Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 7. 2015,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Ivica Solomun Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 15. 7. 2015, 14.53

8 let

Zavrč želi tik pod vrh

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub Zavrč vstopa v tretjo sezono v slovenski prvoligaški konkurenci. Po dveh petih mestih ima zdaj višje cilje.

"Dodobra smo se okrepili. K nam je prišlo nekaj igralcev, ki smo jih spremljali zadnjega pol leta. Dobro so se vklopili v sredino, igra je stekla. Ekipa je dobra. Pripeljali smo igralce, ki bodo poskrbeli, da bo naša ekipa v prednosti. Verjamem, da se lahko borimo za drugo, tretje mesto. Naš cilj je, da bi bili na koncu tretji," tik pred začetkom nove sezone pravi predsednik Zavrča Miran Vuk.

Ta je skupaj s sodelavci novo ekipo začel graditi že pozimi. "Takrat je ostalo le pet igralcev, jedro ekipe. Zdaj je na kupu ostala celotna enajsterica. Potrebovali smo le še kako rezervo in okrepitve. To smo tudi dobili. Zadnjega pol leta smo gradili ekipo, ki bi bila sposobna nastopati v maratonskem prvenstvu in na koncu priti do dobrega rezultata. Mislim, da nam je uspelo. Imamo zanimivo moštvo z zanimivimi igralci. Zdaj je zgodba drugačna, kot je bila v zadnjih dveh letih," pravi Vuk, ki je skupaj s sodelavci poskrbel za nekaj zvenečih okrepitev. Vsaj za slovenske razmere.

Prišel je tudi sloviti Bosanec

Najbolj zveneča izmed njih je prav gotovo Zlatan Muslimović. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine. V njenem dresu je zabil tudi 13 golov. Pri 34 letih prihaja v Slovenijo, nazadnje je igral na Kitajskem.

"Gre za zelo dobrega fanta, ki je videl svet. Nazadnje je igral na Kitajskem, ni dolgo tega, ko je bil aktiven. Trenutno še ni najbolje fizično pripravljen, a pridno trenira, zato kmalu bo. V moštvu bo imel tudi svetovalno vlogo, hkrati bo treniral in igral tekme. Je ambiciozen in želi dokazati, da še zna. Če bo zdrav, sem prepričan, da bo v vrhu strelcev slovenskega prvenstva," je prepričan predsednik Zavrča, ki novih prihodov ne načrtuje. "Ne, zgodi se lahko le še to, da kdo odide," je povedal.

Novo igrišče, ki bo med boljšimi v Sloveniji

Ne le igralski kader in strokovni štab, okrepil ga je Dušan Petković, nogometaš z izkušnjami igranja iz Španije, Nemčije, Rusije in Japonske, sicer sin priznanega trenerja Ilije Petkovića, pri Zavrču so korak naprej naredili tudi pri infrastrukturi.

"Pred časom smo zgradili novo tribuno, izboljšali smo tudi pogoje. Vsa igrišča za trening smo sanirali. Zgradili smo tudi športni park z dvema igriščema v velikosti glavnega, ki bosta imeli idealno podlago. Čez dva meseca ju bomo lahko začeli uporabljati. Tudi na glavnem igrišču smo zamenjali zelenico in poskrbeli, da bo veliko boljše. Mislim, da bo zdaj spadalo med boljša igrišča v Sloveniji," je govoril Vuk, ki je prepričan, da bo okolica Zavrč zdaj začela jemati resneje.

"V enem letu smo naredili velik premik. Pričakujem, da bo tudi obisk tekem dober. Na domačih pričakujem vedno 800 ali več gledalcev. Zanimanje za tekme Zavrča je veliko," pravi prvi mož nogometnega prvoligaša iz Haloz in dodaja, da letni proračun kluba ostaja nespremenjen.

"Okoli pol milijona evrov. Pet odstotkov gor ali dol," je razkril.

Gradijo tudi močan mladinski pogon

Še pomembnejši kot tisti v novi sezoni so cilji, ki jih ima prvi mož Zavrča za prihodnost. "Želimo si, da bi z mladinsko in kadetsko ekipo prišli v prvo ligo. Zato smo tudi pripeljali nekaj mladih fantov s Hrvaške, ki so prej igrali v tamkajšnji prvi mladinski ligi. So zelo nadarjeni. Že zdaj so na pripravah igrali s člansko ekipo. Čez čas, čez leto ali dve, bi lahko te igralce črpali za člansko ekipo. Ob tem bi vseskozi pripeljali še kakšno okrepitev s strani. To je naš cilj," je pogovor tik pred začetkom nove sezone sklenil Vuk.

Ne spreglejte