Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2019,
22.35

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Simon Rožman Bojan Jokić Aljaž Struna Miha Mevlja Petar Stojanović Kevin Kampl Samir Handanović Erik Janža Vid Belec Jure Balkovec Uroš Korun Miha Blažič Jasmin Kurtić Jaka Bijol Denis Popović Andraž Šporar Haris Vučkić Robert Berić Josip Iličić Adam Gnezda Čerin Domen Črnigoj Žan Majer Benjamin Verbič Miha Zajc Lovro Bizjak

Ponedeljek, 4. 11. 2019, 22.35

4 leta, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Jasmin Kurtić je zaplul v zelo nevarne italijanske vode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Jasmin Kurtić | Jasmin Kurtić redno igra za Spal, a ne more biti zadovoljen z rezultati, ki jih v prvi italijanski ligi dosega s soigralci. | Foto Getty Images

Jasmin Kurtić redno igra za Spal, a ne more biti zadovoljen z rezultati, ki jih v prvi italijanski ligi dosega s soigralci.

Foto: Getty Images

Slovenski nogometni legionarji so bili v akciji še zadnjič, preden bo selektor Matjaž Kek v torek razkril imena, na katera bo računal na zadnjih, novembrskih izpitih v kvalifikacijah za Euro 2020. V ponedeljek sta bila v akciji kluba zadnjih dveh reprezentantov, ki so se znašli na zadnjem selektorjevem seznamu. Adam Gnezda Čerin ni dobil priložnosti za igro v nemški drugi ligi, Jasmin Kurtić pa je odigral vso tekmo v prvi italijanski ligi. Oba sta izgubila.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Amiens : Brest 1:0 (sobota)

Z Amiensom je v zadnjih tednih nepremagljiv. Poraza ni izkusil že šest tekem zapored, na lestvici pa se je povzdignil na 12. mesto. Od tretjeuvrščenega Nantesa ga ločijo le tri točke. Tokrat je Amiens na domačem igrišču ugnal presenečenje te sezone, Brest, ki je bil pred tem na petem mestu. Naslednjo nedeljo bo gostoval pri Rennesu.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Osijek : Rijeka 3:2 (nedelja)

Rijeka je zapravila imenitno priložnost, da bi se utrdila na tretjem mestu in se povsem približala splitskemu Hajduku, ki je po porazu z Gorico padel v rezultatsko krizo. Na zahtevnem gostovanju v Osijeku se ji je nasmihala zmaga. Po prvem polčasu je vodila z 2:0. Rezultat se ni spreminjal do 65. minute, ko se je začela reška barka potapljati. Rožmanova četa je do konca srečanja prejela tri zadetke, zadnjega po neumnosti obrambe v 87. minuti, Slavonci pa so dosegli dragoceno zmago, s katero so se povzpeli na tretje mesto. Rijeka je po drugem zaporednem porazu v prvenstvu padla na četrto mesto, prihodnjo nedeljo pa jo čaka obračun z najtežjim tekmecem na Hrvaškem, prvakom Dinamom.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Apoel Nikozija : AEK Larnaka 0:0 (sobota)

Branil je vso tekmo. Apoel, ki ima tudi evropske obveznosti, je prekinil stoodstotni točkovni izkupiček. Po štirih zaporednih zmagah se je doma razšel brez zadetkov proti Aeku iz Larnake. Apoel za vodilno Omonio zaostaja dve točki, a je odigral kar tri tekme manj.
Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Sevilla : Atletico Madrid 1:1 (sobota)

Branil je vso tekmo. V 28. minuti ga je po strelu z glavo premagal Franco Vasquez, španska nogometna javnost pa meni, da bi se lahko Škofjeločan takrat izkazal bolje (video si lahko ogledate spodaj). Preostale naloge na srečanju je na vročem gostovanju pri tekmecu za najvišja mesta opravil z odliko. Slovenski vratar je tudi v tej sezoni prvi favorit za nagrado zamora. To prejme vratar, ki v prvi španski ligi prejme najmanj golov. Škofjeločan jo lovi še petič v nizu. V 12 krogih je prejel le sedem zadetkov, kar je najmanj v ligi.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Benevento : Empoli 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Z Empolijem, ki se poteguje za vrnitev med prvoligaše, ni v najboljši formi, saj ni zmagal že šest tekem zapored. V nedeljo je doživel drugi poraz v tej sezoni, izgubil proti vodilnemu klubu v serie B in padel na osmo mesto.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Mezokovesd 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo. Ferencvaroš brani naslov na Madžarskem, s tekmo manj pa ima enako število točk kot vodilni Fehervar.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Piast Gliwice 1:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 56. minuti prispeval podajo za edini zadetek Gornika. Dvoboj se je končal brez zmagovalca, Gornik pa čaka na zmago že osem tekem. V tem času je kar šestkrat remiziral.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Ufa : Lokomotiva Moskva 1:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Zaradi poškodbe, zaradi katere je izpustil zadnji dve reprezentančni tekmi, ni igral že od sredine septembra. 

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Piast Gliwice 1:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo, Piast pa je na lestvici ohranil drugo mesto. Za vodilno Cracovio zaostaja le za točko.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči : Tambov 1:2 (sobota)

Odigral je vso tekmo, Soči pa se je po porazu v derbiju začelja znašel na nehvaležnem mestu, saj je povsem na repu razpredelnice.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 1:0 (sobota) Odigral je vso tekmo in pomagal Dinamu do pete zaporedne zmage v prvenstvu, s katero je prednost pred Hajdukom, od katerega je odigral tudi tekmo manj, povišal na štiri točke. Dvoboj je odločil 17-letni up hrvaških prvakov Joško Gvardiol. To je bila generalka za sredino tekmo lige prvakov v Zagrebu proti ukrajinskemu Šahtarju, v kateri lahko hrvaški prvaki z morebitno zmago naredijo velik korak proti napredovanju v izločilne dele elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Na prvih treh tekmah so namreč zbrali že štiri točke.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada)   Houston je sezono končal na 10. mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Zenit : CSKA Moskva 1:1 (sobota)

Ko je med tednom postal junak pokalnega srečanja, si je prislužil mesto v začetni enajsterici. CSKA je derbi v Sankt Peterburgu začel odlično. Povedel je, nato pa je Korošec na začetku drugega polčasa, v 51. in 54. minuti, prejel rumena kartona in moral po izključitvi predčasno pod prho. Prvega je prejel zasluženo, saj je povlekel tekmeca za dres, pri drugem pa bi se lahko sodnik odločil drugače, saj z nogometnim čevljem sploh ni zadel tekmeca v obraz (video si lahko ogledate spodaj). To je bil udarec za Moskovčane. Zenit je do konca tekme izenačil na 1:1.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Bochum : Nürnberg 3:1 (ponedeljek)

Z Nürnbergom je še četrtič v nizu ostal brez zmage in izgubil ter tako nadaljeval s slabimi rezultati v zadnjem času. Morda bi bilo drugače, če bi igral tudi on, a ni dobil priložnosti za igro. Obesedel je na klopi za rezerve.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Luzern : Lugano 1:2 (nedelja)

Zaradi poškodbe ni kandidiral za dvoboj Lugana. V tej sezoni je v švicarskem prvenstvu odigral le 19 minut.
Josip Iličić (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Cagliari 0:2 (nedelja)

Igral je 39 minut, nato pa moral zaradi nešportne poteze, ko je udaril po nogi Charalamposa Lykogiannisa, predčasno z igrišča. Prejel je rdeči karton (video si poglejte spodaj). To je bila njegova tretja izključitev na 276 tekmah, kolikor jih je odigral v Italiji. Trener Gian Piero Gasperini je poudaril, da je slovenski reprezentant storil neumnost in bil upravičeno kaznovan, dodal pa, da bi moral biti takrat izključen tudi Grk, saj se je "ravsal" s Slovencem in imel že od 25. minute rumeni karton. Iličića čaka prisilni počitek v serie A, že med tednom pa bo na San Siru reševal evropsko sezono proti Manchester Cityju.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Bordeaux 
: Nantes 2:0 (nedelja) 

Zaradi poškodbe na zadnji reprezentančni akciji tudi tokrat ni kandidiral za dvoboj.
Jasmin Kurtić (Spal) Italija, 1. liga

Spal : Sampdoria 0:1 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo, a s soigralci iz Ferrare še četrtič v nizu ostal brez zmage, za nameček pa po golu v 92. minuti izgubil proti do tega kroga zadnjeuvrščeni Sampdorii in padel povsem na dno prvenstvene lestvice.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Sassuolo 2:2 (nedelja) Odigral je 73 minut in zapustil igrišče pri vodstvu Lecceja z 2:1.
Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga

Thun : Zürich 0:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi. Na zadnjih tekmah se ne more pohvaliti s tekmovalno formo, saj ne igra veliko. Dvoboj je v prid njegovi ekipi odločil rojak Blaž Kramer.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Dinamo Kijev : Lviv 4:0 (nedelja)

V igro je vstopil na začetku drugega polčasa in pomagal Dinamu do prepričljive zmage nad zadnjeuvrščenim klubom ukrajinskega prvenstva.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Kayserispor : Fenerbahče 1:0 (nedelja) 

Ni igral, ostal je na klopi. Fenerbahče je s porazom zapravil priložnost, da bi prevzel vodstvo na lestvici. Po 10. krogu turškega prvenstva je velikan iz Istanbula padel na četrto mesto.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francija, 1. liga

Saint Etienne : Monaco 1:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi. Zeleni so se na lestvici povzpeli na osmo mesto.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Apoel Nikozija : AEK Larnaka 0:0 (sobota)

Ni kandidiral za nastop. V zadnjih šestih nastopih je za Apoel igral le enkrat, pa še to zgolj 14 minut.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Emmen : Vitesse 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v času nedeljskega kosila ostal praznih rok proti nekdanjemu klubu, v katerem se je pred leti dokazoval v domovini tulipanov. To je šele tretji poraz Vitesseja v tej sezoni.
Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Senica 2:0 (sobota)

Najboljši strelec slovaškega prvenstva ni zaigral na dvoboju s Senico. Soigralcem je za zmago zaploskal s klopi za rezervne igralce, trener pa ga je spočil pred napornimi evropskimi spopadi, ki bodo sledili v četrtek. Slovan je izkoristil spodrsljaj Žiline in prednost pred najbližjim tekmecem povišal na pet točk.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji. Naknadno so bili dodani Adam Gnezda Čerin, Erik Janža in Domen Črnigoj.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

Leeds United : QPR 2:0 (sobota)

V igro je vstopil v 72. minuti.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Brentford : Huddersfield Town 0:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Oldham Athletic : Northampton Town 2:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Swarowski Tirol : Rheindorf Altach 0:4 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Swarowski Tirol : Rheindorf Altach 0:4 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Admira : Hartberg 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Wacker Innsbruck 2:3

Ni kandidiral za srečanje.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Vorwärts Steyr : GAK Gradec 2:2 (petek)

Ni kandidiral za srečanje.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Blau-Weiss Linz : Lafnitz 1:5 (petek)

Ni kandidiral za srečanje.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Vorwärts Steyr : GAK Gradec 2:2 (petek) Ni kandidiral za srečanje.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Amstetten 1:1 (petek) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Juniors OÖ 0:4 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Sint Truiden : Oostende 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : Excelsior Virton 1:3 (nedelja) Odigral je 74 minut.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Westerlo : Lommel 1:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Leuven : Union Saint-Gilloise 0:0 (petek) Ni kandidiral za srečanje.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Leuven : Union Saint-Gilloise 0:0 (petek) Ni kandidiral za srečanje.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Brez tekme ta konec tedna.

 
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Brez tekme ta konec tedna.

 
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Široki Brijeg 3:0 (sobota) Ni kandidiral za srečanje.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Tuzla City : Mladost Doboj Kakanj 1:0 (sobota)

Branil je vso tekmo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

AEL Limasol : Pafos 2:0 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo.

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Konec sezone.

Inter je osvojil drugo mesto in si priigral nastop v Evropi, Valenčič pa je s 16 zadetki najboljši strelec finskega prvenstva. V rednem delu je dosegel 14, v ligi za prvaka pa dva zadetka.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Bordeaux : Nantes 2:0 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Caen : Orleans 2:1 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Aris 1:1 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : OFI 3:2 (nedelja) Odigral je 76 minut in zapustil igro pri rezultatu 2:2.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 1:0 (sobota) Branil je vso tekmo.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Atalanta : Cagliari 0:2 (nedelja)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Bologna : Inter 1:2 (sobota)

Branil je vso tekmo. Inter na lestvici zaostaja le za Juventusom.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Udinese 1:3 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Livorno : Juve Stabia 2:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Cittadella : Frosinone 0:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Spezia : Chievo 0:0 (petek) Odigral je vso tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Cittadella : Frosinone 0:0 (nedelja)

 

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Spezia : Chievo 0:0 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Benevento : Empoli 2:0 (nedelja) Odigral je 56 minut, nato pa zapustil igro. Takrat je bil že postavljen končni rezultat.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Empoli 2:0 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Vicenza : Padova 0:1 (nedelja)

V igro je vstopil v 71. minuti.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Paganese - Catania, nedelja 15.00

Tekma je bila prestavljena zaradi poplavljenega igrišča.

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga (C)

Rende : Monopoli 1:2 (nedelja) 

Ni igral, ostal je na klopi.

Adnan Golubović (Pesaro)

Italija, 3. liga (B)

Rimini : Pesaro 1:0 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Ravenna 4:1 (nedelja) 

Odigral je vso tekmo. Carpi se je povzpel na peto mesto.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Teramo : Bisceglie 1:0 (nedelja) 

Odigral je vso tekmo.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je osvojil drugo mesto in se uvrstil v Evropo.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je osvojil peto mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Ujpest 2:3 (sobota) V igro je vstopil v 66. minuti.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Codru Lozova : Šerif 0:3 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Mainz 8:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. To je bila rekordno visoka zmaga Leipziga, odkar tekmuje v bundesligi.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Stuttgart : Dynamo Dresden 3:1 (nedelja) V igro je vstopil v 73. minuti, ko je bil rezultat 2:1 za Stuttgart.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Duisburg : Uerdingen 2:0

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Carl Zeiss Jena : Hansa Rostock 3:1

Odigral je vso tekmo in v 54. minuti prispeval podajo za izenačenje na 1:1.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Utrecht : Fortuna Sittard 6:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

AZ : Twente 3:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Twenteju je načrte prekrižal rdeči karton Vučkićevega soigralca že v 18. minuti.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Cambuur : NEC 0:0 (petek) V igro je vstopil v 81. minuti.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska,1. liga Korona Kielce : Zaglebie Lubin 1:0 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Zaglebie Lubin 1:0 (sobota)

V igro je vstopil v 69. minuti.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Zaglebie Lubin 1:0 (sobota) V igro je vstopil v 62. minuti.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Zaglebie Lubin 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Matic Žitko (Chojniczanka) Poljska, 2. liga

Warta Poznan : Chojniczanka 2:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Chaves 1:3 (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 60. minuti prejel rumeni karton.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Voluntari : Botosani 1:2 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Voluntari : Botosani 1:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 53. minuti prejel rumeni karton.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Ufa : Lokomotiva Moskva 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 72. minuti z bele točke izenačil rezultat na 1:1. To je njegov prvi zadetek v tej sezoni (video si lahko ogledate spodaj). Dosegel ga je na tekmi, ki je potekala v mrazu (-4 stopinje Celzija), trenerja pa se, zanimivo, nista odločila prav za nobeno menjavo. 
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Ural : Orenburg 1:2 (ponedeljek) Ni kandidiral za tekmo.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Ufa : Lokomotiva Moskva 1:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Senica 2:0 (sobota) Odigral je vso tekmo in se v 45. minuti vpisal med strelce. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni (video si oglejte spodaj).

Til Mavretić (Zemplin Michalovce)

Slovaška, 1. liga Zemplin Michalovc : Zlate Moravce 2:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga DAC : Sered 0:0 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 63. minuti prejel rumeni karton.
Željko Filipović (Vojvodina) Srbija, 1. liga Partizan : Vojvodina 4:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga Aberdeen : Kilmarnock 3:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Nino Irgolič (Mjällby) Švedska, 2. liga Varberg : Mjällby 1:1 (nedelja) Branil je vso tekmo. To je bil njegov drugi nastop v tej sezoni, Mjällby pa je postal drugoligaški prvak in si zagotovil napredovanje med elito. 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Thun : Zürich 0:1 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 40. minuti z zadetkom odločil zmagovalca. To je  njegov drugi zadetek v tej sezoni, Zürich pa je na lestvici poskočil na četrto mesto.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Thun : Zürich 0:1 (sobota)

Ni kandidiral za srečanje.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Schaffhausen : Winterhur 1:1 (sobota) V igro je vstopil v 53. minuti.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Konyaspor : Genclerbirligi 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 37. minuti prispeval podajo za zadetek Konyasporja.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga Galatasaray : Rizespor 2:0 (petek) Odigral je vso tekmo. Galatasaray je dosegel oba zadetka že v uvodnih 18 minutah.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Erzurumspor 0:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisar Belediyespor : Adana Demirspor 1:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Volyn : Avanhard 2:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. New England je izpadel iz končnice in tako končal sezono v ligi MLS. Izločil ga je branilec naslova Atlanta United. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Portland je izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Kako je Josip Iličić prejel rdeči karton:

Zadetek Kenana Bajrića (pri 1:03):

Zadetek Lovra Bizjaka (pri 2:17):

Kako je zadetek prejel Jan Oblak:

Rumena kartona Jake Bijola (od 7:30 do 7:50):

 

Ne spreglejte