Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
26. 11. 2013,
8.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Diego Costa Hulk Diego Simeone

Torek, 26. 11. 2013, 8.47

8 let

Zadnja možnost Porta za drugo mesto

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V predzadnjem krogu skupine G lige prvakov Porto ne bi smel imeti težav z dunajsko Austrio, medtem ko bo Zenit poskušal doma čim več iztržiti proti madridskemu Atleticu.

Dunajska Austria, na katere plačilni listi je tudi Dare Vršič, ki pa je močno oddaljen od prve ekipe in ga ne gre pričakovati niti danes v Portu, ima sicer še teoretične možnosti za drugo mesto in napredovanje, a jasno je, da bodo Avstrijci zasedli zadnje mesto v skupini in skorajda zagotovo ostali tudi brez tolažilne lige Europa. Porto je na drugi strani v nezavidljivem položaju, saj ima na tretjem mestu točko zaostanka za Zenitom, v zadnjem krogu pa gostuje v Madridu, medtem ko imajo Rusi opravka z Dunajčani. Če Porto danes ne skoči na drugo mesto, bo najverjetneje že zapravil možnosti za napredovanje.

Zmaga Portugalcev, ki so že vrsto let stalnica v izločilnih delih lige prvakov, ne bi smela biti vprašljiva. Tudi zato, ker imajo gostje nemalo težav s sestavo ekipe. Poškodovani so Alexander Grünwald, Alexander Gorgon, Florian Mader in Marko Stanković. Trener Porta ima na voljo vse razpoložljive sile.

Austria še sploh ni zabila gola v ligi prvakov v tej sezoni, a tudi Porto ni preveč učinkovit. Le trikrat na štirih tekmah je zadel. Proti Dunajčanom se je do zdaj pomeril trikrat in na vseh tekmah zmagal, prejel pa ni niti enega zadetka. Seveda Portugalci pričakujejo, da bo tudi danes podobno. In imajo prav.

Ne le da si je madridski Atletico že zagotovil napredovanje v osmino finala, tudi s prvega štartnega mesta bo zagotovo krenil v izločilni del lige prvakov. Madridčani lahko zato danes zaigrajo povsem sproščeno, medtem ko za Ruse velja popolnoma obratno. Danes bodo poskušali priti do zmage, ki bi ohranila prednost pred tretjeuvrščenim Portom, ki ima točko zaostanka. Če bi Zenit prišel do treh točk proti španskemu prvoligašu, bi bil blizu napredovanja, saj v zadnjem krogu igra proti slabi dunajski Austrii.

Pri Atleticu bosta manjkala Mario Suarez in Leo Baptistao, medtem ko ima trener Zenita na voljo vse razpoložljive sile, vrača se tudi kaznovani belgijski vezist Axel Witsel. Zenit je v nadaljevanje evropske sezone vskočil s slabo popotnico, saj je v prvenstvu konec tedna presenetljivo izgubil proti Rostovu z 0:2, medtem ko za Atletico velja ravno nasprotno. Konec tedna je navdušil in s 7:0 premagal Getafe, tako da še vedno diha za ovratnik vodilni Barceloni v španskem prvenstvu, ki ima le tri točke več. Zenit za prvim mestom v ruski ligi zaostaja za sedem točk.

''Po porazu proti Rostovu smo se z ekipo pogovorili. Zavedamo se, kaj smo delali narobe. Svoje igralce imam rad, uživam v sodelovanju z njimi in verjamem, da tudi oni mislijo podobno. Srčno verjamem, da lahko danes pridemo do pozitivnega rezultata. Naredili bomo vse, da nam to uspe. Res je, da Atletico morda ne bo zaigral v najboljši postavi, a kljub temu v tem ne vidim nič pozitivnega za nas,'' pred tekmo pravi trener Zenita, Italijan Luciano Spalletti.

Ne spreglejte