Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 1. 2015,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić Jasmin Kurtić Fiorentina Torino serie A

Četrtek, 1. 1. 2015, 20.14

8 let

Torino pričakuje Josipa Iličića in njegovega prijatelja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z novim letom se je uradno začel zimski prestopni rok, v katerem naj bi Josip Iličić zapustil Firence. Za nesojenega slovenskega reprezentanta se je resno ogrel Torino, ki želi tudi Jasmina Kurtića.

Kje bo nadaljeval kariero zvezni igralec Josip Iličić, ki je nezadovoljen s klubskim statustom pri Fiorentini, zameril pa se je tudi delu navijačev vijolic iz Toskane? Sodeč po poročanju italijanskega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport obstaja možnost, da bi se preselil v Torino in okrepil istoimenski prvoligaški klub. Biki, ki igrajo na Olimpijskem štadionu, so se ogreli še za enega slovenskega legionarja. V zvezni vrsti odpirajo prostor tudi za Jasmina Kurtića, še enega Slovenca, ki ga nekateri italijanski mediji vse bolj oddaljujejo od Firenc. Kranjčan in Belokranjec sta na Apeninskem polotoku sprva združila moči v Palermu, njuno veliko prijateljstvo nadaljevala v slovenski izbrani vrsti in Firencah, zdaj pa bi si lahko delila slačilnico tudi v prestolnici Piemonta. Kurtić jo pozna odlično, saj je pred prihodom v Firence kratek čas nosil dres Torina, nato pa prestopil k Sassuolu, ki ostaja njegov večinski lastnik.

Za Kranjčana se poleg Torina zanima tudi Werder

Navijači Torina pričakujejo v zimskem prestopnem roku prihod igralca, ki bi povzdignil zvezno vrsto bikov in predstavljal dodano vrednost, še kako pomembno v boju za evropska mesta. Torino se je v evropski ligi prebil med 32 najboljših klubov, v serie A pa je prezimil šele na 14. mestu.

Omenja se možnost menjave. Tako bi v Firence kot posojeni igralec Torina prispel občasni italijanski reprezentančni napadalec Fabio Quagliarella, namesto nekdanjega zvezdnika Juventusa pa bi na sever napotil 27-letni Gorenjec.

Torino pa ni edini Iličićev snubec. Zanj se zanima tudi nemški prvoligaški klub Werder Bremen. Olajševalno okoliščino za selitev Josipa v Torino bi lahko predstavljalo zanimanje bikov za še enega Slovenca. Nerazdružljivo prijateljstvo dveh slovenskih legionarjev predstavlja struno, na katero želi zabrenkrati Torino.

Neresnične govorice mu le škodijo, zdaj potrebuje le mir

Če bi se v Torino preselil tudi Kurtić, bi bilo lažje prepričati Iličića, ki so ga nedavno povezovali z možnostjo odhoda v Videm (Udinese) in Bergamo (Atalanta), ogromno zanimanja, ki ga v zadnjih dneh ni bilo več zaznati v tolikšni meri, pa je bil deležen s strani Sampdorie.

''Trditve, da je Josip zavrnil Torino, Udinese in Atalanto, so neresnične, saj sploh še ni stopil v stik z nobenim izmed naštetih klubov. Takšne govorice so ga zmedle, kar ni v redu, saj potrebuje zdaj predvsem mir,'' je pred dnevi za Tuttosport dejal Iličićev agent Amir Ružnić.

Januarja bo torej še zelo zanimivo, možnost, da bi Fiorentina v nadaljevanje prvenstva krenila brez slovenskega dvojca, pa prav gotovo ni izključena.

Ne spreglejte