Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
11.08

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Neymar preiskava Brazilija posilstvo

Petek, 9. 8. 2019, 11.08

4 leta, 8 mesecev

"Nimamo nikakršnih dokazov, zato smo se odločili, da bomo primer zaprli"

Tudi tožilstvo končalo preiskavo proti Neymarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Neymar | Policija je že konec julija končala preiskavo domnevnega posilstva, katerega je bil osumljen najdražji nogometaš vseh časov, Brazilec Neymar.  | Foto Reuters

Policija je že konec julija končala preiskavo domnevnega posilstva, katerega je bil osumljen najdražji nogometaš vseh časov, Brazilec Neymar.

Foto: Reuters

Brazilsko državno tožilstvo želi končati preiskavo domnevnega posilstva brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja, so danes sporočili s sodišča v Sao Paulu. Preiskovalci so vložili peticijo na sodišče, da se primer zapre. "Policijska preiskava ni prinesla dovolj dokazov, da se je posilstvo res zgodilo," je dejala tožilka Flavia Merlini.

Merlinijeva je ob tem poudarila, da se "policijska preiskava znova lahko odpre kadarkoli, takoj, če bodo našli nove dokaze".

"Ne moremo vedeti, kaj se je zares dogajalo med štirimi stenami, zdaj gre za njegovo besedo proti njeni. Nimamo nikakršnih dokazov, zato smo se odločili, da bomo primer zaprli," je še dejala tožilka.

Manekenka Najila Trindade je Neymarja, zvezdnika francoskega PSG, obtožila, da jo je 15. maja v luksuznem pariškem hotelu pijan prisilil v spolni odnos z "uporabo fizične sile". Neymar je vse obtožbe odločno zanikal.

Policija je že konec julija končala preiskavo domnevnega posilstva, katerega je bil osumljen najdražji nogometaš vseh časov, Brazilec Neymar. Glavna preiskovalka Juliana Lopes Bussacos je pretehtala obtožbe proti 27-letnemu zvezdniku in se odločila, da preiskavo zaustavi. Zdaj je to storilo še državno tožilstvo.

Državno tožilstvo je zdaj sporočilo, da Trindadejeva policiji ni predala nobenega dokaza, da se je spolno nasilje res zgodilo. Policiji ni želela predati oziroma pokazati videoposnetka s svojega mobilnega telefona, na katerem se lahko vidi domnevni zločin, je poročal novičarski portal G1. Pozneje je Trindadejeva trdila, da so ji mobilni telefon ukradli.

Preberite še:

Neymar
Sportal Policija zaradi pomanjkanja dokazov končala preiskavo proti Neymarju #video
Neymar
Sportal Barcelona je šla v akcijo za Neymarja, a naletela na zid
Neymar
Sportal Brazilska policija zaslišala Neymarja zaradi obtožb o posilstvu
Ne spreglejte