Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 10. 2015,
13.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Camp Nou

Torek, 6. 10. 2015, 13.22

7 let, 12 mesecev

Šokanten prizor: Camp Nou v ruševinah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navijače Barcelone je zmrazil pogled na iznakaženo podobo štadiona Camp Nou, a jih je na srečo hitro pomiril podatek, da žalostna podoba kultnega objekta nima neposredne povezave s stvarnostjo.

"Camp Nou v ruševinah?" so se nogometni navdušenci zaskrbljeno spraševali ob pogledu na fotografijo, ki je hitro zaokrožila po svetu in predstavlja nekaj, česar ne bi želeli videti niti v najhujših nočnih morah. Negotovost pa je trajala le nekaj trenutkov, saj so kmalu dojeli, v katerem grmu tiči zajec.

Šokanten prizor so zakrivili ustvarjalci apokaliptičnega filma Drugo poreklo (izvirni naslov Segon origen, op. p.). Filmski sprehod po porušeni Barceloni ponuja tudi prizor, ki je neposredno povezan z domom katalonskega nogometnega ponosa. Ko eden izmed junakov zakoraka na štadion Camp Nou, ga pričakajo zrušene tribune veličastnega objekta, žalosten spomin na mogočno stvaritev, brez katere si ni zamisliti evropske nogometne elite.

Nogometaši Barcelone se ubadajo z drugačnimi skrbmi

Film je zasnovan po knjižni uspešnici iz leta 1974, ki jo je napisal Manuel de Pedrolo in ponuja več šokantnih prizorov, ki pa so na srečo le del filmske fikcije, podkrepljene z napredno računalniško tehniko. Navijači Barcelone si bodo lahko danes ogledali predpremiero filma, kmalu pa bo na ogled po vsej Španiji.

Camp Nou tako še vedno stoji na svojem mestu v vsej svoji lepoti. Je nepoškodovan, kolone turistov, ki vsakodnevno napolnijo ulice katalonske prestolnice, pa lahko še vedno uživajo v lepoti enega največjih štadionov na svetu.

Podobno velja za nogometaše in navijače Barcelone, ki imajo v teh dneh drugačne skrbi. Na seznamu poškodovanih sta tako najboljši nogometaš Lionel Messi kot kapetan Andres Iniesta, soigralci pa so brez njune pomoči izgubili na zadnji tekmi v španskem prvenstvu (gostovanje pri Sevilli) in tako zapravili priložnost, da bi se vrnili na vodilno mesto.

Ne spreglejte