Evropi, bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v ligo prvakov,'' je prepričan Ibraimi, ki je bil leta 2003 izbran za najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije.

Ne spreglejte