Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Slaviša Stojanović

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 15.38

8 let

Stojanović želi šest oktobrskih točk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca je operacijo ''Ciper'' začela samozavestno. Tako selektor kot igralci, med katerimi so štirje novinci, so trdno odločeni, da bodo točke v petek ostale doma.

Selektor se pred vsakim zborom najbolj boji zdravstvenih težav, ki se po klubskih nastopih rade naselijo v slovenski slačilnici. Tudi tokrat ni mogel ostati ravnodušen, saj je Nejc Pečnik iz Otoka pripotoval z virozo, bolečine v stegenski mišici pa pri delu ovirajo Andraža Struno. Omenjena igralca vendarle nista prvokategornika, a skrbi selektorja niso odveč, ker je na stranskem tiru tudi Armin Bačinović. Dobra novica je, da je Tim Matavž na Štajersko prispel dobro pripravljen, gripa naj bi bila le še oddaljen spomin.

Selektor resno računa na sveža imena. ''Novinci so vpoklicani, ker resno konkurirajo za nastop v petek. V kolikšni meri, je težko povedati,'' se Slaviša Stojanović ni pustil ujeti v zanko, ali je za kakšnega izmed novih kandidatov že predvideno mesto v udarni enajsterici, ki naj bi mu v petek priborila prvi paket treh točk v teh kvalifikacijah. Ljubljančan čuti, da bi mu lahko v petek bil v veliko pomoč kapetan Samir Handanović. ''Gledal sem tekmo z Milanom. Branil je tako, kot se za vratarja njegovega ugleda pričakuje. Pripomogel je k veliki zmagi njegovega kluba. Ker ne izbira tekem niti treningov, ampak z vsakim nastopom na igrišču daje 'celega sebe', upam da bo v petek njegova mreža nedotaknjena,'' si je zaželel slovenski selektor.

Stojanović: Točke bo treba zbirati tri po tri

V tem primeru bi moral nekdo izmed njegovih izbrancev vsaj enkrat premagati ciprskega vratarja in tri točke bi bile zagotovljene. ''Dodatnega pritiska ni, a dejstvo je, da je potrebno zbirati točke. V točkovnem smislu ne moremo biti zadovoljni, to je več kot očitno. Moramo zbirati točke, ne eno po eno, pač pa tri po tri,'' je z resnim glasom sporočil Stojanović in dejal, da noče zveneti kot papagaj, a je v teoretičnem in analitičnem smislu Ciper pokazal, da bo v petek zahteven zalogaj. ''Imajo določeno kvaliteto, dosti menjajo igralski kader, pa tudi sistemsko postavitev. Imajo nekaj naturaliziranih igralcev, na krilnih položajih pa zelo hitre igralce. Treba bo biti zelo pozoren, jih pokriti oziroma markirati, da se jim ne pusti prostora. V napadu imajo izkušenega napadalca, tipičnega 'sidraša', ki išče igro. Vemo, kaj moramo narediti,'' je še naznanil selektor slovenske reprezentance. Zadnjeuvrščene v kvalifikacijski skupini za SP 2014.

Ne spreglejte