Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 2. 2012,
14.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chelsea

Torek, 21. 2. 2012, 14.45

7 let, 12 mesecev

Zadnja priložnost za Villasa-Boasa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Neaplju se obeta zanimiva tekma, ki bo v marsičem odločala o nadaljnji usodi trenerja londonskega Chelseaja Andresa Villasa-Boasa.

Chelsea je v zelo slabi formi. V zadnjih petih tekmah so Londončani zmagali vsega enkrat. V prvenstvu so šele na skromnem petem mestu in imajo 17 točk zaostanka za prvim mestom. Boj za prvenstveno lovoriko je izgubljen, zato ne čudi, da je trener Londončanov Andres Villas-Boas že na odstrelu. A če bo njegova ekipa ostala v boju za evropsko lovoriko, ki je še vedno neizpolnjena želja bogatega predsednika Chelseaja Romana Abramoviča, odkar je pred leti prišel na Stamford Brige, bo Portugalec verjetno še ostal na trenerskem stolčku. V nasprotnem primeru se bo moral hitro posloviti od službe, v katero je poleti prišel pompozno. Napoliju v prvenstvu prav tako ne gre najbolje, trenutno je na šestem mestu in ima 13 točk zaostanka za vodilnim Milanom. A Neapeljčani po dolgem času spet igrajo med elito in so se prebili iz zelo zahtevne skupine, zato so prepričani, da lahko naredijo tudi korak dlje. Glede na to, da so v zadnjih dveh prvenstvenih tekmah zmagali, je njihov optimizem toliko večji.

Neapeljčani stavijo predvsem na zelo nevaren ofenzivni trio, ki ga tvorijo Marek Hamšik, Edison Cavani in Ezequiel Lavezzi. Pri gostih bo debi v ligi prvakov dočakal branilec Gary Cahill, ki naj bi v obrambi Londončanov nadomestil Johna Terryja. Ta ima težave s poškodbo. V ekipo gostov se vračata Frank Lampard, ki pa verjetno ne bo zaigral od prve minute, kot tudi Michael Essien, ki naj bi bil v začetni enajsterici. Manjkal bo tudi Ashley Cole, ki je prav tako poškodovan.

''Igramo proti Chelseaju, ki je v ligi prvakov odigral že več kot 100 tekem, zato zagotovo ne moremo biti favoriti, kot pravijo nekateri. Vem, da so Londončani v slabi formi in seveda upam, da bo tako ostalo tudi po tekmah z nami, a se zavedamo, da nam še zdaleč ne bo lahko. To, kako Chelsea igra v angleškem prvenstvu, ne igra nobene vloge. Liga prvakov je povsem drugačno tekmovanje. Chelsea ima odlične igralce, ki lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo. Zato bomo morali igrati dobro, če se želimo nadejati pozitivnega rezultata. Pogumno in agresivno,'' pred tekmo pravi trener Napolija Walter Mazzarri. Kaj pred obračunom na jugu Italije sporoča trener angleškega moštva? ''Morali bomo biti zbrani vseh 90 minut. Ne bomo smeli delati napak, saj je Napoli odlična ekipa, ki izkoristi vsako priložnost, ki ji jo ponudiš. Napoli pod vodstvom Mazzarrija napreduje iz tekme v tekmo. V minuli sezoni je dosegal odlične rezultate v ligi Europa, v tej blesti v ligi prvakov. Gre za ekipo, ki dela na dolgi rok. Gre za premišljen projekt. Tudi mi imamo podobne načrte. V roku treh let želimo osvojiti vse. Seveda nismo zadovoljni, ker se zdaj borimo le še za naslov v ligi prvakov in pokalu, a tako pač je,'' sporoča Villas-Boas, ki je vse bolj na udaru kritikov.

Še par zanimivosti. Napoli je doslej gostil dve angleški ekipi. V minuli sezoni je v ligi Europa z Liverpoolom remiziral brez zadetkov, v tej pa premagal Manchester City z 2:1. Odkar so se Neapeljčani leta 2008 vrnili po trinajstletni odsotnosti nastopanja v Evropi na domačem igrišču še niso izgubili evropske tekme. Chelsea se je še devetič zapored uvrstil v izločilne boje lige prvakov. Londončani sicer s tekmami na Apeninskem polotoku nimajo najboljših izkušenj. V sedmih tekmah so zmagali le enkrat. Chelsea je v tej sezoni lige prvakov na vrata nasprotnikov streljal kar 53-krat. Z več streli na gol se lahko pohvalijo le pri Barceloni in Realu Madridu. Napoli na drugi strani je streljal le 18-krat. Manj strelov v vrata so, zanimivo, zbrali le pri turškem Trabzonsporju, ki je medtem že izpadel iz tekmovanja.

Ne spreglejte