Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
10.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Dare Vršič NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Spartak Moskva Marcos Tavares Ljudski vrt

Torek, 12. 9. 2017, 10.53

1 leto

Zadnji trening NK Maribor pred tekmo s Spartakom

Kako se vijolice pripravljajo na Ruse? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Maribor | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Na pomožnem igrišču Ljudskega vrta je v torek potekal zadnji trening NK Maribor pred začetkom skupinskega dela lige prvakov. Pričakovano ga je izpustil poškodovani Dare Vršič. Manjkal je tudi zadnji poletni novinec Izraelec Or Inbrom.

Nogometaši 14-kratnih slovenskih prvakov so imeli na zadnjem treningu še zadnjo priložnost, da se dokažejo trenerju Darku Milaniču in ga prepričajo, da jih uvrsti v postavo, ki bo v sredo zaigrala v razprodanem Ljudskem vrtu. Nogometaši Maribora so se v kislem vremenu, v katerem pa se je dež vendarle usmilil igralcev in jih vsaj v začetnem delu treninga, ki so ga lahko spremljali tudi predstavniki sedme sile, ni motil.

Na vadbeni površini v neposredni bližini Ljudskega vrta pričakovano ni bilo Dareta Vršiča. Povratnik med vijolice, ki je v petek na dvoboju Prve lige Telekom Slovenije proti Celju odigral prve minute v tej sezoni, nato pa si poškodoval mišico, se ni udeležil zadnjega treninga pred evropskim spektaklom s Spartakom. Mariborski klub še ni sporočil, kako dolgo bo okrevanje izkušenega zveznega igralca, ki bo jutri stiskal pesti za soigralce s tribun.

Fotogalerija
1 / 12

Poleg Vršiča je manjkal tudi mladi Izraelec Or Inbrom, ki se je Mariboru v zaključku poletnega prestopnega roka pridružil kot posojen krilni napadalec Genta.


Pred srečanjem Maribor - Spartak:

Pred torkovimi tekmami lige prvakov
Skupinski del lige prvakov, 1. krog
Prihajajo Rusi, ki častijo pretepe in nasilje
Fant, zaradi katerega v Mariboru ne spijo mirno
Maribor palček lige prvakov, na katerem lahko mastno zaslužiš
Težava za Maribor, junak Spartaka je lačen

Tavares želi sezono odpreti z zmago

Marcos Tavares je z 21 zadetki evropski rekorder po zadetkih v kvalifikacijah za tekmovanja pod okriljem Uefe. V skupinskem delu lige prvakov še ni zadel v polno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marcos Tavares je z 21 zadetki evropski rekorder po zadetkih v kvalifikacijah za tekmovanja pod okriljem Uefe. V skupinskem delu lige prvakov še ni zadel v polno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na treningu je veliko vnemo po delu pokazal kapetan Marcos Tavares.

''Smo v največjem tekmovanju, čaka nas največja tekma v letu. Temeljito se bomo pripravili na tekmeca in šli na igrišče z neizmerno željo. Skupaj z navijači bomo vse naredili, da začnemo ligo prvakov z dobrim rezultatom. Z zmago,'' izkušeni Brazilec s slovenskim potnim listom ne skriva visokih ciljev. V sredo zvečer bo naskakoval prvi zadetek v skupinskem delu največjega tekmovanja, kar ga premore klubski nogomet.

Kako se bo v sredo razpletla tekma v Ljudskem vrtu?

  • Z zmago Maribora.
    63,16 %
    703 glasov
  • Z remijem.
    16,44 %
    183 glasov
  • Z zmago Spartaka.
    20,40 %
    227 glasov
Oddanih 1113 glasov

Pred tremi leti sta se v ligi prvakov med strelce vpisala Luka Zahović in Damjan Bohar. Oba sta kandidata za sredino tekmo. Zahović, ki je na nogometni borzi najdražji igralec vijolic, se je vrnil po poškodbi ključnice. Na treningu je sodeloval tudi nekdanji reprezentant Aleš Mertelj, čeprav nima pravice nastopa na tekmah lige prvakov, saj ga strateg Milanič ni uvrstil na seznam 25 kandidatov.

Zadnji trening Spartaka je v Moskvi potekal v sončnem vremenu:

  

Trener Maribora bo pričakovanja pred sredino tekmo strnil ob 12.30, gostje iz Rusije pa bodo o srečanju razpredali šele pozno popoldan.

Nogometna odprava Spartaka bo v Slovenijo pripotovala okrog 18. ure. Zadnjega treninga pred evropskim srečanjem ne bo opravila v Ljudskem vrtu, ampak že pred potovanjem v Moskvi. Tako bodo v sredo zaigrali brez podrobnejšega preizkusa travnate površine na štadionu pod Kalvarijo.
Ne spreglejte