Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2013,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern Juventus liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 31. 3. 2013, 18.10

8 let

VIDEO: Poezija. Bayernova igra iz učbenikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Bayerna, eni največjih favoritov za osvojitev lige prvakov, so z brutalnih 9:2 odpihnili HSV. V nedeljo so jih na treningu pozdravili sneg in navdušeni gledalci. Lepa napoved za Juventus.

Čeprav je Bayernovih devet zadetkov odmevalo po vsem svetu, je trener Jupp Heynckes poskrbel, da je evforija med nogometaši trajala le do nedelje. Od takrat dalje so misli namenjene torkovemu spektaklu, prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov z Juventusom. ''Igrali smo nogomet kot iz učbenikov. Odlično smo se gibali, bili razigrani in prikazali kombinatorno igro. Takšno igro moramo prikazati tudi v torek, kar pa bo vse prej kot enostavno, saj nas čaka povsem drugačna tekma. Juventus je ena izmed vodilnih evropskih ekip. Igra agresivno in čvrsto,'' opozarja nemški strateg, ki se po koncu sezone poslavlja od bavarske prestolnice. Sedem krogov pred koncem prvenstva imajo njegovi izbranci okroglih 20 točk prednost pred Borussio Dortmund. Poglavje domačega prvenstva lahko sproščeno zaključijo in se osredotočijo na ligo prvakov.

Velikonočna nedelja po neverjetnem strelskem festivalu Bayerna je postregla z zimskim vremenom. Med treningom je padal sneg. Izbranci Heynckesa skušajo čimprej pozabiti na sanjsko predstavo, s katero so se znesli nad gosti iz Hamburga. Zdaj jih čaka v torek trenutek evropske resnice. Če so v bundesligi za razred ali dva boljši od tekmecev in si bodo lovoriko najverjetneje zagotovili že prihodnji konec tedna, pa so v ligi prvakov pokvarili vtis z domačim porazom z Arsenalom (0:2), ki bi jih skoraj stal četrtfinala. Da je na Bavarskem vseeno čutiti evforijo, ki jo je dodatno zanetila še sanjska ''devetka'' v mreži HSV-ja, dokazuje 1.500 navijačev na nedeljskem treningu. Čeprav je bilo vreme vsej prej kot idealno, so še enkrat pozdravili ljubljence, ki se bodo v torek pomerili z Juventusom. Z najboljšim italijanskim klubom, ki je v soboto v gosteh ugnal Handanovićev Inter. In podobno kot Bayern varčeval z močmi, saj v ogenj ni poslal nekaterih igralcev, ki bodo v torek pisali osrednjo zgodbo.

Navijače Bayerna je razveselilo dejstvo, da je prodoren branilec David Alaba, najboljši avstrijski nogometaš leta 2012, opravil preizkus in bo kandidiral za dvoboj s ''staro damo''. V nedeljo je treniral še individualno, v ponedeljek se bo priključil soigralcem. Mario Gomez, ki se s soimenjakom Mariom Mandžukićem poteguje za mesto poglavitnega napadalca v enajsterici, je odpravil poškodbo stegenske mišice. Hrvat v soboto ni zaigral, saj je prejšnji teden izkusil naporni tekmi s Srbijo (strelec) in Walesom, Nemec pa se zaradi zdravstvenih težav sploh ni pojavil v zapisniku srečanja. Zdaj sta oba nared in spočita. Sladke težave za stratega Bayerna, ki se zaveda, da je v imenitni formi tudi veteran Claudio Pizzaro. Napadalec iz Peruja je v soboto mrežo HSV-ja zatresel štirikrat in se na lestvici najboljših strelcev bundeslige vseh časov prebil na deveto mesto. Pri Bayernu je doslej veljal za ''tretjo'' napadalsko violino. Morda bo v torek drugače.

Ne spreglejte