Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
26. 2. 2012,
22.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaviša Stojanović Haris Vučkić

Nedelja, 26. 2. 2012, 22.08

7 let, 12 mesecev

Stojanović pozdravil že skoraj vse

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovensko nogometno reprezentanca čaka v sredo prijateljska tekma s Škotsko. Večina izbrancev Slaviše Stojanovića se že nahaja na Primorskem. V ponedeljek pridejo še S. Handanović, Kirm in Krhin.

Portorož je bil konec tedna oblegan. V ''mestu rož'' ni manjkalo skupin sonca in oddiha željnih izletnikov, ko pa se je nebo nad priljubljenim letoviščem v nedeljo začelo temniti, so začeli kapljati še najboljši nogometaši, kar jih premore Slovenija. Največ jih je prispelo z ''uradnim'' avtobusom krovne organizacije, ki je iz Ljubljane krenil ob 17. uri, med njimi tudi selektor Slaviša Stojanović: ''Reprezentanca Škotske ni izbrana naključno, pač pa zaradi vzporednic, ki jih ima z norveškim in islandskim slogom nogometa,'' je odločitev, da njegovi izbranci krstijo nogometno leto 2012 prav z dvobojem s otoškim tekmecem, obrazložil Kekov naslednik. Norveška in Islandija se bosta skupaj s Slovenijo potegovali za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, prijateljsko srečanje s Škotsko pa naj bi Ljubljančanu, v sredo se bo prvič v vlogi njegovega pomočnika predstavil Safet Hadžić, pomagalo na poti k čim večjemu izplenu točk v kvalifikacijah. ''To je etapni cilj. Do avgusta bomo preizkusili še kakšnega igralca in druge taktične zamisli,'' še dodaja Stojanović, ki se bo v vlogi selektorja predstavil drugič. Zmage še ni dočakal, morda pa jo v 178. tekmi slovenske reprezentance v obdobju državne samostojnosti.

Vučkić spremljal finale v domovini

Portoroški hotel Metropol najboljše slovenske nogometaše gosti tretjič. Pred leti je z ugodno klimo reševal Oblakove kandidate, ki jim je treninge v Šenčurju preprečeval nenapovedan sneg, novembra 2010 pa je gostil Kekovo četo, ki je nato na Bonifiki priznala premoč Gruziji, le nekaj ur pred tekmo pa ostala še brez predsednika.

Večina kandidatov, ki se je znašla na Stojanovićevem seznamu za dvoboj s Škotsko, je že v Portorožu. Med njimi je tudi najmlajši ''član'' Haris Vučkić, ki je napet finalni obračun ligaškega pokala med ''njegovim'' Cardiffom in Liverpoolom, po loteriji strelov z bele točke so zmagali ''rdeči'', zaradi dodatnega prostega dneva namesto na Wembeyju spremljal v Sloveniji. Nekatere reprezentante pesti pomanjkanje tekmovalne forme, Branko Ilić je tik pred zdajci ostal celo brez kluba, po prvih podatkih pa naj nihče ne bi imel resnejših zdravstvenih težav. Več bo znanega po prvih resnejših aktivnostih. Slovenska reprezentanca bo prvi trening, takrat bo že v polni postavi, saj se bodo trije ''zamudniki'' (kapetan Samir Handanović, Rene Krhin in Andraž Kirm) priključili v dopoldanskih urah, opravila v ponedeljek ob 19. uri.

Ne spreglejte