Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 11. 2011,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Ponedeljek, 7. 11. 2011, 13.16

8 let

Stojanović brez Korena in Novakovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novi selektor slovenske nogometne izbrane vrste Slaviša Stojanović je razkril seznam za tekmo z ZDA. Na njem ni Korena, Radosavljevića in Novakovića, ki pa še niso odpisani za prihodnje izzive.

Na seznamu se nista pojavila Robert Koren, kapetan v zadnjem Kekovem obdobju, pa tudi najboljši strelec Milivoje Novaković. Slednji bo zaradi poškodbe z igrišč odsoten dalj časa, tako da je bila odločitev o neuvrstitvi Ljubljančana na seznam pričakovana, med kandidati pa se, čeprav blesti v dresu Hulla, ni pojavil tudi Korošec: "Naslednji mesec se bom z njima ponovno pogovoril. Takrat bom lažje sprejel odločitev, kako naprej. Tokrat je šlo za skupno odločitev, o tem, da ju ne zanima več igranje v državnem dresu, pa med pogovorom nisem dobil nikakršnega namiga. Oba imata določene težave, eden ima družinske obveznosti, drugi pa je poškodovan. Ponavljam, več bo znanega decembra, ko se bomo ponovno sestali," je pojasnil Slaviša Stojanović in dal med vrsticami prebrati, da so vrata reprezentance za oba še odprta. Poleg dveh izkušenih igralcev bo dvoboj z ZDA izpustil tudi njun "sovrstnik" Aleksander Radosavljević. Selektor je dejal, da se je tako odločil na igralčevo željo, ki bi rad izpustil priprave, saj ima v teh dneh drugačne skrbi – v družini so namreč nastopile zdravstvene težave.

Na tekmi s Srbijo je kapetanski trak nosil Boštjan Cesar. Kdo ga bo 15. Novembra v Ljubljani? "O tem se bomo pogovorili na zboru. Kapetan ima pomembno vlogo, saj je podaljšana roka trenerja. Potrebno bo dobro oceniti situacijo, ki ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Odločitev bo padla hitro." Zaradi odsotnosti Korena in Radosavljevića je močno okrepil zastopstvo novih kandidatov v zvezni vrsti. V poštev sta prišla tudi Darijan Matić in Aleš Mertelj. Če je prvi že igral v državnem dresu, Stojanović pa ga pozna odlično še iz obdobja, ko je vodil Domžale, je "nadomestni" kapetan Maribora novinec v pravem pomenu besede. Z Domžalami, ki jih je pred leti Stojanović dvakrat popeljal na prestol, je povezan tudi Dejan Lazarević. Eden najbolj obetavnih Slovencev, ki se dokazuje pri italijanskem drugoligašu iz Padove, je selektorja s kakovostnimi rešitvami v igri ena na ena navduševal že v Domžalah. ''To me je pritegnilo, še posebej, ko sem pogledal nekatere tekme mlade reprezentance. Moramo pa se zavedati, da je to zdaj druga raven tekmovanja, da tu ne moreš tako lahko preigrati tekmeca. Tako me zanima, kako lahko deluje na malce višji ravni. Ali je ta njegova kakovost, ki je nesporna, tudi dejanska na zahtevnejši ravni, ko so igralci stabilnejši, močnejši, taktično bolje pripravljeni. Na pripravljalnih tekmah lahko nekaj preizkušamo, zbiramo določene informacije, v kvalifikacijah tega ne moreš več delati," je izrazil mnenje o enem izmed dveh igralcev (drugi je Rene Krhin), ki bosta najprej opravila priprave z mlado izbrano vrsto in v četrtek odigrala kvalifikacijsko tekmo z Litvo, nato pa se pridružila starejšim soigralcem in polnila baterije za tekmo z ZDA. V reprezentanco se vrača tudi Nejc Pečnik.

Ne spreglejte